Jump to content
Necip Fazıl Kısakürek [N-F-K.com Forum]
Sign in to follow this  
Münteha

Adnan Oktar'dan Üstad'ın Şiirine " Sapkın" Yorum !

Recommended Posts

Adnan Oktar, nâm-ı diğer sahte mehdi, Üstad'ın Sakarya Türküsü şiirini kendi sapkın emelleri doğrultusunda yorumluyor. Üstad'ın şiirlerini bu derecede saptırarak yorumlayanı da ilk kez görüyorum, Şiir manasını sapıtma oskarı olsa birincilik alacak kadar başarılı (!) bir yorum. Buyrun dinleyin :D :

 

 

http://www.dailymotion.com/video/xe8eep_adnan-oktar-necip-fazyl-kysakurek-i_news

Share this post


Link to post
Share on other sites

geçen inşallah adnan hocamı izledim az maşallah.pek feyizlendim inşallah.hey maşallah.

 

:) Yavuzlenk kardeşim izlese buna ne derdi bilmiyorum dahada feyizlenirdi herhalde.

 

Şimdi de aynı manzara fakat biraz daha geliştirmiş kendilerini aşama kaydetmiş aşkınlığın tezahürü olsa gerek bu ne ilim, bu ne birikim, bu ne istidat hay maşallah evet maşallah yine pek feyizlendik inşallah ufkumuz genişledi, şiiri hiç kimse bu cephesiyle ele almayı düşünemedi işte bu zevatında farkı burada taşa dahi yorum yapsa taşıda kendisine yontacak kadar bozuk tiynetli bir sapkın...

 

Üstadı alilerimiz hakkında bin yılın en büyük şairlerindendir, bir daha onun gibisi gelmez diyor. Aslında bu sözü aksi istikamette kendisi için kullansa daha kabule şayan bir durum olurdu. Son bin yılın en sapkın insanı, Allahu alem bunun gibi zekisi, firasetlisi bir daha gelmez piramitin son taşı.

 

Cehallette ve sapkınlıkta hudud olmadığına delalet edecek emsalsiz bir numune...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Allah Adnan Oktar'a da hidayet versin. Bazı kanallarında çıkıyor ve sunucu kızlara değişik değişik hitaplarda bulunuyor. Bunların önünü kim açtı?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Bir Kereye Mahsus

Bari son bin yılın deme be arkadaş. Yüz yıl de de anlayalım yani. Hiç mi Yesevi'den, Yunus'tan, Hacı Bektaş'tan haberin yok! Hadi onları geçtim, hiç mi eski Halk şiirini, hiç mi Divan şiirini bilmezsin.

 

Şiirde, rahmetli Necip Fazıl KISAKÜREK; Türk Milleti'nin -gençliğin- bulunduğu durumdan dem vuruyor; Mehdilikle ne alakası var bunun yahu? Arkadaş, bu şiir benim hayatımın şiiridir. Niye söylüyorum bunu? Çünkü -İstiklal Marşı'mızı saymazsak- ilkokuldayken, Din Kültürü öğretmenim sayesinde (Allah yaşıyorsa uzun ömür, sıhhatler versin O'na) ezberlediğim ilk şiirdir. Hatta koskoca sınıfta (ilkokul üç veya dörtteydik) iki kişi -diğeri Ayşe adlı bir kardeşimiz- ezberlemişti de bizi ödüllendirmişti. Ben şu an 25 yaşındayım. O güzelim şiiri ezberlediğimde 10 yaşındaydım diyelim. 15 senedir, hâlâ bu şiirde anlayamadığım bir çok anlatım-mana-söylem varken; Adnan Oktar Bey şiirin tahlilini iki dakikada yaptı! Çok şaşırdım. Acaba hangi ebced sırları -diyor ya hani- var bu şiirde? Onları da söyleseydi, aydınlanırdık...

 

Şaka bir yana; "...And the oscar goes to Adnan Oktar. :)"

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dediği tek doğru cümle; bir daha Üstad gibi bir şairin gelmeyeceği gerçeğidir. O hariçten gazel okudukça "inşallah, maşallah" diye sayıklayan dalkavuklarun teranesi yok mu bir de.. Hayy Allah'ım ne günlere kaldık?!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Böyle yorumlayacaksın bari ezberle de oku şiiri. O kadar yanlış yer varki. Neyse Adnan Bey bundan sonra bir stand up programıyla seyircilerin karşısına çıkar. Ünlü komedyenler halt etmiş yanında...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Üstad bu şerhi görse, farkında olmadan ne anlamlar yüklediğini görüp şaşırırdı herhalde.

Yani böyle bir şiirden ancak bu kadar anlam sapmasına uğratılarak bir yorum çıkarılabilirdi. Şaşılacak bir beceri doğrusu. Hele o arkadakilerin Maşallah İnşallah sözleri yok mu beni benden aldı.

 

Allah ıslah etsin demekten başka birşey gelmez elden..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Biri Adnan’ı durdursun. Sahiden, araştırmak lazım, acaba ekranlara büyülü bir maske takıp da mı çıkıyor bu adam. Gogol’ün hikayelerine konu olacak bir tip. Kendisini İspanya Kralı zanneden, hatıra defterinin kafayı sıyırmış sahibi gibi… Gerçi her mizahında içten içe bir dram yatan Gogol, deliliğin bu kadarına kalem oynatacağına, ne bileyim, Ankara havası falan oynardı, olmadı horon teperdi, yoksa halay mı çekerdi? Karışık şeyler bunlar. Fakat birinin acilen Adnan’ı araması ve ona Mehdi olmadığını söylemesi lazım.

 

Zrrrrrrrrnnnkkkk

Açıyor galiba..

Haşthuşthuşşşşşşttt

Alo Adnan abi.

Beraber yürüdükkkk biz bu yollardaaaa…

Yanlış Adnan’ı aramışım. Sen devam et abi.

 

Zrrrrnnnnkkkk

Buyrun ben sekreteri.

Adnan bey orda mı?

İnşallah.

Telefona gelir mi?

Maşallah.

 

Gördüğünüz gibi dostlar, denedim ama ulaşamadım. Fakat biri bunu yapmalı. Adnan, Mehdi değilsin sen, uyan artık bu rüyadan.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

oy nenni nenni nenni vay nenni vay vay, oyun oyun içinde bilen bilir vay!...

 

Ahir zamandayız tamam. Bir Mehdi geleceği de Allah'ın izniyle malumumuz. Ama Allah aşkına bir ilkokul seviyesindeki çocuk kadar ilmi olmayan, başkalarının yaptığı araştırmayı dahi sahiplenemeyen önündeki kağıda bakamadan iki cümle edemeyenler neyin nesi... Bal gibi ortadadır ki din adamlarının saygınlığını hedef alan bir oyun var ortada.. Geçenlerde bir giriş yaptım, içinden çıkamadım! Birisi İsrail'in avukatı, öbürü dinlerarası diyalog adı altında Allah korusun şirke ortak oluyor, öbürü şiayı cilalıyor, bir başkası vahabiliği yayıyor, öteki başka naneler yiyor!!! Düşündüm de şimdi bunların içyüzünü aktarsak belki de oyunun bir parçası oluruz. Yani halk nezdinde Din adamlarının saygınlığı azalır.. Maksat da hasıl olur, kimin açısından.. Söylemeye gerek yok... Öte yandan ses çıkarmasak vicdan rahat değil! Şaşıyor insan... Ama din adamı adı altında toplumu ifsade edenler çok değil 100 seneyi bulmaz terk-i mekan eyleyecek inşallah.. Oradakileri bilseler ecnebi paracıklarından katrilyonlara bile bakmazlardı!!!

 

 

İskender adlı bir sapkın vardı zamanında.. O bile bundan çok biliyordu Dini.. Adam en azından dersini çalışıp geliyordu. Şimdikinde konuk ettiği mankenler kadar ilim yok.. Bir gün ak dediğine öbür gün kara diyor. Sağcısından solcuya ateistinden masonuna kadar herkese kur yapıyor.. Gazı verip de ölçüyü kaçıranlar ona Mehdinin (a.s) her kesimi bir çatı altında yoplayacağını üflemiş ya.. Bazıları da para ile bir kaç adet emsalini buluyor ve üflüyor zırvaları... Mesele bir sivrisinek vızıltısı bile etmez; ama canımı sıkan Milliyetperverler halen onu Türk-İslamcı sanıyor.. Sayfalarına onbinlerce kişi üye!!!

 

Ne diyelim. Diyeceğim çok da.. Sinirim geçince yazdıklarım forumda kalacak... Dünya bu, belli olmaz!!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kınamamak lazım aslında. Kişinin yorumu ilmi kadardır. Altyapı yok, tesis yok, farklı yorum beklemek haksızlık değil mi, aynı anda hem Filistin hem İsrail davasına hizmet edenlere :music2:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...