Jump to content
Necip Fazıl Kısakürek [N-F-K.com Forum]

minelask

Üye
  • Content Count

    3
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by minelask


  1. Bir de forumda gereksiz (çok yerde görüyorum da) usluba takılanlar var bi keresinde bu sitede kimse kimsenin herhalde kötülüğünü isteyecek değil ya.. hz. ömer ve hz. ebubekir (r.a.) kişilik olarak taban tabana zıt değiller midir? biri cok yumuşak, diğeri çok sert.. bence kişiler üzerine takılmayalım, Hakk adına hakikati konusalım yeri gelcek sert olcaz ama kişisel algılamamalı.. herşey islam bütünlüğü için inşallah, önce Rabbimden yanlış şey söyledysem af diliyor sonra sizlerden sürç-i lisan ettysem özür diliyorum.


  2. ayrıca hadis nakletmek öyle aklıma geldi işte Efendimizindir (sallallahu aleyhi ve sellem) ya başka kimin olcak ki şeklinde olacak sey degil, bu hususta ashab bile o kadar hassasmış ki tek bir kelimenin farklılığında bile hayır Resulallah böyle buyurmuştur şeklinde ciddi bir uyarma içine girişmişlerdir. Rönesans arkadasımıza katılıyorum bu konuda, hadislerin sahihliği önemli.


  3. Çok garip bir yazı dizini olmuş. Baştan sona çok şey yazdım sildim, kınadığım şeyleri hoşuma gitmeyen insanlara reddiye yazmayı denedim lakin şunu farkına vardm ki şu dünyada dilimiz, elimiz, gözümüz.. akla ne gelirse bizim irademiz altında ancak mahşer günü; o hesapta elimiz konusacak dogruları anlatacak korktum burdan birine dil uzatmaya.. bu kadar kolay olmamalı dil uzatmak. hem kimsenn içini bilmiyoruz ki ya bu dil uzattıgnz cemalnur hanım gerckten Allah katında seviliyorsa Onun c.c. sevdgini incitmekten korkmuyor muyuz? hem iş tesettüre gelene kadar o kadar cok sey var ki dil dökülmesi gereken, bizim can damarımız olmus bu örtünme bi acık gördü mü falso yapıyoruz.. kapalı olup dar giyeni eleştireni gördm de; kapalı olup namaz kılmayanı eleştireni görmedim.. :Kübra ablama yürekten katılıyorum, her bildigini bilmediklerin önüne serme eger tüm sorulara cevap veremeyeceksen. kaldı ki bu konunun bası eleştri üzere açılmş, birine bişi ögretmek adına degil. herkes dengi gördükleri ile istişare etmeli. konu neyse ve kmler onu içeriyosa onlar el atmalı. siz askeri konularda Efendmzin (sallalahu aleyhi ve sellem) hanımlarla istişaresni duydunuz mu?

×
×
  • Create New...