Jump to content
Necip Fazıl Kısakürek [N-F-K.com Forum]

Cengiz Numanoğlu

Üye
  • Content Count

    4
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Cengiz Numanoğlu


  1. Sayın Yöneticiler,

     

    Çalışmanız için sizi kutluyorum, başarılar diliyorum.

    Reyhan Hanım'ın da bildiği gibi, bana ait olan bazı beyitler, geçen yıldan beri internette Necip Fazıl Kısakürek adıyla yayılmakta. Bu konuda ben de sıkıntıdayım. Onun için bu çalışmanızı candan destekliyorum.

     

    Benim de bu çalışmanıza bir katkım olması için, internette (google) da bir tarama yaptım. Bana ait olup N.F.K. adıyla en sık yayınlanmış olan beyitlerden şimdilik tespit edebildiklerimi aşağıya belirtiyorum :

     

    (N.F.K. adıyla internette yayınlanan Cengiz Numanoğlu beyitleri: )

     

    Dinde zorlama yoktur, insan hürdür elbette.

    İster dünyada pişer, isterse âhirette...

    ----------

     

    Allah'tan korkana, ölüm yâr gelir;

    Ölümden korkana, dünya dar gelir..

    -----------

     

    Yâr olmaz servetinin, sana bir tek kuruşu;

    Secde yoksa, bekleme, kabirde kurtuluşu.

    -----------

     

    İlle de bir tokat mı, yemelisin ensene?

    Ölüm sana gelmeden, sen kendine gelsene.

    -----------

     

    Ya Allah'a baş eğer, hiç kimseye eğmezsin;

    Ya herkese baş eğer, hiç bir şeye değmezsin.

    -------------

     

    “Allah” dersen mürtecî, “Tanrı” dersen çağdaşsın;

    Bu özürlü beyinle, akıl nasıl bağdaşsın?..

    -------------

     

    Hayvanlara kızmayın, mâzeretleri çoktur,

    Meselâ, hiçbirinde, utanma hissi yoktur…

    ----------------

     

    İki günlük yol için, hemen sıvanır kollar;

    Ve iğneden ipliğe, hazırlanır bavullar…

    Bir yol var ki, hazırlık, düşünülmez nedense;

    Musalla taşlarında, çalınırken davullar.

     

     

    ‘Yorumsuz’ isimli şiir kitabım sadece beyitlerimden oluşmaktadır. Çalışmalarınızda faydalanmanız için kitabın linkini veriyorum:

    http://www.cengiz-numanoglu.com/CN_yorumsuz_5_baski.pdf

     

    Aşağıdaki linkten de bütün beyitlerime ulaşabilirsiniz:

    http://www.cengiz-numanoglu.com/ButunBeyitler.html

     

    Selamlar…

    • Like 2

  2. Öncelikle samimi duygularınız için size çok teşekkür ederim. Şunu hemen belirteyim ki; yazdığım ve yaptığım her şeyde amacım yalnız ve yalnız Allah rızasını kazanabilmektir. Asla isim meraklısı bir insan değilim. Zaten bu yazılanlar Allah katında kayda geçtiğine göre diğerleri önemli değil. Ve elbette ki benim beyitlerimin böylesine muhterem insanların ve büyük üstadların sanılması, onlara yakıştırılması benim için gizli bir onur mesajıdır.

    Ancak benim üstünde bu kadar durmamın sebebi, eğer insanlara doğru bilgi ulaştırılmazsa, bazı kişiler tarafından “sahtekar” (Allah korusun) damgasını yeme ve onların da fitneye girmesine sebep olur endişesidir.

    Üstelik bu durumun aynı zamanda Necip Fazıl Kısakürek Üstad’ımıza da saygısızlık olduğuna inanıyorum. Bir başkasına ait olan beyit veya şiirlerin altına onun ismimin yazılması aynı zamanda Üstad’ın da kul hakkına girmek demektir.

    Tekrar hassasiyetiniz ve samimi duygularınız için teşekkür ederim. Allah sizden de razı olsun. Allah’a emanet olunuz, selamlar…


  3. Ben Cengiz Numanoğlu,

     

      Hakkımda bilgi istiyorsunuz. Web siteme girerseniz ( http://www.cengiz-numanoglu.com ) benim ve eserlerim hakkında gerekli bilgiye ulaşabilirsiniz. Bütün kitaplarımı web sitemden online okuyup indirebilirsiniz. Ayrıca oradaki bütün beyitlerimin noter tastikli olduğunu bilmenizi isterim.

     

    Bu yazıyı yazmadan evvel bunu düşünmemiş olmanıza hayret ediyorum.

     

    Bugüne kadar hiçbir düşmanım olmamıştır. Ortada dimdik duran bir insanım. Bu tür hakaret ve iftira içeren bir yazıyı niçin yazmış olduğunuzu anlamakta zorluk çekiyorum. Üstad Necip Fazıl'ın eserleri ortadadır. Benim şiir ve beyitlerimin hiçbirinin Necip Fazıl Kısakürek'e ait olmadığı aşikârdır. Üstadın eserlerini alıp araştırabilirsiniz. Bu zor bir yol değildir.

     

    Bana ait olan beyitlerim ve şiirlerim yakın zamana kadar bu tür bir problem olmaksızın internette arama motorlarına yazıldığında benim ismimle çıkmakta idi. Mağduriyetim 5-6 ay önce internette “Dinde zorlama yoktur, insan hürdür elbette, İster dünyada pişer, isterse ahirette" beyitimin altına N.F.K. adı yazılarak başlamış ve başka beyitlerimi de kapsayarak çoğalarak yayılmıştır.

     

    Ayrıca çeşitli beyitlerim Hz. Mevlâna, Mehmet Âkif Ersoy, Şems-i Tebrizi, İmam Gazali... v.s. ismiyle ne yazık ki bazı sayfalarda paylaşılmıştır. Hatta bazen aynı beyitimin bir facebook sayfasında Necip Fazıl Kısakürek bir diğerinde Hz. Mevlana diye paylaşıldığını görüyorum.

     

    Bu durum karşısında her halde sessiz kalmam beklenemez. Bu hem Üstad'a hem de bana çok büyük bir saygısızlık olurdu. Okurları bu kadar büyük bir kul hakkı vebâline girmekten kurtarmak için elimden gelen budur. Web sitemin girişinde, beyit sayfamın başında ve facebook sayfamda önemli duyuru olarak bunu ilan ettim.

     

    Umarım ki; siz de bundan sonra bu vebalden kurtulmak için bana yardımcı olur, internette yanlışlığı gördüğünüz yerde gerekli düzeltmeleri yaparsınız. Bilgilerinize...

×
×
  • Create New...