Jump to content
Necip Fazıl Kısakürek [N-F-K.com Forum]

Denklemci_

Üye
  • Content Count

    3
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Denklemci_


  1. hikayeden tutsak efendi."tenkidindeki mesnetsiz ve küstah uslüp" derken ne kadar küstah ve mesnetsiz olduğun ortaya çıkıyor.kendini bu manada ele veriyorsun.yürüyen büyük doğu ibdadır.ve O'nun üstadı anlatması tanıtması beyaz sayfalara yazılmalıdır. işte size delil. iyi anlayın tabii varsa öyle bi kabiliyetiniz tırrikdomir ve hikayeden tutsak efendi.

     

    üstadın dilinden.

    «Kuru sıkı pohpohçular... Pohpoha bakmam, kıymeti yok! Benim hayatımı yazabilecek tek insansın... Tek kelimemin bile israf olmadığına inandığım tek sen varsın; Sokrat ve Eflâtun gibi... Eflâtun eserlerinde hep Sokrat’ın fikirlerine yer verdi; ondan öğreniyoruz!»


  2. tırrikdomir arkadaşım.biz üstadı anlatan bir yazı görmek istemediğimizi mi söyledik.yazdığım üstad böyle anlatılmaz.sen bu yazıdan nasıl bir mana çıkarabiliyorsun.bu yazıyı okuyan insan üstad hastası mı olur.onu tanımak istemez.böyle övülecek neyi var bu yazının yahu.üstad hakkında yazılan sıradan basit bir yazı.bunun yerine,üstadın yanında yetişmiş onun sırrına muhatab olmuş,bulduğu genç adamların üstadı anlatan yazıları konsun buraya.


  3. Erdem Bayazıt' ın yazısı,üstadı anlatamıyor.güzel bir yazı olarak görmüyorum.üstad şöyle yaptı üstad böyle yaptı.bunları zaten biliyoruz .onun iç alemi bilinmeli ve üstadın çilesi çekilmelidir.aşk ve vecd duyguları ile anlatılmalıdır üstad.bunu da, ona aşk duyguları ile bağlı olan insan yazabilir.son zamanlarda da üstadı bilmeyen niçin yaşadığını davasının ne olduğunu bilemeyen,üstadın meşhurluğuna sığınıp biryerlere gelmeye çalışan kalpazan yazarlar türedi.üstad, bu ve bunun gibi cücelerden uzaktır.

×
×
  • Create New...