Jump to content
Necip Fazıl Kısakürek [N-F-K.com Forum]
yunuscoskun

Fettullah Gülen Cemaati Mensuplarına Bir Soru ?

Recommended Posts

Öncelikle girişimi mazur görün yani nasıl hitap edilmesinden hoşlandığınızı tam kestiremediğimden Fettullah Gülen cemaati diye hitap ettim hatam varsa affola... Efendim aklıma takılan bir konu için sizlerin kapısını çalmaktayım... Bediüzzamanın büyüklüğü muhakkak tartışılmaz. Hatta kendisi banka gölgesinden geçmeyecek kadar takva sahibi bir zat-ı muhterem olduğunu da bilmekteyim... Gelgelelim günümüzde Bank asya adlı banka bizatihi cemaatinize aittir... Sonuç itibariyle faizle iştigal oluyor ister istemez.... (kredi , kredi kartı vs. sebeplerle) Ben hangi dayanakla bunların yapıldığını öğrenmek istedim... Hiç bir art niyet beslemeden bunları öğrenmek isterim çünkü ailemin çoğu bu cemaate mensup ama gariptir hiç bir şekilde sorularıma cevap alamam... Genel bir kural mı ? yoksa şahsi bir durum mu bilemem ! Velhasıl efendim uzatmadan cevap verebilecek arkadaşlardan gerekli cevapları talep ediyorum... Vesselam

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ben cevap mahiyetinde olmasa da bir referans olarak şunu söyleyebilirm.Ama bu sizin sorduğunuz için geçerli mi bilemem..Şu anda faizsiz bankacılık diye bir şey var.Mesela Albarakatürk bunu yapmakta.Bu banka da bir cemaate ait yanlış bilmiyorsam.Ama Bank Asya için geçerli mi bilmiyorum yani onlar da bu işi faizsiz olarak mı yapıyırlar o konuda tam bir fikrim yok...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bende BelalıKız'ın verdiği cevap üzerine kısa bir yorum yapmak istiyorum. Faizsiz bankacılık diye bir kavram yoktur efendim, aslında vardır da kağıt üzerinde öyledir. Yani bankacılık ve faiz aslında bütünleşiktir. Buna bir ispat hükmü lazım gelirse o da şudur; Tüm bankalar kredi vermektedir ve hiç kimse babasının hayrına hiç tanımadığı birine para vermez. Tüketici aldığı krediyi geri öderken az yahut çok belli bir miktar faiz öder. Öte yandan -Albaraka'yı bilmiyorum ama Asya Bank'ın kredi kartı var. Siz bu kartla alışveriş yapsanız da parayı öderken geciktirseniz, onlarda gecikmenin türüne göre günlük, haftalık ya da aylık faiz uygularlar. Birşey daha eklemek istiyorum, Türkiye Finans, Bank Asya, Albaraka tüm bu bankalar katılım bankası olarak lanse edilir , ek olarak ise faizsiz ibaresi sürekli göz önünde tutulur. Bu 'faizsiz' bankacılık sloganının temelini şu malum olay teşkil eder. Normal (Özel ve devlet) bankalar mevduat hesabı açarlar ve belirledikleri sabit bir kurdan sizin paranıza faiz uygularlar, katılım bankaları ise, sizi bir müşteri gibi değil, kısmen de olsa kendi ortağı gibi kabul ediyor ve aylık, yıllık kar payı dağıtıyor. İkisinde de oturduğunuz yerden para kazanır ya da kaybedersiniz. Birinin ismi faiz diğerinin ki katılım payı. Özetle bankacılık ve faiz çok zor bir ihtimaldir ki bir araya gelmesin.

Yunuscoskunun sorusunun bir kısmına cevab olarak ise şunu belirtmek isterim. Bediüzzaman Hz.leri ile Fetullah Gülen Hocaefendi arasında öyle sanıldığı gibi direkt bir bağ yoktur.(Özde farklıdırlar demiyorum, irşad şekilleri olsun hayatı yaşama biçimleri olsun kesinlikle farklıdır.Bank Asya da aynen belirttiğim üzere Hoca Efendinin hizmet anlayışında olması gereken bir parçadır ve vardır da. ) Toplumda Meşveret topluluğu olarak bilinen kesim, Bediuzzam Hz.lerine daha sıkı bağlı olduğunu iddia eder ve bu iddiasını sosyal ve dini hayattaki bazı uygulamalarda da görmemize izin verir. Açıkcası daha tutucudurlar. Yani Bediuzzaman Hz.lerinin ismini zikretmeden de direkt olarak bu soruyu sorabilirdiniz. Çünkü Hoca Efendi bir çok konuda yeni yöntemler ve düsturlar getirmiştir/geliştirmiştir. Ve belki de bu yöntemlerin vesilesiyle de bu kadar çok kişiye ulaşabilmiş, bu kadar güncel bir hale gelebilmiştir.

 

Yukarda her iki konuda söylediklerim -haşa- fitne çıkarmak için, birileriyle ağız dalaşına girip polemikcik çıkartmak için ya da benzer sebepleri güttüğüm için dile getirilmemiştir. Soruya kısmen de olsa kendimce cevap vermeye çalıştım. Hepsi bu.

 

(Aslında düşünüyorum da bu kadar da korkmamalı insan herhangi bir şey yazarken. Oysa öyle şeyler gördük ki bu sitede; bir bakmışsın konu kapanıvermiş kişiler atılmış/uzaklaştırılmış. Buna sebep olmayalım lütfen.)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ben cemaatlerin bankacılık-finansçılık-holdinclik-fabrikacılık-ticaret gibi işlere girmesine karşıyım.BNiraz geçmişe bakarsak anlarız ne demek istediğimi...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Banka hususunda cihandar kardeşimizin doğru tesbitleri haklıdır.

Fakat burada zedelenmeye çalışılan nedir biliyor musunuz arkadaşlar?

Kalkıp da kendini unutmuş,davası uğruna kendilerini hibe eden insanlara yöneltilen suçlayıcı ruh portresi...Bu velev ki Fethullah Gülen olsun Velev ki bir başka isim.Söyleyecek, konuşacak diller hep bir beden olacaktır maalesef.Bu üzücü...Ne acıdır ki insanlar bir türlü anlayamıyorlar kim ne için ne ile meşgul, amaçları nedir....Biraz beyin yormak gerekir görünen köyün derinliklerine...

Fethullah Gülen cemaatinin ne yapmak istediği sualinin cevabı açıktır.Kılıçlarla yapılamayanı kalemlerle yapmışlardır,İster kabul edilsin ister edilmesin bu gün gibi ortadadır.Dünya kabul etmiştir de, bir bizler içimizde bir türlü kabul edemeyip, kaleyi içten yıkma sessiz savaşına bürünmüşüzdür.

İnsanlar ister kabul etsinler, ister kabul etmesinler bir gerçek var ortada.İslamiyeti bir dolu yıkmak isteyen dinsizler mevcut.Bu kabul edilebilir mi? Edilemez ,mümkün bile değildir...Mücadele alanı nedir ?

Kendi bünyende yaşarsan müslümanlığı ona göre gider bu kervan.

Fethullah Gülen, yahut da bir başka isim olmuş olsun dillerde, göz önünde görülmesi gereken tek şey islamiyet uğruna atılan adımlardır.

Şimdi buradan Gülen harekatının neler yaptığını anlatmış olsam, şahsen gözlerimle dahi şahit olduklarıma buradan yazıp da deşifre etsem ,inanmak istemeyen gayet tabi inanmayacak basacaktır kalayı.

Kimse üzerine alınıp da kurşunkalem ne demek ister diye düşünmesin.Şahsi bir kalem oynatmam mümkün bile değildir birilerine.Hz.Ali'nin düsturu vardır gönlümde.

Hani bir kafiri tam öldürecekken,kafir yüzüne tükürdüğünde bırakır öldürmez de,kafir sorar "Neden beni öldürecektin de öldürmedin".Der Hz.Ali."İlk, ben seni islami cihat için öldürecektim, lakin sen yüzüme tükürdün işin içine nefis girdi,öldürsem o yüzden öldürecektim buda olmazdı seni öldürmedim"

Mesele buradaki ölçüdür,isteyen ölçüye uyar isteyen uymaz.

Anlatmak istediğim arkadaşlarım.Bizler bu dünyada ne için varız? Birbirimizi kırıp yıpratmak için mi yoksa doğru olan hakkın yanında tek beden olmak için mi?

Bizim gitmek istediğimiz yolun ucunda cennet mahallesinin adresini gösteren bir isim var ise ben yürekten katılır giderim,ayrıcalıkla bir yere varılmaz, hatta hiç bir yere varılmaz...

Sürçü lisan etti isek affola...

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Fethullah Gülen ile Said Nursi ikisi de hayatta olmalarına rağmen hiç görüşmemişlerdir.Fethullah Gülen'in Said Nursi'nin yolunu devam ettirmesi gibi bir durum söz konusu değil.Farklı görüşü vardır hocanın.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

İslam Fıkhında; nikah, ticaret gibi hususlarda niyete bakılmaksızın söze uyulur.

 

Şaka yolu ile; nikahı bozmak nasıl ki hakikatte de nikahı bozar ise; Ticarette de; satmak niyeti olmasa dahi, satış işleini yapan bir insan; o malı satmıştır..

 

Faiz; hususunda, İmam-ı Azam; alacağı olan adamdan alacağını tahsil için kapısına gittiğinde, ağacın gölgesinde dinlenirken;bir an "Gelir getiren her borç, faizdir." hadis i şerifini hatırlayıp; borçlusunun ağacında gölgelenmekten dahi kaçar...

 

Mezhep alimleri açıklamıştır ki; faiz anlaşması ile, milyonlarca lira borç verip; bir kuruş fazlası ile almak faizdir. Niyet olmaksızın dahi; fazlasını ödemek ve istemek yine faizdir..

 

Ama, görünürde faiz olan; lakin anlaşma yapılırken, masraf, yahut; yanında verilen değersiz bir eşyaya bedel olarak, fazla para almayı kerhende olsa caiz görmüşlerdir. 

 

Cemaatte, bankacılık alanında var olmak için; sınırları zorlayarak bu işe soyunmuştur. Zaruret halinde kerhen de olsa; fıkıh buna izin vermiştir..

 

Anlaşmada; faiz diye anlaşılan faiz.. Masraf; yahut değersiz bir eşya verilip, bunun bedeli olarak fazla parayı almak ise faiz değildir...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bedîu'z zaman Said nursi (rh.a) nin kıyam teessürü

 

Üstad Said nursi (rh.a) nin hayatını islama ilgisi olan herkes az çok bilir. Doğunun bir çok medreselerinde islami ilimleri tahsil etmiş, Allah (cc) ın kendisine olan özel zeka ve mevhibeleri sebebiyle de kısa zaman da farklılığı kabul edilip Bedîu'z zaman lakabıyla anılır olmuş. En önemli özelliği ise Allah (cc) ın şeriatı uğrunda gözünü budaktan, sözünü dudaktan esirgememesidir. Hayatının esaret, sürgün, işkence ve zindanlarda geçmesinin asıl sebebi de budur.

 

 

Durum buyken onun, Allah (cc) ın şeriatını ortadan kaldıran bir otoriteye adeta rıza gösterdiği ve bu sebeple Şeyh Said (rh.a) in kıyamından teberri ettiği iddiası onun tabiatına, hayatıyla ispat ettiği direniş ruhuna ve onun çok iyi bildiği islamın ilkelerinne aykırı bir durumdur.

 

 

Daha önce konuyla ilgili yazılarımıza tuhaf tepkiler geldi. Bu tepkiler nur şakirdi geçinen nice yığınların, üstadın ideallerine tam ters istikamette olduklarının bariz örnekleriydi. Sanki bu nurculuk oyunu oynayan garibanlar, Bedîu'z zaman Said nursi (rh.a) nin haytını hiç okumamış, onun verdiği mücadeleyi; kime, niçin, nasıl ve hangi şartlarda vediğinden haberdar değillerdi?

 

 

 

Bunlar Bedîu'z zaman Said nursi (rh.a) nin duvar yazıları haline nice sözlerini hiçmi okumamışlar. Bu sözlerin, çile dolu bir hayatın, mertliğin, yiğitliğin ve tuğyana karşı direnişin en güzel örneğini sadece bu sözlerde dahi bulabilirsiniz. Rısaleyi nurla hiç tanışmayan nice insanlar dahi sadece bu sözlerle üstadın mezkur vasıflarını bilir ve takdir ederler.

 

 

İşte bazı örnekler:

 

Allah'a hakiki abd olan, başkalarına abd olamaz.

Saçlarım kadar başım olsa, hak yoluna feda olsun.

Zalimler için yaşasın cehennem.

Ümitvar olunuz, su istikbal inkilabâti (gelecekteki devrimler) içersinde, en yüksek sada (ses), Islam?in sadasi olacaktir.

Her söyledigin dogru olmali, fakat her dogruyu her yerde söylemek dogru degildir.

"Paşa! Paşa! İslamiyette , imandan sonra en yüksek hakikat namazdır. Namaz kılmayan haindir, hainin hükmü merduttur."

Zaman gösterdi ki cennet ucuz değil cehennem dahi lüzumsuz değil.

 

 

Ancak şunu da unutmamak gerekir ki, bu gün risaleyi nuru hoyratça kullanan nice taifeler, sadece risaleyi nurda tahrifat yapmakla kalmamış, artık kendi fikir ve şablonlarını risaleyi nurun önene geçirmiş ve üstüne çıkarmışlardır. Artık bunlar fikirlerini ağabeylerinin kitap, dergi, gazete, radyo, tv vs kitle iletişim organlarından almaktadırlar.

 

 

İçeriği; bazen demokrasi, bazen liberalizm, bazen light islam bazen şu veya bu batı ülkesinin mandacılığı veya bazen şovenizm ve ırkçılık olan bu fikirlerin foyası belli olmasın diye ?risaleyi nur? veya nurculuk ambalajına sarılarak sunulmaktadır. Şeriatçılık Bedîu'z zaman Said nursi (rh.a) nin hücrelerine işlemişti, ondan bu İslam karşıtı bu mozaik fikirler nasıl çıkabilir. Demek ki bu işte bir bit yeniği var.

 

 

Örneğin Şeyh Said (rh.a) kıyamıyla ilgili tavrını nasılda tersine çevirivermişler. Güya Bedîu'z zaman (rh.a) "Altıyüz sene İslamiyetin bayraktarlığını yapmış bu milletin torunlarına kılıç çekilmez. Halk irşad edilmelidir." Demişmiş. Bu apaçık bir çarpıtmadır.

 

 

Mumammed sıddık Şeyhanzade, ?nurculuğun tarihçesi? isimli eserinde, risaleyi nurdaki yüzlerce çarpıtma örnekleri içerisinde (bakınız a.g.e. s. 10 tenvir neşriyat ist. Birinci baskı 2003 )bu konuyu açıkça zikretmektedir. Risaleyi nurdaki tahrifatı başka bir yazıda inceleyeceğiz inşallah.

 

 

Teodor Herzl Emanuel Karaso, Aram Efendi, vb kafirlerle işbirliği içine girerek; sultan Abdulhamid?i tahttan indiren, alenen ve kasten ümmeti İslam?ın paramparça olmasına sebep olan ve böylece üç kıtaya yayılan Osmanlı imparatorluğunun köküne incir diken İttihat ve terakki komplocuları, Osmanlının torunu falan olamazlar. Bunlar Osmanlı hanedanını avrupa?ya sürerken, ?bunların dedelerinin mezarlarını açıp, kemiklerini torbalara doldurup, ellerine verelim beraberinde götürsünler. Aksi halde yarın bunların mezarları dahi başımıza bela olabilir.? Diye meclise teklif sunmuşlardır. Biraz tarih okuyun?

 

 

Hadi oldular diyelim ne değişir tüm bu hıyanetleri yapan, daha sonraki yıllarda Allah (cc) ın şeriatını ayaklar altına alan, islama ve Kur'an?a ait her şeye, kırmızıya saldıran boğa misali saldıran aynı güruh değil mi? Halen de aynı mezalim devam etmiyor mu? Şeyh Said (rh.a) in kıyamı da bu güruha karşı değimliydi? Her müslümanın da her tür küfür şirk ve tuğyana karşı olması gerekmez mi? El insaf!!!?

 

 

Şeyh Said (rh.a) in oğlu Şeyh salahaddin der ki: ağabeyim Şeyh Ali Rıza?nın hastalığı nedeniyle beraber ankaraya hastaneye gittik. Taburcu olduğunda, Bedîu'z zaman Said nursi (rh.a) nin Ankara da olduğunu işittik. Ağabeyim, gidip üstadı ziyaret edelim dedi ve beraber gittik. Kapıda ziyaret için bekleyen epey bir kalabalık vardı, ağabeyimin sağlık durumu da beklemeye pek elverişli değildi. Dedi ki; ?kendimizi tanıtacak bir not yazıp kapı görevlisine verelim, eğer bize bir öncelik verilirse görüşelim yoksa fazla bekleyecek takatim yok?

 

 

Notumuz içeriye ulaşıp Şeyh Said (rh.a) in çocukları olduğumuz anlaşılınca, bekletilmeden içeri alındık. Bedîu'z zaman Said nursi (rh.a) bizi görünce ayağa kalkıp bizi kucakladı, ?gelin bakalım kardeşimin çocukları? diyerek epeyce iltifatlarda bulundu. Sonra bize şu açıklamaları yaptı:

 

 

?Şeyh Said (rh.a) beni kıyama davet ettiğinde değişik sebeplerle ona icabet edememiştim, keşke icabet etsiydim. Takdiri ilahi böyleymiş. Fakat ben Şeyh Said (rh.a) i rüyamda gördüm, biraz önce sizi kucakladığım gibi o da beni kucakladı ve ?Kardeşim Said! ben küfrü mutlakaya karşı cihad ettim, sen ise cehli mutlakaya karşı cihad ettin Allah (cc) ikimizin de amelini kendi rızası için kılsın.? dedi. Bu rüya onun davetine icabet etmeme konusundaki üzüntümü hafifletti.?

 

 

Bu ifadeleri halen hayatta olan Palolu bir alimden (ismi bende mahfuz) dinledim. Aynı zat şu ifadeleri de ekledi; ?Paloda bu işe ilgisi olan bir çok yaşlı kesim bu görüşmeyi iyi bilmektedir ve her keste bilir ki, Ali Rıza efendi hilaf konuşacak birisi değildir. Ayrıca aynı konuyu 1978 yıllında ?yazıcı? diye tabir edilen rısalyi nur şakirtlerinin yanında bulunduğum esnada ağabeylerimden işitmiştim. (rısaleyi nur benim de ilk göz ağrımdır. Bir yılı yatılı olmak üzere iki buçuk yıl rısaleyi nur yazdım, daha sonra doğu medreselerine ilim tahsiline gittim.)

 

 

Muhammed sıddık hoca efendi de mezkur eserinde aynı konuya değinerek, üstadın (rh.a) Şeyh Said (rh.a) in oğullarıyla Ankara?da görüştüklerini doğrulamakta ve aralarında geçen diyaloğu da ikinci bir kitabında detaylarıyla yazacağını bildirmektedir. (a.g.e. S. 175)

 

 

Esasen risalelerdeki tahrifatı önce irdeleseydik, Bedîu'z zaman (rh.a) ın Şeyh Said (rh.a) e olan mesajının nasıl olmuşta böyle ters yüz olduğu daha iyi anlaşılacaktı. Bu konuyu bir sonraki yazıya bırakalım inşallah. Yukarda ismi geçen kitap bu konuda çok net deliller içermektedir. Ayrıca siz, netten arama sayfasına, ?risaleyi nurdaki tahrifatlar? vb bir ifade yazıp ararsanız, nice sitelerde mukayeseli olarak yapılan değişiklikleri göreceksiniz.

 

 

Şunu kesinlikle belirtmeliyim ki; gaye bekçi dövmek değil üzüm yemektir. Abid, zahid ve de mücahid bir alime buğzetmek akidevi bir tehlikedir. Ne olur tüm İslam alimleri gibi Şeyh Said (rh.a) i de doğru söyleyen tarihlerden okuyunuz, yalan söyleyen tarihten değil. Muhammed Özkılınç

Share this post


Link to post
Share on other sites
Fethullah Gülen ile Said Nursi ikisi de hayatta olmalarına rağmen hiç görüşmemişlerdir.Fethullah Gülen'in Said Nursi'nin yolunu devam ettirmesi gibi bir durum söz konusu değil.Farklı görüşü vardır hocanın.

 

Said Nursi hayatta değildir.

Bank Asya'da benimde hesabım var ama faizsiz hesap bazında açtırdım. Evime en yakın ve uygun banka bir tek o var diye açtırdım. Ama Kuveyt Türk, Albaraka Türk, Bank Asya bu konuda biraz daha hassasiyet sahibidir. Misal; Kuveyt Türk'ün Fıkıh Danışmanı Prof.Dr. Hayrettin KARAMAN hocamızdır. İşin mecelle kısmı biraz karışıktır. Alt yapısı olmayan kişilerin kafası çok kurcalanır. Bu yüzden araştırıp, hesap açtırmak makuldur.

Ama bizler ''Zararı, zararla kamufle edemeyiz.''

Share this post


Link to post
Share on other sites

Öncelikle basmacı kardeşim bu kadar kolay bir kişiyi aleni sapık ilan etmemenizi istirham ederim... Bu konuda genel manada cevabımı aldım... Herkese teşekür ederim... Bu konu yüzünden birilerini kırdıysam haklarını helal etsinler... saygılarımla...

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
Öncelikle basmacı kardeşim bu kadar kolay bir kişiyi aleni sapık ilan etmemenizi istirham ederim... Bu konuda genel manada cevabımı aldım... Herkese teşekür ederim... Bu konu yüzünden birilerini kırdıysam haklarını helal etsinler... saygılarımla...

Sevgili kardeşim bu insan Ehli Sünnet Vel Cemaatten tamamen kopmuş bir insandır.Cübbeli Ahmet Hocamıza müraacat edebilirsin bu konuda : www.cubbeliahmethoca.tv

Share this post


Link to post
Share on other sites
Sevgili kardeşim bu insan Ehli Sünnet Vel Cemaatten tamamen kopmuş bir insandır.Cübbeli Ahmet Hocamıza müraacat edebilirsin bu konuda : www.cubbeliahmethoca.tv

Kendisinin yazılarını takip etmesem bile hüsn-ü zanda devam etmekten yanayım... Sui zanda isabet ettirmektense hüsn-ü zanda isabet ettirememek daha hayırlıdır...Vesselam

Share this post


Link to post
Share on other sites

Betl Hanım/Bey bence büyük fakih(!) büyük müçtehid(!) Hayrettin Karaman'ı biraz daha araştırın.. Zira hezeyanları birçok alim tarafından reddedilmekte..

 

Sevgili kardeşlerim;

 

Karaman'a reddiyeler için sizleri, son yıllarda kurulumu ve hamleleri ile bu ülkenin başına gelebilecek en güzel şeylerden birisi olan Daru'l-Hikme'ye ( http://www.darulhikme.org.tr/?sf= ) ve tavizsiz İslam'a davet ederim..

 

Ehl-i Sünnet ve'l Cemaat ne derse o, gerisi tantana..

 

Başörtüsü'nü furuat olarak değerlendiren, Şeriatın tümü uygulanmak zorunda değildir benzeri sözler söyleyen F.Gülen / Yahudi Hristiyan da cennete girecek diyen H.Karaman / Hayızlı kadın namaz kılar oruç tutar diyen, çıplak ayağa mesh olur diyen, C.Afgani'yi öve öve bitiremeyen ve daha neler neler diyen M.İslamoğlu / veya Mehdi'lik iddia eden, Sanhedrin Hahamlarıyla diyalog içinde olan A.Oktar (H.Yahya) / Ehl-i Kitab ile amentüde ittifakımız var diyen Ahmed Şahin ve daha onlarca isim.. Bunlar ne demiş mühim değil.. Ortalık ehl-i sünnet alimi dolu.. Hoca mı kalmadı da diyalogcuya, şiacıya bağlanıp itikadımızı bozalım..

 

Bu saydığım 5 isimden 4'ünü zamanında ben Hoca diye dinlemiş takip etmiş kendilerinden ilim aldığımı zannetmiştim. Şükürler olsun ki bu ülkenin en tavizsiz velisini tanıdım ve gördüm İslam neymiş, Ehl-i Sünnet neymiş.. Bir müstehabı bile terketmekten haya eden o veli nerede, farzı terkeden bu zevat nerede?

 

Allah önce onlara sonra da bize hidayet etsin..

 

Aşağıdaki eserleri sizlere şiddetle tavsiye eder, uykudan uyanmamız için dua ederim..

 

* Mustafa İslamoğlu'nun Bâtıl Görüşlerine Karşı HAK SÖZ

 

http://www.arifanyayinlari.com/products/ki...i-hak-soez.html

( E-Kitap Linki: http://www.darusselam.com/index.php/compon...r-hak-soez.html )

 

* Yahudi ve Hıristiyanlar Cennete Girecek Diyenler CENNETE GİREMEZ

 

http://www.kitapkalbi.com/yahudi-ve-hirist...iremez-830.html

 

* Hazret-i Mehdî Muhakkak Gelecek Fakat Bu Yüzyılda Değil

 

http://www.arifanyayinlari.com/products/ki...ilda-degil.html

 

* Dini Tamir Davasında Din Tahripçileri

 

http://www.kitapyurdu.com/kitap/default.as...amp;sa=51914795

Share this post


Link to post
Share on other sites
Betl Hanım/Bey bence büyük fakih(!) büyük müçtehid(!) Hayrettin Karaman'ı biraz daha araştırın.. Zira hezeyanları birçok alim tarafından reddedilmekte..

 

Sevgili kardeşlerim;

 

Karaman'a reddiyeler için sizleri, son yıllarda kurulumu ve hamleleri ile bu ülkenin başına gelebilecek en güzel şeylerden birisi olan Daru'l-Hikme'ye ( http://www.darulhikme.org.tr/?sf= ) ve tavizsiz İslam'a davet ederim..

 

Ehl-i Sünnet ve'l Cemaat ne derse o, gerisi tantana..

 

Başörtüsü'nü furuat olarak değerlendiren, Şeriatın tümü uygulanmak zorunda değildir benzeri sözler söyleyen F.Gülen / Yahudi Hristiyan da cennete girecek diyen H.Karaman / Hayızlı kadın namaz kılar oruç tutar diyen, çıplak ayağa mesh olur diyen, C.Afgani'yi öve öve bitiremeyen ve daha neler neler diyen M.İslamoğlu / veya Mehdi'lik iddia eden, Sanhedrin Hahamlarıyla diyalog içinde olan A.Oktar (H.Yahya) / Ehl-i Kitab ile amentüde ittifakımız var diyen Ahmed Şahin ve daha onlarca isim.. Bunlar ne demiş mühim değil.. Ortalık ehl-i sünnet alimi dolu.. Hoca mı kalmadı da diyalogcuya, şiacıya bağlanıp itikadımızı bozalım..

 

Bu saydığım 5 isimden 4'ünü zamanında ben Hoca diye dinlemiş takip etmiş kendilerinden ilim aldığımı zannetmiştim. Şükürler olsun ki bu ülkenin en tavizsiz velisini tanıdım ve gördüm İslam neymiş, Ehl-i Sünnet neymiş.. Bir müstehabı bile terketmekten haya eden o veli nerede, farzı terkeden bu zevat nerede?

 

Allah önce onlara sonra da bize hidayet etsin..

 

Aşağıdaki eserleri sizlere şiddetle tavsiye eder, uykudan uyanmamız için dua ederim..

 

* Mustafa İslamoğlu'nun Bâtıl Görüşlerine Karşı HAK SÖZ

 

http://www.arifanyayinlari.com/products/ki...i-hak-soez.html

( E-Kitap Linki: http://www.darusselam.com/index.php/compon...r-hak-soez.html )

 

* Yahudi ve Hıristiyanlar Cennete Girecek Diyenler CENNETE GİREMEZ

 

http://www.kitapkalbi.com/yahudi-ve-hirist...iremez-830.html

 

* Hazret-i Mehdî Muhakkak Gelecek Fakat Bu Yüzyılda Değil

 

http://www.arifanyayinlari.com/products/ki...ilda-degil.html

 

* Dini Tamir Davasında Din Tahripçileri

 

http://www.kitapyurdu.com/kitap/default.as...amp;sa=51914795

Allahu Teala razı olsun, 2 Cihan mutluluğu nasip eylesin karındaşım sana.

Ben yalnızca Cübbeli Hoca Efendinin "Allahu Teala onu korusun" sitesini vermekle yetindim.Diğer Ehl-i Sünnet kaynaklarını da sen vermişsin.MaşaAllahu Teala, Allahu AzıymuşŞan Ehl-i Sünnet şevkını artırsın.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Siteye uzun süre ara vermiştim.. Sebeplerinden biri ise artık okunacak konuların azlığı olmasıydı.. Daha doğrusu konu çok da içerikler pek okunacak cinsten değildi.. Görüyorum ki değişen pek bir şey olmamış.. Yine asmalar kesmeler hüküm vermeler o şucu bu bucu o doğru bu yanlış diyip ahkam kesmeler aynen devam ediyor. Üstelik tüm bunlar yapılırken yine bir 'dalga' havası... Üstelik bilgiler yarım yamalak, biraz oradan cımbız biraz buradan..Buyur buradan yak...

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
Siteye uzun süre ara vermiştim.. Sebeplerinden biri ise artık okunacak konuların azlığı olmasıydı.. Daha doğrusu konu çok da içerikler pek okunacak cinsten değildi.. Görüyorum ki değişen pek bir şey olmamış.. Yine asmalar kesmeler hüküm vermeler o şucu bu bucu o doğru bu yanlış diyip ahkam kesmeler aynen devam ediyor. Üstelik tüm bunlar yapılırken yine bir 'dalga' havası... Üstelik bilgiler yarım yamalak, biraz oradan cımbız biraz buradan..Buyur buradan yak...

Okunmaya değer konulara sizin desteğinizi bekleriz... Bu site hepimizin destek olursanız gelişiriz...saygılarımla

Share this post


Link to post
Share on other sites
Banka hususunda cihandar kardeşimizin doğru tesbitleri haklıdır.

Fakat burada zedelenmeye çalışılan nedir biliyor musunuz arkadaşlar?

Kalkıp da kendini unutmuş,davası uğruna kendilerini hibe eden insanlara yöneltilen suçlayıcı ruh portresi...Bu velev ki Fethullah Gülen olsun Velev ki bir başka isim.Söyleyecek, konuşacak diller hep bir beden olacaktır maalesef.Bu üzücü...Ne acıdır ki insanlar bir türlü anlayamıyorlar kim ne için ne ile meşgul, amaçları nedir....Biraz beyin yormak gerekir görünen köyün derinliklerine...

Fethullah Gülen cemaatinin ne yapmak istediği sualinin cevabı açıktır.Kılıçlarla yapılamayanı kalemlerle yapmışlardır,İster kabul edilsin ister edilmesin bu gün gibi ortadadır.Dünya kabul etmiştir de, bir bizler içimizde bir türlü kabul edemeyip, kaleyi içten yıkma sessiz savaşına bürünmüşüzdür.

İnsanlar ister kabul etsinler, ister kabul etmesinler bir gerçek var ortada.İslamiyeti bir dolu yıkmak isteyen dinsizler mevcut.Bu kabul edilebilir mi? Edilemez ,mümkün bile değildir...Mücadele alanı nedir ?

Kendi bünyende yaşarsan müslümanlığı ona göre gider bu kervan.

Fethullah Gülen, yahut da bir başka isim olmuş olsun dillerde, göz önünde görülmesi gereken tek şey islamiyet uğruna atılan adımlardır.

Şimdi buradan Gülen harekatının neler yaptığını anlatmış olsam, şahsen gözlerimle dahi şahit olduklarıma buradan yazıp da deşifre etsem ,inanmak istemeyen gayet tabi inanmayacak basacaktır kalayı.

Kimse üzerine alınıp da kurşunkalem ne demek ister diye düşünmesin.Şahsi bir kalem oynatmam mümkün bile değildir birilerine.Hz.Ali'nin düsturu vardır gönlümde.

Hani bir kafiri tam öldürecekken,kafir yüzüne tükürdüğünde bırakır öldürmez de,kafir sorar "Neden beni öldürecektin de öldürmedin".Der Hz.Ali."İlk, ben seni islami cihat için öldürecektim, lakin sen yüzüme tükürdün işin içine nefis girdi,öldürsem o yüzden öldürecektim buda olmazdı seni öldürmedim"

Mesele buradaki ölçüdür,isteyen ölçüye uyar isteyen uymaz.

Anlatmak istediğim arkadaşlarım.Bizler bu dünyada ne için varız? Birbirimizi kırıp yıpratmak için mi yoksa doğru olan hakkın yanında tek beden olmak için mi?

Bizim gitmek istediğimiz yolun ucunda cennet mahallesinin adresini gösteren bir isim var ise ben yürekten katılır giderim,ayrıcalıkla bir yere varılmaz, hatta hiç bir yere varılmaz...

Sürçü lisan etti isek affola...

 

Burada hala kursunkalem gibi gonuldaslarin oldugunu bilmek cok sevindirici... Yazdiklarina basindan sonuna kadar katiliyorum. Arkadaslardan ricam; bu konuda hicbirsey bilmeyip de atip tutan insanlar lutfen yorum yapmaktan kacinsinlar. Boylesi kendileri icin cok daha iyi olacaktir. Unutmayin ki dilini tutan insan ahiretini kurtarmakta onemli bir adim atmis olur.

Basmaci denen arkadasa gelince Hayrettin Karaman'in sapik oldugunu nasil ortaya surebiliyorsun. Cubbeli Hoca sana dese ki gel cubbemin icinde yasa, orada yasamaya razi olacak kadar daraltmissin idrakini. Yazik ediyorsun kendine. Bir keresinde Konya da bulunan Seyda Hazretleri Istanbula gelmisti, bende ziyaret etme firsati buldum. Tarikat ehli boyle insanlarin duruslari ve Islama hizmet eden kisiler hakkindaki gorusleri senin sandigin gibi Cubbeli Hocayla ayni degil.

Her kim olursa olsun, hangi hakla Islama hizmet eden insanlara dil uzatiliyor?

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sayın üyelerimiz,

Mevzu, sorulan sorunun cevabını vermekten çıkıp forum kurallarına aykırı bir tartışmaya sürüklenmeye başladığı için başlık kapatılmıştır, tartışmaya sürükleyen mesajlar silinmiştir.

Saygılarımla.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.

×
×
  • Create New...