Jump to content
Necip Fazıl Kısakürek [N-F-K.com Forum]

sosyolog

Üye
  • Content Count

    33
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by sosyolog


  1. serdengeçti arkadaşımız sorduğum soruya doğru cevap vermiş ama ifadeler de biraz yanlış anlamaya fırsat verecek kelimelr var izninizle arkadaşlar onuları düzelteyim evet Halid bin velidi Hz.Ömer görevden almıştır ama sert mizaçlı olduğundan değil halk kazanılan her zaferi halid bin velid den görmeye başlamış ve halife halid Allah biliyor seni çok seviyorum ama halk kazanılan zaferleri senin şahsından bilmeye başladı Allah muhavaza, bu durum insanları şirke götürebilir. biz biliyoruz ki bu zaferler Allah'ın bize bir lütfudur. onun için seni görevden alıyorum der ve halid bin velidi emrindeki bir askerin altına verir.


  2. hayır ondan bahsetmiyorum şöle diyeyim hz.zeynep'in kızı ve son anında hz.fatma ben öldükten sonra yeğenim ..... ile evlen çoçuklarıma herkesten iyi bakar diyor.iyi size 'GÜLÜN GÜLLERİ' diye bir kitap var onu tavsiye edeyim şu an yazarını hatırlayamayacağım kusura bakmayın

    sizin sorunuzun cevabı :selman-ı farisi(r.a)


  3. İbrahim Edhem hazretleri Belh'in prensiyimiş.Bir gece,yumuşacık yatağına uzanmış yatarken aynı zamanda kendi kendine mırıldanıyormuş;'Allah'ım beni maiyyetinden mahrum etme;şu aciz kulunu Firdevsinle şereflendir.Allah'ım,beni peygamberine komşu eyle..'türünden sözler söyleyerek dua ediyormuş.O sırada çatıda birinin yürüdüğünü fark etmiş,ayak sesleri duymuş.Hemen 'kim var orda sen kimsin?'diye bağırmış.Çatıdaki adam,'Merak etmeyin efendim;bir zarar verecek değilim,devemi kaybettim de onu arıyorum!'demiş.İbrahim Edhem,'Be adam,çatıda deve aranırmı?'deyince,aklını başına getiren cevabı alımış:'a be sersem;sen Allah'ın maiyyetini yatakta arıyorsun ya!..Peki Allah yatakta aranır mı,uzanmış yatarken Peygamber aranır mı! bu sözlerden sonra İbrahim Edhem bütün malı mülkü terk edip Allah yoluna kendini adar.

    inşallah bizlerde Allah rızası için İbrahim Edhem gibi malı mülkü elimizin tersi ile itebiliriz.

×
×
  • Create New...