Jump to content
Necip Fazıl Kısakürek [N-F-K.com Forum]

Ebu Fısar

Üye
  • Content Count

    13
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Ebu Fısar


  1. İyi demiş Emre, afferin. Kadının biri kendini nimetten sayarak ve de aklı sıra 'apolitik değilim gızlar.. benim de ülkemin gidişatı hakkında diyecek lafım var' imajını vermek için gereksiz bir tweet düşmüş sanal aleme. Sorsan ekmeğin fiyatını bilmez ama ülke gündemine dair açıklamalar yapmaya geldi mi mangalda kül bırakmaz. Emre hiç muhatap olmasa da olurdu amma çocuk kendini tutamamış, olur o kadar.


  2. Üstadla alakalı olan bu tarihi materyallerin varlığından bizleri haberdar edenden de, varlığından haberdar olduğu bu arşivi siteye taşıyandan da Allah razı olsun. Muhteva olarak çok hoş olmayan bu kupürler, sırf Allahü Teala'nın rızası için türlü çileler çekmiş kıymetli Üstadımızı karalamak için elinde bulundurduğu kuvvetleri şerre kullanarak, Üstadı halkın nazarında kıymetten düşürmeye yönelik hareketler içine giren güruhun acziyet vesikaları mahiyetinde inşaâllah ruz-i mahşerde yerlerini alacaktır.


  3. Az evvel facebookta gezerken bizim emmi oğlunun faceteki profiline baktım. Kerata liseye gidiyor ama iphone var elinde. Facebook'a mobilden bağlanıyor. Bacaksız... Eskiden telefon sahibi olmak bu kadar kolay değildi. Hey gidi değişen dünya ve onun ekonomik parametreleri... Nelere kadirsin... Ne diyordum ben... Ha evet, bu bizim emmi oğlu faceteki profilinin statüsüne şöyle bir şey yazmış: '' Necip Fazıl üstad'a bir gün sormuşlar; ''Neden sigarayı bu kadar çok seviyorsunuz?" Üstad cevaben demiş ki; 'Benim için yanan bir tek o var.'' Üstada atfedilen bu nüktenin hakikatte Üstada ait olup olmadığını bilmiyorum. Bu hususta yöneticiler bir şeyler söyler elbette. Benim değinmek istediğim nokta halkımızdaki, özellikle yeni yetişen nesildeki Üstad algısı. Yukarıda bahsettiğim nükte gibi bir sürü nükte dolaşıyor sosyal paylaşım sitelerinde ve neredeyse birçoğu Üstadın zekasını ve belagatını öne çıkarır nitelikte. Demek ki son dönemde yetişen gençlerin kafasındaki Üstad algısı çok olumlu. Üstadı zeki, ahlaklı, dindar ve çile çekmiş bir şair, düşünce adamı olarak görüyorlar... Ha denilebilir 'başka nasıl bileceklerdi ki?'. Hopp, orada duracan arkadaş. Sen bu ülkede dine hizmet davasındaki kişilerin nasıl bir kara propagandaya tabi tutulduklarını biliyor musun?


  4. William Wallece, I. Richard (Aslan Yürekli Richard)'ın şatosunu yakıp, sonra da kızını kaçıran adam değil mi?

     

    Yoksa o Robin Hood muydu? Ya o da milletin şehirlerarası yollarda belalısıydı be kardeş. Adam milletin karısını kızını rahatsız ediyormuş vaktiyle, Londra-Birmingham hattına pusu atıp milletin altın bilezik, gümüş gerdanlık, serçe parmağa taktıkları akika taşlı kıro yüzüğünü neyin gibi kıymetlisini cuka edip, 'fakir fukaraya dağıtıyorum inan olsun' diyerekten köşeyi dönüyormuş. Bu nasıl bir feodalite anlayışı aklım almıyor.

×
×
  • Create New...