Jump to content
Necip Fazıl Kısakürek [N-F-K.com Forum]
Sign in to follow this  
SİDOMA

Gazze'deki Ateşi Söndürecek Ayet

Recommended Posts

İsraillilerin işlediği onca vahşete rağmen, ateş altındaki Filistinlilerin ruhunu ferahlatan ve Gazze’de yaşayanların metanetlerini kaybetmemelerine neden olan ayeti kerime mealen şöyle:

“Onlar (Yahudiler) ne zaman savaş amacıyla bir ateş alevlendirdilerse, Allah onu söndürmüştür.” (Maide Süresi, 64)

 

 

Ayeti kerimenin güzelliğine bakın. İnsanın zulme karşı direnç göstermek için başka motivasyon kaynağı aramasına gerek var mı? Garantiyi Allah veriyor.

Onun içindir ki, ABD’nin ürettiği yüksek teknoloji ürünü son model silahlar her defasında önce Filistinlilerin üzerinde denenmesine, üstelik rahat soykırım yapabilsinler diye dünyanın görmezden gelip destekçi çıkmasına rağmen, İsrail bir avuç insanla baş edemedi ve her defasında pes etti. Aslında sadece İsrail dememek lazım… Arkasındaki tüm güç odakları sonuç alamadılar.

Yukarıda yer verdiğimiz ayeti okurken, Gazze’ye saldırıların başladığı ilk gün, okullarında mezuniyet sevinci yaşarken bombardımana yakalanan ve az sonra ölecek olan gencecik polis adaylarından birinin gürül gürül şahadet getirmesini gözünüzün önünde canlandırabilirsiniz. Ah vah edip yalvaran değil, son nefesinde bile ruhen dimdik ayakta olan bir insan göreceksiniz.

 

 

Ya da, nerede ise tüm uzuvları parçalandığı halde, sağlam kalan kan revan içindeki tek kolunu yukarı kaldırarak kanlı şahadet parmağı ile “Allah Bir” işareti yapan gencecik delikanlıları, ya da yanında bebeği ve çocukları şehit olmuş yatarken, şarapnel parçaları ile lime lime olmuş bedeninde topladığı son enerjiyi yaralı parmağını göğe dikmek için kullanan kadınları düşünün ve ebediyen unutmamacasına zihninize kazıyın.

Hep birlikte görüyoruz… Ne yürek, ne iman varmış Gazzelilerde…

Yokluk, açlık, sağanak gibi yağan bombaya rağmen, metanet nedir, iman nedir dünyaya gösterdiler.

Ülkemizde bir iki olay olunca, bırakın bomba patlamasını, bir çukurdan 3-5 bomba çıkınca moraller sarsılıyor. Gazze’den ülkemize ve tüm inananlara ulaşan mesaj, “Ey Müminler gevşemeyin. Mahzun olmayın. Siz eğer (gerçekten) mümin iseniz, (düşmanlarınıza galip ve onlardan) çok üstünsünüz” ayetini bize en çarpıcı bir şekilde yansıtmak oluyor. (Al-i İmran/139)

 

 

Gazze’de yaşananların insanlığa verdiği bir mesaj muhakkak ki var. Allah kullarına hiçbir zaman zulmetmediğine göre, zulüm gibi görünen o karanlıktan tüm insanlığın geleceğini aydınlatacak ışık huzmelerinin ilk işaretleri de yükselebilir.

Filistin de yaşananlarla yukarıda verdiğimiz ayette müjdelenen açık gerçeği bir arada düşündüğümüzde, İstiklal Marşımızda yer alan şu satırları daha rahat anlama imkânı buluyoruz. Ne diyor Milli Şairimiz Mehmet Akif;

Doğacaktır sana va'dettiği günler Hakk'ın,

Kim bilir, belki yarın, belki yarından da yakın.

Filistin’de yaşananları izlerken, Gazzelileri bu ruh ve ümit içinde görüyorum. Kaldı ki umutsuzluk Müslüman açısından bir şirk konusudur. “Onlar (Yahudiler) ne zaman savaş amacıyla bir ateş alevlendirdilerse, Allah onu söndürmüştür” şeklindeki ilahi vaade tereddütsüz iman etmek ve bu badireden kurtulmak için de elbirliğiyle tüm insanlık olarak gereğini de yapmak durumundayız.

Sayın Emine Erdoğan’ın gözyaşları ile anlattığı gibi, masumiyetin ve tüm insani değerlerin öldüğü o noktada, bilemiyoruz belki de insanlığın yeniden dirilişine zemin hazırlayacak tohumlar ekiliyordur.

Sabır…

Biz bir adım atalım, ilahi yardım koşarcasına bize ulaşacaktır.

Son olarak şu noktanın da altını çizmek gerekiyor.

Yaşadığımız kültürün ikliminde herhangi bir ırka mahsus özel bir düşmanlık tarih boyu bu topraklarda asla tohumlanmadı. Açık yüreklilikle söylüyorum; Arap dünyasının ortasında bir adacık gibi duran Yahudiler bir zulümle karşılaşsalar, daha önce olduğu gibi bu millet vicdanıyla onların da yardımına yine tereddütsüz koşacaktır. Bize de bu yakışır. Çünkü adaletin terazisi din, ırk farkı gözetmez.

İnsanlığın ölümüne daha fazla sessiz kalmamak için, ‘haydi insanlık’ diyoruz.

 

Osman Özsoy

Share this post


Link to post
Share on other sites

Esselamü Aleyküm.

 

Değerli Arkadaşlarım, bende sizlerle bir dua paylaşmak istedim.

 

FİLİSTİN'E DUA

 

Ya Rab, Sen Rahmansın, Sen Rahimsin, Sen Meliksin, Sen Gaffarsın, Sen Kahharsın, Sen Kadirsin Şu an sana 99 güzel ismin ile dua etmek istiyoruz. Dua edenin duasını geri çevirmek senin şanından değildir biliyoruz. Şu an Filistin’de Gazze’de kelimeler susmuş bir insanlık dramı yaşanıyor. Yıkık harabeler içinde, insanlık sessizce ağlamakta, Yağmur damlası gibi misket bombaları ve kurşunlar etrafa ölümler saçmakta, Güneşin ışıkları yerine küçücük yavruları, bombalar uyandırmakta, Kafirlerin tecavüzünde topraklar, ağıt yakmakta, Küçük eller taş atmakta, çocuklar ölümle oyun oynamakta, Ümmetin akıtılan kanları, dokunulan ırzları, çiğnenen haysiyet ve şerefleri, yetim bırakılan çocukları, oğlunu yitirmiş anneleri, dul kalmış kadınları, yıkılmış evleri, okulları, hastaneleri ve camileri kurtaracak bir el beklemekte bu insanlık ayıbına, soykırımına ne olur yapılan bu zulme son Ver Ya Rabbi.

 

Ya ilahel âlemin; İslam’a ve Müslümanlara Yardım Et. Zalim ve hain İsrail’in Şerrinden Filistinli Kardeşlerimizi kurtar Ya Rabbi.

En mükemmel bir şekilde yaratmış olduğun, insanların içerisinde tek lanetlediğin milletin Yahudi milleti olduğunu biliyoruz. Onların şerrinden başta Müslüman kardeşlerimizi ve sonra tüm insanlık âlemini koru ALLAH’IM.

 

Yine tarih bize bildirmiştir ki; kendilerine peygamber gönderilip peygamberlerini öldüren tek milletin İsrail oğulları olduğunu biliyoruz. Peygamber katillerini peygamber toprakları üzerinde hükümran kılma. YA Rab

 

İkiyüzlülüğü hainliği münafıklığı insanlık âlemi İsrail oğullarında gördü tanıdı, bu hainlere ve onlarla işbirliği yapanlara fırsat verme Allah’ım.

 

Yahudi artık durmak bilmiyor ve var gücüyle Müslümanlara meydan okuyor.

Adeta Artık dünyanın neresinde bir çocuk ölürse orası Gazze’dir diyoruz Allah’ım

Bir bebek bir yaşına girerken ağzında emzik değil, kurşun taşıyorsa orası Gazze’dir. Diyoruz Allah’ım

Bebeklerin uykulu gözleriyle annelerinin memelerini ararken, kor gibi yanan namluları emmeye başladıkları yerin adı Gazze’dir. Filistin’dir diyoruz Allah’ım

 

Yağmur bir futbol sahasında çocuğun atacağı golleri yutmak için sırada beklerken, çocuğun çelimsiz vücudunu kurşun yağmurları yutuyorsa orası Gazze’dir. Diyoruz Allah’ım

 

Okula gitmek için erkenden kalkmış ve saçlarını ören annesinin parmaklarından sızan merhameti kana kana içen kız çocuğu, henüz evinden çıkmamışken damlarına düşen bir bombayla birlikte duvarların altında kalıyorsa orası Gazze’dir. Diyoruz Allah’ım

 

Okulun bahçesinde ip atlayan kız çocuğu tam gökyüzüne yükselmişken, kurşunlar gri kanatlarıyla gelip kızı başka göklere kaçırıyorsa orası Gazze’dir.

 

Artık dünyanın neresinde bir çocuk ölürse orası Gazze’dir. Bundan böyle Gazze, çocukların öldüğü yerlerin adıdır Allah’ım ne olur o mahsum yavruları koru Ya Rabbi

 

Baba oyun çağındaki evladıyla bir duvarın siperine katil yahudinin kurşunlarına hedef olmamak için sığınmışken şahadet parmağıyla adeta “Göreceksiniz Ey kanlı katiller bir buçuk milyar kardeşim benim bu durumumu görecek ve sizden mutlaka intikamımızı alacak” diyordu, bir şey yapamadık Ya Rabbi, acizliğimizi ve beceriksizliğimizi yine sana şikâyet ediyoruz. Ama Bekle gazzeli çocuğum, bacım, anam, kardeşim şu meydandaki kalabalık ve Cennet vatanımın birçok yerindeki duyarlı ve güzel insanları ayağa kalkmış geliyor, Kur’anın vaadi gerçekleşiyor, ilahi mukadderat başladı, bunu biliyoruz Ya Rabbi. Onlarda bunu biliyorlar necip milletimize nasip eyle Ya Rabbi

 

İlahi; Şu an her, birimiz birer Filistinliyiz, Filistin biziz. İkiyüzlü davranarak İnsanlığa demokrasi getireceğini vaat edenleri, İki de bir necip milletimize insan haklarını hatırlatmaya kalkan şu batılı (sözüm onlara) dostlarımızı, din kardeşlerimizden bihaber Müslümanları, Petrol milyarderlerini, çıkar ve menfaatleri bozulmasın diye sessiz kalan İslam ülkelerinin şeyhlerini ve krallarını veya bu gibi etkinliklere dudak bükerek geçenleri biz burada duyarlı insanlar olarak onları sana şikâyet ediyoruz ıslah eyle Ya Rabbi.

 

Ya Rabbi; Suçsuz, günahsız ve masum kulların, zalimlerin envai çeşit zulüm silahları altında inim inim inliyor, hedefsiz kan kusan insan kıyma makineleri, insanlığı lime lime doğruyor, bu kan ve gözyaşı deryasına artık dayanamıyoruz Yarabbi! İstiyoruz ki, artık masum insanlar bombalanmasın, kanlar akmasın, canlar yanmasın; biçare analar, ümitsiz babalar, hayatlarının baharındaki gencecik fidanlar ve kimsesiz yetimler daha fazla zulme maruz kalmasınlar; onların yegâne sığınağı sensin, yardımını esirgeme Yarabbi!

 

Biliyor ve inanıyoruz ki; Zalim güçlü olsa da, Ya Rab senden büyük değildir!

 

Birileri gafletimizden faydalanarak kardeşlik binamızı yıkıyor. Kardeşlik bedenimizi parçalıyor. Kolumuz bir tarafta, başımız bir tarafta, kalbimiz diğer tarafta, bir tarafta Filistin, bir tarafta Irak, bir tarafta Afganistan diğer tarafta Çecenistan, Doğu Türkistan kardeşlerimizin imdadına yetiş Allah’ım

 

Ellerimizi sana kaldırdık ve sana yalvarıyoruz; artık savaşlar, katliamlar, insan hakkı ihlalleri istemiyoruz. Bütün içtenliğimizle yalvarıyoruz: Zulme, haksızlığa, bizi vesile ve yardımcı eyleme. Bütün insanlığı savaş ve benzeri felaketlerden, muhafaza eyle. Ya Rab;

 

Ey Yüce Rabbimiz

Biz barış istiyoruz; kalbimizle barış istiyoruz, yurtlarımızda barış, dünyamızda barış istiyoruz Yarab. Tüm insanlığa hayır için, barış için ve bütün adaletsizliklerin ve hukuksuzlukların yok olması için dua ediyoruz. Ya Rab! Duası kabul olunan hayırlı kulların hürmetine dualarımızı kabul eyle.

 

Birlik ve beraberliğimizi bozdurtma, bizleri doğal felaketlerle ve düşmanla terbiye eyleme, ezan seslerini ve al yıldızlı bayrağımızı ne olur ilelebet gönderlerimizden indirtme Ya Rabbi.

Bu duyarlılığı kalbinde hisseden şu güzel insanları da iki cihanda aziz eyle Ya Rabbi.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Esselamü Aleyküm.

 

“İman edenler, Allah yolunda savaşırlar. Küfredenler ise, tağut yolunda harb ederler. Şeytanın dostlarıyla savaşın. Şeytanın hilesinin zayıf olduğundan şüpheniz olmasın” (Nisa Suresi Ayet No: 76)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Esselamü Aleyküm.

 

''O topluluk yakında bozguna uğrayacak ve arkalarını dönüp kaçacaklardır'' (Kamer Suresi, Ayet No:45).

 

Büyüklerimiz Bu Ayet-i Celilenin 41 defa okunmasını çok faydalı görmektedirler...

 

Selametle...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Geçen bir Hürriyet yazarı çıktı Türkiyedeki Gazze için uyanışa laflar savuruyor vs.Cumada imam arapça Filistin için zafer istedi.Etkilendim gerçekten.İnşaallah-u Teala güzel günler gelicek...

Share this post


Link to post
Share on other sites
Geçen bir Hürriyet yazarı çıktı Türkiyedeki Gazze için uyanışa laflar savuruyor vs.Cumada imam arapça Filistin için zafer istedi.Etkilendim gerçekten.İnşaallah-u Teala güzel günler gelicek...

 

inşallah kardeşim...Şüphesiz ki Rabbimiz nurunu tamamlayacaktır...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...