Jump to content
Necip Fazıl Kısakürek [N-F-K.com Forum]

khrmnmhmt

Üye
  • Content Count

    2
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by khrmnmhmt


  1. öncelikli olarak teşekkür ediyorum cevapladığınız için

     

    dediğiniz gibiyse boş yere bir tatrışmaya girdim az önce

     

    sözün anlam genişliği ve manasına bakarak şüphesiz demiştim ama dediğiniz gibiyse kötü bi duruma düşmüşün hakikaten..

     

    Necip Fazıl Kısakürek en sevdiğim yazarlardan biridir bi kaç kitabını okudum fakat böyle bi sözle karşılaşmadım ve dediğiniz gibi üstadın şahsiyeti bu söze taban tabana zıttır.

     

    Benim derdim daha çok şu şu günahı işledin demek değilde daha çok buda Allah (c.c) nin yasaklarından biridir. Aklınızı başınıza toplayın demek için söylenmiş bir söz. Bazıları bunu çok ters görüp ters yorumlar yazsada onların yaptıkları yanında hiç birşey kalıyor yani kapalı bi bayanı, sakal bırakmış bir erkeği şeriatçi diye yorumlayıp, yobaz diye toplumdan soyutlayıp gençlere kötü olarak gösteren nice insanlar var..

     

    Bu kadar basit bi söze bile celallenip siz örümcek beyinlisiniz diyen okadar çok insan varki şaştım.

     

    Daha doğrusu şöyle birşey geldi başıma toplumda gördüğüm bi tartışmaya müdahale edip "çarşaflı bir bayana siz ne biçim insansız bu kadarda kapanılmazki" diyen adama sanane kadının giyimine neden karışıyosun dediğimde Amerikan casusu yorumu yapılmıştı ve resmen şok geçirdim orda..

    İnsanlara unutturulmuş gibi. Sanki buda Allah'ın(c.c) emri değilmiş farklı bi anlayışmış gibi görülmekte bi çok insan tarafından.

     

    Kısacası benim bu sözü beğenip paylaşmamın en büyük sebebi altında NFK yazmasıydı fakat olmadığını öğrendiğim halde söz benim için hala güzel bir söz bunun sebebi "Allah (c.c) nin yasaklarından biridir" gibi bi hatırlatma yapması..

×
×
  • Create New...