Üstad Necip Fazıl Çeşitli Etkinliklerle Anıldı

20. Asır Türk şiirinin en önemli temsilcisi, fikir ve aksiyon adamı Necip Fazıl Kısakürek 25 Mayıs 1983’te aramızdan ayrılmıştı. Kısakürek, vefatının yıldönümünde tüm yurtta çeşitli etkinliklerle anıldı.

Hayatı ve eserleriyle yaşadığı döneme damgasını vuran Yazar, şair, fikir ve aksiyon adamı Necip Fazıl Kısakürek vefatının 28. yıldönümünde çeşitli etkinliklerle anıldı.

Başta İstanbul,Kayseri, Kahramanmaraş olmak üzere Türkiye’deki tüm şehirlerde Necip Fazıl Kısakürek için yüzlerce anma programı yapıldı. Necip Fazıl ile ilgili programlar bu hafta da devam edecek.

DÖRT YÖNÜYLE NECİP FAZIL

Bir ideolog, şair, gönül adamı ve edip olarak Necip Fazıl dört farklı düşünür tarafından dört yönüyle Zeytinburnu’nda ele alınıyor.

Necip Fazıl’ın yapmak isteyip de yapamadıklarının da konuşulacağı “Dört Yönüyle Necip Fazıl” adlı söyleşide; Mehmet Çifçigüzeli Necip Fazıl’ın yazar tarafını, Üstün İnanç kişiliğini, Prof. Dr. Durali Yılmaz düşünce dünyasını ve Prof. Dr. Fatih Andı ise şair kişiliğini ele alacak.

Mehmet Emin Avanaş’ın moderatörlüğünde yapılacak olan söyleşide bir de kısa belgesel yer alacak. Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi tarafından hazırlanan bu kısa belgeselde; Ataol Behramoğlu, Mesut Uçakan, Mehmet Niyazi Özdemir, Mehmet Nuri Yardım, Recep Aslan ve Özcan Ergiydiren’in Necip Fazıl ile olan anı ve düşüncelerine yer verilecek.

“Dört yönüyle Necip Fazıl” paneli 25 Mayıs Çarşamba günü 19:00’da Zeytinburnu Kültür Sanat Merkezi Söyleşi Salonunda yapılacak.

MEHMET NİYAZİ NECİP FAZIL’I ANLATIYOR

Beykoz Anadolu Hisarı Ahmet Mithat Efendi Kültür Merkezi’nde 26 Mayıs Perşembe günü 19:00’da düzenlenecek programda Edebiyatçı, yazar Mehmet Niyazi Özdemir, Necip Fazıl’la ilgili hatıralarını paylaşacak.

NECİP FAZIL ANKARA’DA DA UNUTULMADI

Ankara’da bulunan Kurtuba Kitap ve Cafe’de Necip Fazıl’ı anma programı düzenleniyor. Yaşar Düzenli tarafından yönetilecek panelin konuşmacıları Necip Fazıl’ın talebelerinden İbrahim Ulueren ve Yazar Selma Aydın olacak. Programda ayrıca yazar Selma Aydın’ın Necip Fazıl’la ilgili yazdığı Meyveli Ağaç kitabının da tanıtımı yapılacak.

 

Yurdun çeşitli yerlerinde de Üstad Necip Fazıl’ı anmak adına çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Share

1 Response

  1. Yük. Mim. Müh. Mustafa Burç dedi ki:

    Site görevlisi değerli kardeşlerim,

    üstad Necip Fazıl Kısakürek (NFK)’in 1970 li yıllarında Kayseri Milli Türk Talebe Birliği (MTTB) tarfından düzenlenen konferanslarında çaycılığını yapan bir kardeşinizim. Gençliğimde,şimdiki hayatımda ve ailemde büyük yeri olan üstadımızı anma günleri düzenlemeniz beni çok mutlu etti.
    1979 yılından beri Almanya’da yaşıyorum.1986 dan beri Yük. Mim. Müh. olarak kendi işyerimde çalışıyorum. Benim sizlerden NFK adına bir ricam olacak. Üstadımızın anma günlerini yurt dışında da yani Almanya’da anmak istesek bizlere lojistik alanda acaba yardımcı olabilirmisiniz ?

    Selam ve kalbi muhabbetlerimle.

    Yük. Mim. Müh. Mustafa Burç

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.