Jump to content
Necip Fazıl Kısakürek [N-F-K.com Forum]

s.erhan

Üye
  • Content Count

    5
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by s.erhan


  1. (3. SAYIMIZ'DAN) ÖNSÖZ

    Gerçekleri haykıran sesimiz sesiniz, geleceğe umutla bakan gözlerimiz gözleriniz olma amacında ilerliyor; “Haksızlık karşısında hakkı, Türksüzlük karşısında Türk’ü tutan” yalınkılıç milliyetçiliğimiz fikriyatımızın temellerini oluşturuyor; YENİDEN SERDENGEÇTİ, siz gönüldaşlarımızdan aldığı destekle ilke ve prensiplerinden taviz vermeden yoluna devam ediyor.

    Dergimizin, Türklük gurur ve şuuru, İslam ahlak ve faziletiyle nurlanmış gençlerimiz hedef alınarak bilinçli olarak yürütülen başıboş, hedefsiz, değer ve inançlarından koparılmış, vatan-millet sevgisinden yoksun, hayat gayesi sadece –adeta bir hayvandan farksız olarak- yemek, içmek, eğlenmek ve bazı dürtülerini tatmin etmek olan bireyler olarak yetiştirmek gayesine karşı bir panzehir vazifesi gördüğüne inanıyoruz. Peki, Mustafa Kemallerden Osman Yüksel Serdengeçtilere, Necip Fazıllardan Mehmet Akiflere kadar, mefkuremizin temelini oluşturanların, yolumuzu aydınlatanların, bütün ümitlerini bağladıkları Müslüman-Türk gençliği, üzerinde oynanan oyunların ne kadarının farkında? Kaçımız, öldürülen bir Ermeni vatandaşın ardından “Hepimiz Ermeni’yiz” sloganlarıyla sokakları dolduran kuru kalabalığa “Hocalı katliamını ne çabuk unuttunuz?” diyebildik. Öyle bir katliam düşünün ki; elleri silahlı iki Ermeni katil, sekiz aylık hamile bir bacımızın başında, “AKÇİK, MANÇ?” (kız mı, oğlan mı?) oyunu oynayıp, sonucu öğrenebilmek için, AK-47 model Rus yapımı otomatik tüfeğine monte edilen seyyar kasaturayla bacımızın karnını deşiyor. Ve sonuç: İki Ermeni katilden biri kazanıyor; diğeri ise kaybediyor. Asıl kaybeden “insanlık” diye haykıramadık. Hangi liderimiz çıkıp da “Ne yüzle bizden soykırım iddiasıyla toprak talep edersiniz? Siz ilk önce Hocalıda Azeri kardeşlerimize yaptığınızın hesabını verin.” diyerek dünyaya meydan okuyor. Hangi birimiz, bulunduğumuz yerlerden, okuduğumuz okullardan rahatsız olan ve bizleri buralarda barındırmak istemeyen idarecilere “Yüksek makamların, alçak vekillerine” hitabıyla başlayan dilekçeler yazabilme azmi ve kararlılığındayız.

    Tüm bu oynanan oyunlara karşın; gençliğimiz arasında boy gösteren, başıboşluk ve kayıtsızlığa aman vermeme fikrinde, Ulu Hakan Abdülhamid Han’ın “Tekerrür eden, tarih değil; hatalardır.” sözünü kalbimize kazıyıcı bir şuurda, merhum üstad Necip Fazıl Kısakürek’in deyimiyle “Büyük bir tasavvuf adamının benzetişiyle, zifiri karanlıkta ak sütün içindeki ak kılı fark edecek kadar gözü keskin bir gençlik” ümidindeyiz. İki cihan güneşi Allah’ın(c.c) alemleri yüzü suyu hürmetine yarattığı efendimiz Hz Muhammed Mustafa(s.a.v)’nın hadis-i şerifleri ve sünnetleri hayat tarzımız, O(s.a.v)’nun yolunu benimsemiş, amaçları O(s.a.v)’ nun izinde yürümek olan önderlerimiz fikriyatımızın mihenk taşlarıdır.

    Senaryo aynı, oynanan oyunların içeriği ve karakterleri değiştirildi sadece.1940’larda tek parti tarafından yürütülen dinsizlik propagandasına DUR! ikazını yapıcı Serdengeçtiden aldığımız bayrağı sarsılmaz iman, bitmez tükenmez aksiyonla, bizden sonra gelecek ve bu ulvi davayı sahiplenecek nesillere ulaştırma kararlılığındayız.

    iletişim için: [email protected]


  2. YENİDEN SERDENGEÇTİ DERGİSİ'NİN 3. SAYISI BİR HAFTA İÇERİSİNDE -HERHANGİ BİR AKSİLİK OLMADIĞI TAKDİRDE- ELİMİZE ULAŞMIŞ OLACAK GÖNÜLDAŞLARIM. GÖNÜL BİRLİĞİ ETTİĞİMİZ GARDAŞLARIMIZLA ANLAŞMASI ÇOK KOLAY OLMAKTA, ANCAK BAZI İNSANLARLA NE KADAR KONUŞURSAK KONUŞALIM "BİR ADIM YAKLAŞMA" DURUMUNU GÖREMEMEK ÜZÜNTÜ VERMEKTEDİR VE "GÖNÜLDAŞ" OLMADIĞIMIZI GÖSTERMEKTEDİR.GÖNÜLLER BİR OLUNCA BİR KELİME YETERLİDİR ANLAŞMAK İÇİN, HATTA GÖZ GÖZE BAKIYORSANIZ KONUŞMAYA BİLE GEREK YOKTUR. UZADIKÇA UZAYABİLECEK, HAKARET BOYUTUNA ÇOKTAN ULAŞMIŞ OLAN BİRTAKIM TARTIŞMALARI KİŞİLİĞİMİZE YAKIŞTIRMAMAKTAYIZ VE ZAMAN KAYBI OLARAK GÖRMEKTEYİZ.BEN BURADA KİŞİLİĞİM İÇİN DEĞİL DERGİMİZİ TANITMAK İÇİN BULUNUYORUM,ONUN İÇİN KİŞİSELLEŞMEYE BAŞLAYAN TARTIŞMALARIN "HAREKETE" ZARAR VERME OLASILIĞINDAN DOLAYI TARTIŞMAYI(!) KENDİ NAMIMA KAPATIYORUM. SÖZÜMÜZÜ KAFİRE VURMAK İÇİN KULLANIRIZ, HER NE KADAR BİZİ KIRICI ŞEKİLDE KONUŞSADA BİR DİN KARDEŞİMİ KIRMAKTAN, ONA KARŞI SÖZÜMÜ TÜKETMEKTEN ALLAH(CC)'A SIĞINIRIM. NEFSANİ SÖZLER SÖYLEMEKTEN NEFSANİ TARTIŞMALARA GİRMEKTEN NEFSANİ İŞLER PEŞİNDE KOŞMAKTAN YÜCE ALLAH(CC)'A SIĞINIRIM. BURADA NEFSANİLEŞTİRİLMİŞ TARTIŞMAYI KENDİ NAMIMA KAPATIYORUM.

    YAPACAĞIMIZ ÇOK DAHA ÖNEMLİ İŞLER OLDUĞUNU BİLDİRİR, GÖNÜLDAŞLARIMA SAYGI VE SELAMLARIMI GÖNDERİRİM. DESTEĞİNİ ESİRGEMEYEN GARDAŞLARIMIZDAN ALLAH(CC) RAZI OLSUN.


  3. Özel mesajlar kısmına düşen bazı mesajlardan ötürü düşmüş olduğumuz not burada YENİDEN SERDENGEÇTİ'yi doğru bir şekilde eleştiren(ki burada eleştiren arkadaşında doğru şekilde eleştirdiğini düşünmüyorum) arkadaşlara ithaf edilmemiştir. İkincisi "dağdan gelip bağdakini kovma" gibi bir yaklaşımı , tramidor adlı beyefendi kabul edebilir; ancak biz ne dağdan geldik, ne de bu siteyi bağ birilerinin bağı olarak görüyoruz. bu site, Allah(cc) yolunda yürüyen dava yoldaşlarımız tarafından aksiyona hizmet amacıyla açıldığına göre, bu siteyi kuran arkadaşları yüzyüze tanımaMAmıza rağmen, bu site tarafından yapılan hizmetlerin altına imzamızı gönül rahatlığı ile atacağımı bildiririm. bu siteyi kuran arkadaşları , yeniden söylüyorum yüzyüze tanımamamıza rağmen gönüldaşlık ilkesi gereğince, bu siteyi kendimin olarak görüyorum ve bu siteye giriş yaptığımda yabancı birinin bağına giriyormuş gibi değil kendi evime giriyormuş gibi giriyorum. YENİDEN SERDENGEÇTİ dergiside bu anlayışla hareket etmektedir ve Türk-İslam davasına gönül vermiş herkesin dergimiz üzerinde hakkı varrdır, biz halis niyetli hiçbir Müslüman'a "neden dağdan gelip bağdaki dergimizi eleştiriyorsun?" demeyiz.

    Dil ve imlaya gelince, hamurun piştiği fırını anlatmak mümkün olsada keşke anlatsak, o kadar büyük dalgaların içerisinden geçmekteyizki, bunu bu satırlara dökmek imkansız.Nokta-virgül eksikliklerinin çok fazla kafaya takılacak bir durum olduğunu düşünmüyorum, ama tabiiki herşey gün geçtikçe daha güzel olacaktır, önemli olan kelimelerle ifade ettiğiniz , kelimelere yüklemek istediğiniz manadır, o mana anlaşılıyorsa 3 nokta yerine 4 nokta koymuşum ne fark eder. İsteyen gardaşlarımızla, zaman ve mekan uyuştuğunda yüzyüze görüşme fırsatımız olur ve herşey daha net anlaşılır inşalah.

    DİN VE MİLLET DÜŞMANLARINI SEVMİYORUZ

    SİYONİSTLERİ MASONLARI ÜLKEMİN TOPRAKLARINDA GEZİNEN MİSYONERLERİ VE VATAN HAİNLERİNİ DÜŞMANLARIMIZ OLARAK İLAN EDİYORUZ

    şimdi şu niyetlerimi açıklarken nokta koymamışım virgül atmamışım ne olur.

     

    Söz Müslüman Türk'ündür! Müslüman Türk'ün söz otağı YENİDEN SERDENGEÇTİ'dir! bu yolda açılmış otağlara selam olsun. Allah(cc) yolumuzu ve bahtımızı açık eylesin, dualarıyla bizlere desteğini esirgemeyen gönüldaşlarımızdan Allah(cc) razı olsun.

     

    Burada dergi tanıtımını yaptığım için kısır bir tartışma ortamına girmek istemiyorum, niyetimiz davamız açık, görüşlerimiz dergilerimizde yazılıdır.Ayrıca yorum yapmak isteyen arkadaşlar yazının tümünden hareketle yorum yaparlarsa bizim için daha sevindirici olur, şimdi bu yazıda belki benim yazdığım en ufak nokta "imla ile ilgili kısımdır" lütfen bu konuyu değilde başka birşeyi eleştirirseniz eleştirin ama yapıcı olun yıkıcı olmayın.

    DAVAYA GÖNÜL VEREN CANLARA SELAM OLSUN.

     

    (SADECE MESAJIMA BİRTAKIM EKLEMELER YAPTIM ARKADAŞLAR)


  4. Yapmasınlar böyle şeyleri yahu. Serdengeçti Yolunda falan gibi başka bir isim iyi gidermiş ama yeniden Serdengeçti...

     

    Serdengeçti'siz Serdengeçti mecmuası olmaz, ancak mütakipler ve bu fikrin revizyoncuları olur. İsim hoşuma gitmedi benim. Olmamış.

     

    İsmini ben beğenmedim, aksiyonunu Allah hayırlı eylesin hanım hey!.. :rolleyes:

    (not: bu sitede yazmak ciddiyet ister, ciddiyetini kaybetmiş insanlar için birçok zirzop siteler mevcuttur, biz ahlaksızlığa, ciddiyetsizliğe ciddiyetsizlikle ve ahlaksızlıkla cevap vermeyiz, biz hata olan yerde Müslümanın yaması gereken müdahale tarzlarının birincisini yapma konumundayız ve yürekliliğindeyiz. hataya müdahaleden Allah(cc) bizi geri bıraktırmasın.)

     

    SERDENGEÇTİ VE YENİDEN SERDENGEÇTİ

     

    1- Yeniden SERDENGEÇTİ Dergisi , milletimizin bağrından çıkmış olan büyük değerlerden feyz alarak, milletimize yeni değerler kazandırmak, milletimizin sesi olmak amacıyla, üniversite öğrencilerinin "6 tanesi 1 milyon,akşam simidine" talim edip, memleketlerinden gelen harçlıkları toplayıp denkleştirmeleri ile , çile ile, dert ile çıkartılan bir mecmuadır.

    2- "SERDENGEÇTİ" , Osmanlı Devleti ordularında DALKILIÇLAR olarak adlandırılan ve fetihlerde en ön safta ölüme atlayan askerlere verilen bir isim, bir sıfattır. Kelime manası ile de canından geçmek, canını ortaya koymak olarak açıklayabiliriz.

    3- Osman Zeki Yüksel , bu isimle çıkarmış olduğu dergilerinde , gerçekten bu ismin hakkını vererek yazılarını kaleme almış, Türk-İslam Davası için canını ortaya koymuş, Serden geçmiş ve Serdengeçti ismiyle kaleme aldığı makalelerininde etkisiyle halk arasında SERDENGEÇTİ olarak anılmıştır.

    4- Evet Osman Yüksel SERDENGEÇTİ'den feyz alıyoruz, ancak feyz aldığımız birçok dava adamından birtanesidir kendisi. Feyzlendiğimiz diğer dava adamlarından örnekler verecek olursak; Mehmet Akif Ersoy, Necip Fazıl Kısakürek, Seyyid Ahmet Arvasi... (bu isimlerden birkaçıdır.)

    5- Biz daha önceden çıkmış olan SERDENGEÇTİ mecmuasının devamı değiliz. SERDENGEÇTİ mecmuaları bizim yolumuza ışıktır ve O.Y. SERDENGEÇTİ tarafından kaleme alınmış bütün makalelerin altına imzamızı atarız.(bunuda söylemekten gocunmayız,çekinmeyiz,korkmayız). Biz bu memlekette ta ezelden beri var olmuş olan SERDENGEÇTİLERİN devamıyız ve biz SERDENGEÇTİLERİZ.

    6- Biz davamız için başımızı ortaya koyduk. biz davamız için gerçekten başımızı ortaya koyduk. biz davamız için belki inanmıyorsun ama okulumuzu,evimizi,işimizi,eşimizi herşeyimizi ortaya koyduk. Biz kutlu Türk-İslam Davası'nın çile peteklerinden bal yemek için yola çıktık. Bizi bize yeteriz. Biz Müslüman Türk Gençleri olarak, hissemize düşen derdin ve tasanın talibi olduğumuzu "YENİDEN SERDENGEÇTİ" ile açıklıyoruz!!!

    7-DEVELERİN ALAYCI GÜLÜŞLERİNE İNAT TÜRK-İSLAM DAVASI YOLUNDA SERDEN GEÇİP , HİÇ OLMAZSA KARINCA OLABİLMEK DERDİNDEYİZ!

    8-YENİDEN SERDENGEÇTİ, TÜRK-İSLAM DAVASI'NA YENİ SERDENGEÇTİLER KAZANDIRMAK İÇİN YOLUNA DEVAM EDİYOR. NE MUTLU SERDEN GEÇEBİLENLERE! NE MUTLU DERT SOFRASINDA BAL YİYENLERE!!!

    YALNIZ ALLAH(CC) RIZASINI GÖZETEREK BU YOLDA YÜRÜMEKTEYİZ VE YALNIZ ALLAH(CC)'A SIĞINIYOR, YALNIZ O'NA GÜVENİYORUZ BU YOLDA.

     

    Yeniden SERDENGEÇTİ dergisi 3. sayısıyla çok yakında sizlerle gönüldaşlarım.

×
×
  • Create New...