Jump to content
Necip Fazıl Kısakürek [N-F-K.com Forum]

kendiniçöpeatançevreci

Üye
  • Content Count

    5
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by kendiniçöpeatançevreci


  1. Bazı kitaplar vardır, onları okurken aynı zamanda bir sinema gibi izlersiniz de. Kitaptaki olaylar ve isimler birebir karşınızda canlanır. Bunun en etkin sebebi kuşku yok ki yazarın üslubu, üslubunun alıp götürücülüğüdür. Batı Tefekkürü ve İslam Tasavvufu kendisini hem okutturuyor hem de izlettiriyor. O ne enfes bir üsluptur öyle. Hayatımda okuduğum en akıcı kitaplardan biriydi bu eser. Eserde hız kesmeyen, nefes aldırmayan, ilgi dağıtmayan coşkun bir anlatım var. Kitap okurken kalemle cümlelerin altını çizme özelliğim olsaydı şayet, altı çizilmemiş en fazla 5 sayfa olurdu 210 sayfalık bu kitapta. Üstadın bir özelliği de bu galiba; bir kere okunup da bırakılacak eserler yazmıyor.

     

    Kitapta dikkatimi çeken onca şeyden biri de Epiktet ve o algı sınırlarını berhava eden olayıydı. Ayağını bir işkence aletinde burkuyorlar, burkuyorlar. O ise sakin bir tonla, biraz daha bükülürse kırılacağını söylüyor. Sonra korkunç bir sesle kırılıyor ayak. Cevap yine aynı tonda : “Demedim mi!” :) Okurken acıyla güldüğüm bu olay nasıl bir şeydir böyle. Fiziki acılara bunca umarsızlık, kırılan bir ayağa bu alakasızlık dehşet bir şey. Acıya ancak bu şekilde karşı konulabilir mi diyorlar, acıya ilgi göstermeyerek. Onu yok sayarak. Böylece de dünya acılarından sıyrılmayı deniyorlar. Enteresan.


  2. Nereye geldim ben yahu:) Kendimi bir anda inanılmaz bir atmosferin içinde buldum. Daha düne kadar sessiz ve sakin bir hayatım vardı fakat şu anda bir fırtınanın içinde trradomir’den SiyahCeket’e, oradan da By_x’e savrulup duruyorum. Ayarsız’a ise Ferdi Tayfur’dan “Hadi Gel Köyümüze Geri Dönelim” şarkısını armağan ediyorum. Siz bakmayın ayarsıza; kendisi 7 yaşlarındayken Müslüm Gürses albümleri satın alır, bütün mahalleye sabah akşam dinletirdi.

     

    Benden iyi olmasın ama iyi adamdır gerçekten. Beni hiç kandırmadı bugüne kadar. Mesela buraya beni davet ederken, kendisinin burada çok saygın bir konumu olduğunu, herkes tarafından sevildiğini söylemişti:)


  3. Herkese hayırlı günler dilerim efendim. Ben de artık naçizane aranızda bulunmaktayım. Buralarda bir dostum var, onun tavsiyesi ve daveti ile geldim. Kendisi kısaltılmış adıyla “ayarsız” nam kişidir. En sevdiğim arkadaşlarım listesinde ilk 100’de görecek kadar severim kendisini :) Dostumdur kısacası.

     

    Üstad adına açılmış bir sitede bulunmak onur verici. Üstadı gereği gibi anlamam için inşallah buradaki paylaşımlardan yararlanmaya çalışacağım.

×
×
  • Create New...