Üstad Necip Fazıl 111 Yaşında

Türk edebiyatının önemli temsilcilerinden Necip Fazıl Kısakürek, doğumunun 111. Yıldönümünde özel bir etkinlikle anılacak

“Doğumunun 111. Yılında Necip Fazıl Kısakürek’i Anma Programı”, 25 Mayıs Pazartesi günü Ali Emiri Efendi Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek. Geçmişte ve günümüzde fikirleri ile çığırlar açan Necip Fazıl Kısakürek, Şef Taşkın Savaş yönetimindeki Yakarış Müzik Topluluğu’nun vereceği konserle yâd edilecek. İzleyicilerin ilgiyle takip edeceği programda, Taşkın Savaş’ın Necip Fazıl Kısakürek’in şiirlerinden bestelediği on bir şarkısı seslendirilecek. Cumhuriyet dönemi Türk edebiyatına yeni bir soluk getiren Necip Fazıl Kısakürek’i anma programı, 20.00’de başlayacak.
Modern Türk şiirinin mistik şairi olarak bilinen Necip Fazıl Kısakürek, 26 Mayıs 1904 tarihinde İstanbul’da doğdu. 24 yaşındayken yayımladığı ikinci şiir kitabı Kaldırımlar ile ünlenen Necip Fazıl, 1934 yılına kadar sadece şair olarak tanındı ve o devirde Türk basınının merkezi olan Bâb-ı Âli’nin önde gelen isimleri arasında yer aldı. 1934 yılında Abdülhakîm Arvâsî ile tanıştıktan sonra büyük bir değişim yaşadı. 1943-1978 yılları arasında 512 sayı yayımlanan Büyük Doğu Dergisi yoluyla görüşlerini kamuoyuna duyuran ve Büyük Doğu Hareketi’ne önderlik eden şair, 25 Mayıs 1983 yılında hayatını kaybetti.
Türk Edebiyatı Vakfı tarafından 1980 yılında verilen beratla “Sultanü’ş-Şuara” yani “Şairlerin Sultanı” unvanını alan Necip Fazıl Kısakürek’in bazı seçkin eserleri ise şunlar; Şiir: Örümcek Ağı, Kaldırımlar, Ben ve Ötesi, Sonsuzluk Kervanı, Çile. Öykü: Hikâyelerim. Roman: Aynadaki Yalan.
Oyun: Tohum, Bir Adam Yaratmak, Künye, Para, Namı Diğer Parmaksız Salih, Reis Bey, Abdülhamit Han.
Kaynak: Yeni Mesaj
Share

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.