Jump to content
Necip Fazıl Kısakürek [N-F-K.com Forum]

Visal DORA

Üye
  • Content Count

    6
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Visal DORA


  1. ''kendisi muhtac-ı himmet bir dede

    nerede kaldı gayriye himmet ede''

     

    Çok araştırdın mı bu beyiti kardeşim bilmem ama azına sağlık çok güzel, keşke biraz da hayatında uygulayıp öyle yorumlasaydın:)

     

    Sistem değişikliği yorumlarken ettiğiniz laflara göre; Bir an kendimi dinsiz sizi de şeyh şıh sanar oldum.Tövbe est.İnsan ne dediğini bilmeli.Gerçek yorumlanmaz herkes gerçeği bilir elbet.Sizin de bunun tellallığını yapmaya çalışmanıza gerek yok.

    Ayrıca kimleri destekleyip tellallığını yaptığımızı nereden biliyorsunuz ki ağzının dolusunca o lafları edebiliyorsunuz idrak edemedim.Ha etmeye de çalışmamak lazım keza bir söz vardır; Nadan ile sohbet etmek güçtür bilene çünkü nadan ne gelirse söyler diline...


  2. Sevgili tazir kardeşim ve sevgili pürmelal kardeşim..

     

    Yazdıklarınızı okuyunca her şeyde vardır bir hayır sözünü bir kere daha tasdik ettim.İyi ki o dediğiniz basamaklarda yani sistemin içinde yoksunuz..Bahsettiğiniz tebadan olup bence de dini siz evde yaşayın,yaşatın.Ki dinimiz gitmesin.Hafazanallah!

     

    Din diye forumlarda dil dökmekle olmuyor,hicret edin de anlatın yayın dinimizi de görelim bakalım terör esen illerde.O zaman eğitime de ihtiyaç kalmayacak zaten ve ben de yanınızda olacağım.Niye erkeğiz diye kabaran bir topluluk kahveden dışarı adım atmaya ödü patlarken,biz eşten aileden ayrı,ülkenin en uç noktasında biber gazlarıyla haşır neşiriz..Mecburiyet mi sandınız?Sadece Allah rızası için...

    Gelelim tazir kardeşimizin dediğine; ''devlette yer işgal etme düşüncesi yanlış bir düşüncedir ve süreç ilerledikçe müslümanları sistemin bir parçası yaparak onları asıl hedeflerinden uzaklaştırmaktadır.'' Asıl hedef ne kardeşim?

    Eğitimi(..) -boşluğu siz doldurun-dava etmiş insanlar hakkında doğru yorum yapmak gerek.Paçayı sıyırmak değildir amaç 50 yılı doldurmak değil,yıllar sonrasının derdiyle dertlenmektir.Samimiyettir.Çocuğuna belki sen anlatırsın, peki ya diğerleri..Ve kimse evde kılınan namazla bi çocuğun yüreğine Allah sevgisi koymak arasındaki fazilet farkını konuşacak kadar olayın ehli olamaz.Bunların değeri biçileceği zaman beraberce göreceğiz elbet.Olaya ömürlük bakmakla asırlık bakmak arasındaki fark işte tam da bu...

     

    Bir söz vardır,sen ne kadar bilirsen bil,anlattıkların karşındakinin anladıkları kadardır..


  3. Hem müslüman gözlüğüyle, hem de örtülü bir eğitimci gözüyle bakarak söylüyorum.Din din diye çocukları - KIZ ERKEK DİYE AYIRMIYORUM- cahil bırakarak en büyük hatayı yaptırmaya çalışanlar; büyük düşünün.Din diye bağırıp evimizde oturalım ve bu devletin her bir yetkilisi dinsiz olsun öyle mii? Yanlışş..Bu değişikliğin zararları olabilir ama zararının bu tür açıklaması olamaz...Taklidi iman mı,tahkiki iman mı?Tahkiki iman için ne lazım düşünmek lazım..

×
×
  • Create New...