Jump to content
Necip Fazıl Kısakürek [N-F-K.com Forum]

kabrminilkgecesi

Üye
  • Content Count

    36
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by kabrminilkgecesi


  1. '' Allah rızık verenlerin en hayırlısıdır ''.. deriz , arkasından Muhakkak doğruyu söyledi deriz , ama pek güvenmiyoruz sanırım hı .. ?? çünkü ben bağdaştıramıyorum !. Hem böyle söyleyip hem hala bahanelerle gerekli olan şeylerden kaçmaya . Allah bir sebep muhakkak verir .. biz O 'na c.c. , böyle mi güveniyorz ya ?. bu nasıl iştir ? .

     

    Rabbim tez vakitte kafese kapatsın bütün herkesi inşallah:). tabi hayırlısı ile inşallah. :)

     

    Birisiiii :D ömrümü yedin ömrümü :D evlen artk :D Ben askerden gelene kadar evlendin evlendn demedi deme :D


  2. Bu adamı T.C. tarihinin en büyük operasyonuna dahil etmek ona şeref bahşetmektir. Profluğu bile tartışmalıdır. İlahiyatçı madalyası ise üstadın sık sık söylediği ham yobaz kaba softa örneğinin baş timsali olmasındandır. Porno izleyip bunu rahatça paylaşması, ibret için bakıyorum demesi kendisi hakkında, müslümanlar açısından ufuk açıcı bir durumdur. Allah memleketi bunlardan ıslah etsin. Bizleri de gafletten uyandırsın.

     

     

    amîn.. inşallah.. Allah sonumuzu hayr eyleye, nereye bu gidiş..


  3. Hiçde bile , evlilik herzaman çokkk güzel şey. İki kişi sıkıntılarla bir araya gelir Sabır Sınavıdır, Nimetlerle bir araya gelir Şükür sınavıdır. Evlenmem ne demek ya ! Evlenecen tabi arkadaş ! Dinin yarısıdır diye buyrulmş ,ki ömür boyu çalışsan belki o yarıSı dolmayacak !. Birilerine duyrulur :D EVLEN ARTK EVLEN :D Allah ım Saliha bi hatun çıkarsın şu alnı secdeye değesi abimeee inşallah :D :D


  4. Emeğinize sağlık çok güzel bir başlık ... bu durum karşısında şuan bişey yapamasakta , bizden sonra gelecek olanlara zemin hazırlayabilme vakti buluruz inşallah. Ah şu yazıyı yazan güzel abim, Allah a düşman olanlar Müslümanlara düşman olanlar tek bayrak altında toplanabiliyorda , Müslümanlar tek bir bayrak altında toplanamıyor. Hilafet gelmeden mümkün olmayacak gibi. en çok içimi parçalar cümle olmştur bu bana. Müslümanlar bir vücud gibidir, bir el gibidir , vs. diye yer almşız Hadis-i Şeriflerde , ama kimse kimsenin canının yandığından haberdar değil. Rabbim yardımcımız olsun inşallah. :(


  5. Evet,evet teşekkürler anlatmak istediğim de buydu siz daha güzel anlatmışsınız.Ve elbette dediğiniz gibi Alevi-Sünni gibi mezhepler yolundan ayrı durduğunu gördüğüm için demediğimi diyorum.Yoksa elbette Ehl-i Sünnete tabiyiz.Elbette her Sünni veya Her Alevi kötü yada iyi diyemeyiz çünkü her insanın iyisi ve kötüsü vardır.Bende genelleme yaparak Müslüman Kardeşlerimize iftira atmayalım diyordum.

     

    Selametle kalın;

     

    Saygılarımla...

     

     

     

    estağfirullah abi , o sizin güzelliğiniz bizlik bişey yok. Rabbim Ümmet-i Muhammed e evvela doğru yol nasibi ihsan eyleye , sonra da o yoldan ayrılmamayı nasibi ihsan eyleye inşallah.


  6. affınıza sığınaraktan ,

     

    öncelikle ben Sünnide değilim alevide değilim sözü Sanki fikirlerden dolayı söylenmiş birşey. Eğer Sünnete tabii olmak Sünni olmaksa , sünniyim hemde sonuna kadar. Eğer Hz.Ali r.anh efendimizi sevmek Alevilik ise Aleviyim Sonuna kadar hemde. Biz ne aleviler tanıdık, Hafız olmş, teheccüdünü kaçırmayan, evinin içinde aSrı Saadet kokusu bulunan. Ne Sünniler gördük, Bakılınca Resulullah s.a.v efendimizi aklına getiren, Dilinden düşürmeyen, Efendimmm Efendimm dedikçe gözleri dolan ama sakallarına doğru inmesine izin vermeyen kimleri tanıdık..

     

    Ümmetimin ihtilafında rahmet vardır buyurmuş. 4 Mezhep vardır 4 üde Hak tır. Sünni-Alevi konusu bambaşka birşey. Sanırım arkadaşımın kastettiği , yani alevi yada sünniyim demesinin sebebi, sünniliğinde aleviliğinde amacından sapması . Aleviliğide sünniliğide bambaşka tanımlarlarsa e bende derim Sünnide değilim alevide değilim diye. Zira Sünnete uymayan herşeye muhalafet etmek bizim üstümüze farz. Mezheb konusuna gelince , söylenecek herşeyi Rabbimiz onlara söyletmiş ve geriye söylenecek bişey kalmamıştır. '' Numan bin Sabit adında bir zat gelecek , Ümmetime ışık olacak.'' hadisi şerifine dayanarak imamı Azam ebu Hanife ye yada diğerlerine uymakda ve mezhebim onun söylediklerine uymaktır denmesinde herhangi bir sakınca göremiyorm bn. Burda daha ilim irfan sahibi abilerimiz vardır. Konuyu bi yere getiremedim belki özür dilerim ama , tartışmayınız lütfn kırmayınız birbirinizi. :).

     

    Selaam ve dua ile inşallah.

    • Like 1

  7. Selamlar,

     

    Buna benzer bir olay da Hz. Ömer için anlatılır. Hz. Ömer'in Şehadetinin ardından 6 ay geçer ve bir kişi onu rüyasında görür (kim olduğunu şimdi hatırlayamıyorum). Ona nasıl bir durumla karşılaştığını sorunca çetin sorgusunun yeni bittiği cevabını alır.

     

    Allah hepimize hesabını verebileceğimiz ameller işletsin ve hesap anında tek yardımcımız olsun.

     

    Saygı ve selamlarımla

     

     

    Hz.Ömer r.anh ın oğlu.. Babacığım 6 ay rüyamda göremedim seni neredeydin diye Sual edince verdiği cevap bu.


  8. ağzınıza yüreğinize sağlık.. Son derece haklıSınız. Allah razı olsun.. Gerçekten bilinçlenmek Sonra bilinçlendirmek gerek. Kandırılıyoruz resmen, ya şeytan kandırmakta yada şeytan olmuşlar.herkeS Allah ı bulacakta, aah yankesiciler olmasa :unsure:

    • Like 2

  9. İNANDIĞINIZI YAŞAMIYORSANIZ,ZAMANLA YAŞADIĞINIZA (DOĞRUDUR SANARAK) İNANIR HALE GELİR HALE GELİRSİNİZ!

    BEDİÜZZAMAN SAİD NURSİ

     

     

    Bu söz Hz.Ömer r.anh a ait diye biliyorduk biz. İnandığınız gibi yaşamazsanız , yaşadığınız gibi inanmaya başlarSınız.

    • Like 1
×
×
  • Create New...