Jump to content
Necip Fazıl Kısakürek [N-F-K.com Forum]
Sign in to follow this  
esvedeyn

Hitler'in 'kavgam' Kitabı Yasaklandı !

Recommended Posts

44331-kavgam_hitler.jpgHitler'in 'Kavgam' Kitabı Yasaklandı !

 

Adolf Hitler'in 1925 yılında yazdığı 'Kavgam' adlı kitabın Türkiye'de yayımlanıp satılması Alman mahkemelerinin girişimi üzerine yasaklandı.

 

Kitabın yayın hakları Bavyera hükümetine ait. Alman yetkililer kitabın yayımlanması için hiçbir yere izin vermiyor.

 

Ancak Türkiye'de pek çok yayınevi telif haklarını ödemeden bu kitabı basıyor.

 

'Kavgam' 2005 yılında Türkiye'de en çok satan kitaplar listesine girmişti.

 

Bavyera hükümetinin kitabı basan yayınevleri hakkında Türk mahkemelerinde açtığı dava sonunda, varılan karar uyarınca kitabın yayımlanması ve satılması yasaklandı.

 

Hitler, İkinci Dünya Savaşı'nda on milyonlarca kişinin ölümüne yol açan Nazi rejiminin ideolojik altyapısını hapishanede olduğu yıllarda kaleme aldığı bu kitapta açıklıyordu.

 

Almanların üstün ırk olduğunun vurgulandığı ve Yahudi karşıtı görüşlerin yer aldığı kitabın yayımlanması ve satışı Almanya'da İkinci Dünya Savaşı'ndan beri yasak.

 

23-08-2007

Share this post


Link to post
Share on other sites

o 2005 yılında ben de almıştım.ama hala köşede duruyor.

hitler yahudiliği sevmesek de yaptığı piskopatlıklarla dünya tarihine geçmiş önemli bir faşist.hocası nişeydi(adamın tam ismini yazamıyorum).nişe de hep kendisi öğrencilerinin anlayamadığından şikayet edermiş.işte hitler anlamış.ama yanlış anlamış.nişe ırk ayrımı gözetmeksizin üstün egoitleşmiş hayvanlaşmış bir insan hayal ederken hitler lafı tersinden anlayıp bunu alamanlara indirgemiştir.eh sonrası malum.Allah belasını versin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

sanırım nişeden kastınız Friedrich Nietzsche

 

Friedrich Nietzsche ye göre din; insanlara merhamet vb gibi acıma duygusu katan bir narkoztur ve dinler köleler vasıtasıyla ari ırkı sindirmek için yazılan bir uydurmadır vs.sv.s dini bir acizlik olarak gören ahmaktır.

 

İyiki yasaklamışlar kitabı bir zehirleme vasitasından da kurtulmuş oluruz

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kitap, edebi bir üslupla ele alınmadığı için pek,hatta hiç akıcı değil.Yahudilerin karakterini,o dönemde Almanya'da nasıl bir ekonomik güç olduklarını ve Hitler 'in bundan ne denli rahatsız olduğunu içermektedir.

Nietzsche'den etkilendiği de doğrudur.Ki Nietzsche zayıfın yaşamaya hakkının olmadığını ve insanın gelişiminin güçlünün acizi yok etmesinden geçtiğini savunmuştur.

 

 

Saygılar...

Share this post


Link to post
Share on other sites

en azından okunmaya değer bir kitap

beLki edebi açıdan pek haz aLınmaz fakat dünya tarihine damgasını vurmuş bir adamın kaLeminden

ibret aLmak gerek diye düşünüyorum

bu haberi destekLeyenLer basörtüsü konusunda tek keLime etmesin bence çünkü özgür düşünce insanLarın seçim özgürLüğü vb. konuLarın kapsamı içinde yer aLan bu konu her ne kadar aLakası oLmasa da kitapLa; kitabın yasakLanması iLe geneL çercevede aynı kefede yer aLır!

Share this post


Link to post
Share on other sites

NOKTA KARDEŞİM BENCE O KITABA OKUNMAYA DEGER DERKEN BIR KEZ DAHA DUSUNMELISIN BENCE ...BEN TAM TERSINI SOYLUYORUM BIR HARFI BILE OKUNMAYA DEGMEZ...NE ONUN,NE DE O NIETZSCHE NIN....NE DE ONLAR GIBILERIN... HA TABI HAKLRINDE BILGI SAHIBI OLALIM KI KARSI TAVIR OLARAK CEVAP VERELIM DERSEN OKEY...ANCAK DAMGA FALAN VURDUGU YOK...YAPTIGI İNSANLIK DIŞI HAREKETLERLE DAMGAYI KENDILERI YEDI ŞİMDİ... B) ÜSTADIM BILE DONUŞ YAPMADAN ÖNCEKI ESERLERI İÇİN;2ONLAR ARTIK BENDEN DEGILDIR YERLERI ÇÖP KUTUSUDUR' DERKEN NE DEMEK ISTEDIGINI ANLAYALIM İNŞALLAH...SELAM VE DUA İLE KARDEŞİM..

Share this post


Link to post
Share on other sites

bence okunmalı.böyle insanların gerçek yüzü kendi elleriyle deşifre edilir.okumak lazım.ama okumak onu benimsemek değildir elbette.bir müslümanın her şeyden haberi olmalı. zalimi tanıyacaksın ki zulmü tanıyasın.zulmü tanıyacaksın ki merhameti tanıyasın.merhameti tanıyacaksın ki rahmeti tanıyasın.rahmeti tanıyacaksın ki ALLAH'I tanıyasın...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...