Jump to content
Necip Fazıl Kısakürek [N-F-K.com Forum]
Sign in to follow this  
trtrtrt

Meb'in Hazırladığı Site

Recommended Posts

Çok hoş olmuş, faydalı bir site.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meb'in hazırladığı bu sitenin Üstad tanıtım bölümündeki metinde önemli bir hata mevcut. Üstadın Çile kitabının bölümleri sayılırken bölümlerden 2 tanesinin adı söylenmiyor, Çile kitabında olmayan, müstakil bir kitap olarak neşredilmiş Öfke ve Hiciv kitabının Çile kitabının bölümlerinden biri olduğu söyleniyor.

Ses dosyasının 07:02'nci dakikasından itibaren okunan kısım şöyle:

"Bu eser Allah, insan, şehir, tabiat, kadın, korku, daüssıla, ukde, hafakan, dekor, tecrit, kahramanlar, öfke ve hiciv olmak üzere 13 bölümden oluşur. "

Öfke ve Hiciv'deki şiirler hiç bir zaman için Çile kitabına girmemişken Meb nasıl böyle bir hata yapabiliyor? Ellerine Çile kitabını alıp bir kerecik içindekiler kısmını incelemiş değiller demek ki. Ya kitaptaki 'Dava ve Cemiyet' ile 'Ölüm' bölümlerinin yok sayılmasına ne demeli? Acaba Meb, muhtevasında 'Dava ve Cemiyet' ile 'Ölüm' bölümleri olmayan; Öfke ve Hiciv'deki şiirlerin eklendiği yeni bir Çile kitabı mı bastırdı? Böyle bir ihtimalin olması da mümkün değil, çünkü metinde adı geçen ve bir kısmı okunan şiirler arasında 'Dava ve Cemiyet' bölümündeki Sakarya Türküsü de yer alıyor.

 

Üstadın tenkidini yaptığı, kaleme aldığı yazılarında bozuk yapısını gözler önüne serdiği milli eğitimin bağlı olduğu kurum, talebelere tavsiye ettiği kitapları öncelikle kendisi okumalı ve o kitaplarda muhasebesi yapılan kendi sistemini yeniden elden geçirmeli, kendini ıslah etmeli. İçinde bin türlü sorun ihtiva eden Meb, 100 temel eser projesinde de bilhassa Üstad hakkında böyle bir yanlış yaparak Üstadın tenkid oklarını boşa atmamış olduğunu bir kez daha ispat etmiş oldu. Meb'e bu tür başarılarının devamını elbette ki dilemiyoruz.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yeni stratejilerin temeli bu zaten.İstemedikleri şeylere karşı çıkmak yerine, bakiyesini kullanma gayretiyle eğip bükerek istedikleri hale getiriyorlar. Hani "Üstadın demokratlığı(!)" meselesindeki gibi.

Asıl darbenin vurulduğu "dava ve cemiyet" bölümü tabiki yeni dünya düzenine uyamaz. Dava duruşu ve cemiyet etkisi olmayan, sanatçı Necip Fazıl ne kadarda sorunsuz olur değil mi?

Herşeyin mayasını bozup küfre hoş gösterme gayretine aynen devam.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...