Jump to content
Necip Fazıl Kısakürek [N-F-K.com Forum]

alabora

Üye
  • Content Count

    10
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by alabora


  1. Selamun Aleykum

     

    Yahu bende insanım :) benimde beynime giden damarlar var niçin ben hasta olayım düşündünüz mü. Evet artık benim artık bazı şeyleri mideye indirip sindiresim gelmiyor.

     

    Malumdur bir ekmek derdidir bize koyun güder gibi gel gel diyor bizde kuzu kuzu gidiyoruz.

     

    Stres atalım istiyoruz yediğimiz onca ottan sonra ama gel gör ki her tarafta köşede, medyada, emniyette, c5'lerde her yerde malum rahmetli şahsın feryat figanları var.

     

    Yahu bu devletin yapacak daha önemli işleri var mefta gitti artık dönecegi günüde biz bilemeyiz. Sonuçta benim rahmetli dedecim iyi bir insandı mezarlığın yolunu tuttular arkasından ne el salladım ne de alkış çaldım (oyarlar adamı) misali.

     

    Bari merhumu mezarında rahat bırakın ki oda bizden iyi yönde söz etsin ki azabımız orada hafiflesin yok devam eder isek alim Allah orada Irak'ta uygulanan işkencelerin daha kötüsü varmış kimse tatmak istemez değilmi.

     

    Her neyse'ki biz oturalım oturduğumuz yerde, zenginin malı fakirin ağzını yorar derlermiş merhumunda sözü, feryadı figanı artık bizi yormasın Takdir-i İlahi göçtüde gitti maşallah.

     

    Bize ne düşer zat-i muhteremler bize düşer'ki eh cemaat-i ahali edin bu merhuma bir fatiha herkes yoluna.

     

    Selam ve Dua İle

     

    Vesselam


  2. Amanın'da amanın.

     

    Neler duyuyorum neler. Birileri siyaset dedi bulunmayan nasırlarıma iyicenek basdı. Bilgimizi yeterince ahlak ölçüleri içerisinde kullanabiliyorsak eğer; zaten kullanabiliyoruz sizlerde bunuda seziyorum siyaset'le aile bağlarımızı koparmakta fayda var.

     

    Ne saçmalıyor bu mahlukat dersiniz, denilir.

     

    Siyaset; insanları kendi öz benliğinden uzaklaştırma cihetinde en büyük etkendir. Siyasette her türlü yalan dolan, insanları ufaktan civcive yem atarsın ya azıcık yalanlar bulunur. Bizde civciv olmadığımıza göre :) biz ekmegimize talim edelim.

     

    Eee illede ben siyaseti seviyorum derler, diyecekler. O zaman'da ben derim ki müb@rek senin bildigin bildik bizim düşüncelerimiz kulak ardıdır.

     

    Saygı duymamız lazım (yalanda olsa)

     

    Selam ve Dua İle

     

    Vesselam


  3. Selamun Aleykum

     

    Yetki mercisine ulaşmak nasip olsa idi ve ben halen bu ülkede yaşayan bir nefer olmuş ise idim;

     

    Herhangi bir programı kaldırmayı istemezdim. İsteyim daha tuhaf bir şekile bürünürdü. İslam üstünlüğünü baz alarak yetiştirme arzusu ile yanıp tutuştuğum evladıma en hayırlı vesile olarak televizyonu külliyen ortadan kaldırmak isterdim.

     

    Yapmalıyız, başarmalıyız. Nesili Türk, İslam örf adetlerine göre yetiştirmeyi kendimize ilke edinmeliyiz. Velakin bizler az'da olsa iman sahibiyiz arttırma gayretimiz var. Müslümanlar için elbette ki birşeyler yapma zahmetine giremiyoruz en azından televizyon ekranlarından yavrularımızın bu kıyıma, şiddete tanık olmasını istemeyişimiz kalbimize işlemeli.

     

    Selam ve Dua İle

     

    Vesselam

×
×
  • Create New...