Jump to content
Necip Fazıl Kısakürek [N-F-K.com Forum]

***ahmet***

Üye
  • Content Count

    35
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by ***ahmet***


  1. Bana; inancımla eşdeğer bir memlekette yaşamayı teklif ettiğiniz mesaj; ve benim o mesaja cevap vermemden doğan, oğul-torun ilişkisi sadece tek mesaj üzerinde idi; ve hepsi burada.. Siz sildi iseniz size yollayabilirim tekrardan...

    sana inancından dolayı bulman gereken memleketi syledigimi sanmıyorum.sadece inanç eksikliginin bizim toplumumuzdan çok tapındıgınız oryantal toplumların eksikligi oldugunu eger bunu karşı iseniz niçin bu ülkede yaşamaya devam ettiginizi söylemeye çalıştım


  2. Kardeşim Dersim Dersim diyorsunuz tamam katliam yapılmıştır anladıkda 33 tane asker kışlası basılıp öldürülüyor ve yakılıyor cesetleri Seyid Rıza ve Adamları tarafından.Dersime hiçbir saldırı yokken.Bunu da belirtin bir.

    Arkadaşın dediği gibi iyice solculaşmalar gözüken kesim-i malumda olan bu Dersimcilik PKKyı Kürtçülüğü meşrulaştırır.33 askeride yaşanmamış bir hayale dönüştürür.M.Kemal İslam dışıdır.Herkes bilir bunu.Ama Askerinin kanını çok pahalı bilen bir Generaldir.Daha bir çok örneği vardır bunun.

    M.Armağan Abdulhamid Hancılık yaparken bu yoğda başka bir Cedde sövdürten bir insandır.Üstelik ilmi cismide yoktur.Kaç Osmanlıca belge okudu acaba?

    kardeşim sen var ol..armagan bey osmanlıcayı benden daha kötü okur buna emin olun..çünkü şahsiyetini az çok tanırım


  3. Zihnimde susturamadığım soru şu: Yoksa Seyyid Rıza rengarenk Osmanlı düzeninin son adasını mı savunuyordu?

     

    Büyükk bi laf cambazlıgı..

    Bu kelimeye büyük bi laf etmek gerekir velhasıl yeri ve zamnı degil..atatürk musul ve kerkük bizimdir demiştir bunuda usatafa armagan beye sorsanız evet topla tüfekle almaya gidicektik son anda isyanlar çıktı alamadık diyebilecek kapasitede bir insan..Hülasa ataürk ve stratejisini mustafa armagan ve efradı anlamaz,anlayamayacaktır da..

    Siyaset eline kalem alıpta atıp tutmaya manidar manidar konuşmaya benzemiyor armagan beyfendi.

    Zira sizin bu teziniz şu an hala devam eden pkk ve doguda süren isyanı da meşrulaştırmakta ,,herşey düşünülebilir belki dersiniz dogu insanı maneviyatına çok baglı osmanlı devletinn son adasını yaşatmaya çalışıyorlar falan..Hülasa bu ülkenin düşünen beyinlere ihtiyacı var yıkanmış beyinlere degil.


  4. Gerçek liderlik kavramını o kdar boşalttılarki kimse kusura bakmasın türkiye 60lı 70li yıllardan geriye gitti,,diksiyonu kuvvetli olup halka biraz gaz veren gerçek lider olyor vesselam..

    gerçek liderlik kavramını bundan 30-40 sene sonra görecegiz,1940 larda da dünyada birçok gerçek lider vardı dimi.hitler,stalin,musolini vs. bunlar halkının gözünde kutsanmış adamlardı lakin ne oldu? kendileri yalan oldu sistemleri lanetlendi..

    Allah bize halkını lanetlemeyecek lider nasip etsin.


  5. araştırmalarıyla "düşünen tarih" sözü çok ama çok ucu açık bi cümle manidar.

    kendisi araştırmacı degildir,araştırılmış konuları etiketleyip kendi müşterilerine sunan bir tüccardır.


  6. Sultan Abdulhamit, büyük önder, fikir adamı, siyaset dehası, islam halifesi, hayır kurumu...Hakkında çok yazıldı, çok çizildi. Her defasında bir daha hayret ettik, bin daha özledik Sultanı.

    M. Armağan bugün bir yazı kaleme olmuş, konu yine Abdulhamit, okurken gözlerim doldu, titreme geldi. Buyrunuz...

     

    Zamboanga neresi, Yıldız Sarayı neresi?

     

    Filipinler'de Mindanao adasında, halkının tamamı Müslüman olan bir yerleşim yerinin ismidir Zamboanga.

     

    Burada Taluksangay adını taşıyan bir cami, Müslümanlara bu topraklardaki köklerini hatırlatırken, turistler için de uğranmadan geçilemeyecek şirin bir mekân. Kapısındaki kitabeye bakılırsa 1885 yılında yaptırılmış. Tahmin ettiniz: Abdülhamid'in buraya gönderdiği yardımlardan bu cami de nasibini almış durumda. Kubbesinde ve minaresinde bulunan hilal, hilafetin gölgesinde bulunduklarını gösteriyor.

     

    Hint Okyanusu'na uzanalım şimdi de: Seylan'dayız. Ve Seylan'da Müslümanların medar-ı iftiharı olan Hamidiye Mektebi'nin önünde toplanmış öğretmen ve öğrencileri görüyoruz eski bir fotoğrafta. İsimleri yazılı altında: Samir'ler, Muhiddin'ler, Enis'ler, Selim'ler... Hepsi Abdülhamid'e (veya bu kitabın okurlarına) ta oralardan ve zamanın içinden selam ediyorlar. Okul halen faal ve ismi Hameedia Boys' School'dur.

     

    İşte bir çarpıcı örnek daha: Şikago'da bir cami. İsmi: Mescidü'l-Fâtır. Vehbi Vakkasoğlu'ndan öğrendiğimize göre vaktiyle buradaki Müslümanlar bir cami yaptırmak için İstanbul'dan yardım istiyorlar, Abdülhamid de bir miktar para gönderiyor kendilerine. Caminin arsasını satın alıyorlar ama bilmediğimiz bir sebeple inşaatına hemen başlanamıyor. Cami, satın alınan arsa üzerine daha sonraları yaptırılmış.

     

    Singapur'da Abdülhamid Müzesi

     

    Ya Singapur'da bir Abdülhamid Müzesi olduğunu biliyor muydunuz? Belki de dünyada onun adını taşıyan tek müze bu. Burada Abdülhamid'in yağlıboya bir tablosu yer alıyor ve ölüm yıldönümlerinde Singapurlu Müslümanlar, onun önünde toplanıp ruhuna Fatiha okuyorlarmış. Bunun da kaynağında Kasım 1900'de Ahmed Ataullah Efendi'nin Sultan Abdülhamid adına Singapur'daki Müslümanlarla kurduğu teması buluyoruz. Singapurlu İmam Alataş, Müslümanların Abdülhamid'e olan sevgisini şöyle anlatmış:

     

    "Sultan Abdülhamid Han, Singapur'u İslâm yönünden doyurdu. Tefsir âlimlerinden Kadı Beydavi'nin Kur'an tefsirini Malaycaya çevirerek göndermiş olmasaydı İslâm bu ülkede belki bu kadar gelişmezdi. Kendisi ayrıca Singapur'a ilk Malayca Kur'an'ı gönderen biriydi." (İmam'ın "Malayca Kur'an" dediği, Arapça okuma imkânı bulamayanlara Malay harfleriyle yazılmış Kur'an'lardır.)

     

    Tabii Pekin'de yaptırılan Hamidiye Üniversitesi'nden söz etmesek bu liste çok eksik kalır. Bugün dahi cuma günleri avlusunu Çinli Müslümanlar dolduruyor.

     

    Seylan'daki Hamidiye Erkek Okulu öğrencileri okulun önünde (1901)

     

    Nihayet bugün Yunanistan sınırları içinde kalmış olan Gümülcine'deki saat kulesi de restore edilmiş haliyle 2004'ten beri daha bir dinç görünüyor. Tahmin ettiniz: O da bir Abdülhamid dönemi eseri. Ve yine Gümülcine'deki Hükümet Konağı, Belediye Binası, Rüşdiye ve Sibyan Mektepleri de aynı dönemde yapılmış. Bugün bir kısmı yıkılmış olsa da kalanlar onun Balkanlar'daki gözleri gibi bizlere bakıyor.

     

    Ergani Saat Kulesi kan ağlıyor

     

    Diyarbakır'ın Ergani ilçesinde bulunan Hükümet Konağı 1895'te, Saat Kulesi ise 1899'da inşa edilmiş olup kulenin kapısı üzerindeki kitabede bizzat Abdülhamid'in eseri olduğu açıkça belirtilmektedir.

     

    Aymazlığın derecesine bakın ki, 1994'te Kültür Bakanlığı konağı "Ermeni kilisesi", kuleyi de onun "çan kulesi" olarak tescillemiş. Allah'tan, bir tarih gönüllüsü olan Lütfi Ergene'nin müdahalesiyle bu feci hata düzeltilmiş ve binaların, ismi anılmadan (ağızlarını yakar çünkü!) Abdülhamid döneminde yaptırıldığı tescil edilmiş.

     

    Bugün saat kulesinin üst kısmı yıkık, altı ise zar zor ayakta durmaktadır. Osmanlı Yahudileri tarafından Meksika'da yaptırılan çeşmeli saat kulesinin restorasyonu için para ayıran hükümete, Ergani'deki saat kulesini harap bir vaziyette bırakmak yakışmıyor. Bir an önce el atılması dileğiyle.

     

    Minsk köylerinde yankılanan ad

     

    Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Mehmet Görmez anlatmıştı. Geçtiğimiz Ramazan ayında Belarusya'nın başkenti Minsk'e bağlı İvya köyünde bir camide teravih namazı kıldırıyor. Önde erkekler, arkada kadınlar namaza duruyor. Salavat getirilen kısımda ise erkekli kadınlı cemaatten ilahi formunda bir ses yükseliyor: "Lailahe illallah Cebrail melekullah. Lailahe illallah Mikail melekullah." Mehmet Bey şaşırıyor önce ama devam ediyor namaza. İkinci arada bu defa Azrail ve İsrafil'in isimleri zikrediliyor. Sonraki aralarda ise sırasıyla bütün peygamberler sayılıyor. En son "Lailahe illallah Muhammed Rasulillah" sesleri yükseliyor. Ancak hemen ikinci bir ses:

     

    "Lailahe illallah Abdülhamid Halifeti Rasulillah."

     

    Mehmet Görmez Bey, "Salavatlar bitti ama o anda ben de bittim" diye anlatıyordu gözleri dolaraktan, "Neredeydim, hangi zamandaydım, şaşırmıştım."

     

    Ufuklarımız genişledikçe Abdülhamid bizi daha çok şaşırtacağa benziyor.

     

    Hizmet aşkı

     

    Abdülhamid tahttan indirilmiş, kapatıldığı Beylerbeyi Sarayı'nda hastalanmıştır. Kendisini kontrole gelen eski muhalifi Dr. Abdullah Cevdet'i karşısında görünce o balyoz gibi sözü indirmeyi ihmal etmemiştir:

     

    "Siz doktorsunuz değil mi? Benden meşrutiyet yerine hastane isteseydiniz hem insanlara karşı şefkat ve mürüvvete sahip olduğunuzu ispat, hem de mesleğinize layık olduğunuzu tescil etmiş olmaz mıydınız?"

     

    M.ARMAĞAN / 20 ARALIK 2009

     

     

    iyi güzzel yazmış,ne kadar işin ehli olmasada,tarihi ve tarihçiligi bilmeden kolları sıvayıp belli bir kesmin çıkarları için birşeyler yazsada,tarihçi olmayan m.armagan yinede sagolsun.

    çok iyi ve güzel bi yazı fakt buradan ne amaçlanmış onu bilmek isterim dogrusu.

    Abdülhamitin çevre illere yaptıgı bu faliiyetlerin altında,vatan hainidir degildir tartışması olabildigince manidar,Zira bu yorumları yapan arkdaşların elbette bir kez daha düşünmesi gerekir çünkü anakronizm denen bi olgu var,elmayı armutla karıştırmamak gerekli.


  7. :Smiley (159): arkadaşlar öncelikle s.a

    içki mevzu bahis olunca 2 kelimede ben söyleyeyim dedim..

    osmanlı padişahları ve içki---

    buna kat-i bir cevap vermek mümkün degildir...fatih sultan mehmet han peygamber efendimiz(sav)in duasına mazhar olmuşturda vay canım içmemiştirde..

    osmanlı devletinin bu devirlerini anlamak elbette zordur..eger bu konuda ciddi bir takım makaleler okumak isteyen arkadaşlara taavsiyem(fuat köprülü,ö.lütfü barkan,halil inalcık)

    bulun okuyun öyle soner yalçınla olacak işler degil bunlar...

    biliyoruz ki bizim halkımız menkıbeleri çok seewer adam odasında devlet meselelerini düşünür fakat ona içki,karı,kız yaftasını hemen yapıştırırız....ihtisas sahibi kişileri okumanızı tavsiye ederim.

     

    OSMANLI PADİŞAHLARI ayakları yere abdestsiz basmasın diye sabah kalkar kalkmaz başuçlarındaki tuğlayla teyemmüm alıp sonra yere basan bu kişilerin içki işmiş olabilcekleri aklımın ucundan bile geçmiyor ..

    bu arkadaşımıza da bir cevabım olucak..osmanlı padişahlarından kasıt önemli,,,

    ilk padişahların islamiyetle içli dışlı olmayan göçebelikten yeni feragat etmiş türkmenlerden oluştugunu bilmekteyiz..

    haa ulu khakandan mevzu bahis olursa..insanın ömrünün ortalama 70 yıl oldugunu düşünürsek hatalar hiç olmuş olamaz mı?

    subjektif olmamak lazım


  8. Bir coşku var içimde bu gün kıpır kıpır

     

    Uzak çok uzak bir yerleri özlüyorum

     

    Gözlerim parke parke taş duvarlarda

     

    Açılıyor hayal pencerelerim

     

    Hafif bir rüzgar gibi süzülüyorum

     

    Kekik kokulu koyaklardan aşarak

     

    Güvercinler ülkesinde dolaşıyor

     

    Bir çeşme başı arıyorum

     

    Yarpuzlar arasında kendimi bırakıp

     

    Mis gibi nane kokuları arasında

     

    Ruhumu dinlemek istiyorum

     

    Zikre dalmış her şey

     

    Güne gülümserken papatyalar

     

    Dualar gibi yükselir ümitlerim

     

    Güneşle kol kola kırlarda koşarak

     

    Siz peygamber çiçekleri toplarken

     

    Ben çeşme başında uzanmak istiyorum

     

    Huzur dolu içimde

     

    Ben sonsuzluğu düşünüyorum

     

    Ey sonsuzluğun sahibi, sana ulaşmak istiyorum

     

    Durun kapanmayın pencerelerim

     

    Güneşimi kapatmayın

     

    Beton çok soğuk, üşüyorum...

     

    Muhsin YAZICIOĞLU

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

    muhsin başkan olabilecek en temiz siyaset yapan adamlardan biri idi...

    memleketlimdi de çok üzgünüm...


  9. Yahya Yaşar demekmiş. Eğer Harun Yahyadan kastın buysa ufak bir tebessüm attığımı bil.

    Ümmet fikri öldü fikrini bir büyük doğucudaN duymak beni üzdü.

    Belkide ümmetçilikten daha doğrusu Kuran ve Sünnetten uzaklaştıkları için Araplar bu halde...

    Eğer Türk ümmetçilikten uzaklaşmısa bunu cennet mekan Abdülhamid Hanın beceriksizliğine değil onu deviren İSİM TÜRK KÜFÜR TİPE ve onun torunlarına bağlamak lazım. Allah'ın vadettiği mutlaka gerçekleşeceğine göre imkansız dediğinde gerçekleşecek! Ha Şanlı Türk yapmış Ha diğer milletler...

    80 sene önce İskilipli Atıf Hoca'mı asan, Bediüzzamana dünyayı dar eden, yurdumu imam yetişmez çöle çeviren zihniyet ve onun benden çaldığı devlet... Hayır, benim dedem ne için kan dökmüşse o devlet onun için yaşayacak!

    1789 bizi bağlamaz, asabiye davası güdeni bağlar. Aramızda o devrime bağlanıp ruh kökümüzü kurutmaya çalışanları öğrenmek için bknz:SAHTE KAHRAMANLAR / Hz. Necip Fazıl (R.Aleyh)

    Ne mutlu Türküm diyen dil ne kuru bir dil. Labaratuvar milliyetçiliği... Türk bayrağındaki Hilalin yerine bozkurt kafasını koymaya kadar cürreti götürecek dil! Ve onun milliyetçiliği...

    Bana kuru gelmeyeni söyleyeyim:

    ''Dünyada iki Türk kalsa birisi benim'' Esseyyid Abdülhakim Arvasi Hz.

    Beni bu koşullarda Türklük ilgilendirmiyor. Kendine Müslüman diyen her insan benim öz be öz kardeşimdir.

    Bedr savaşından sonra esir düşen ağabeyin, kardeşi MUSAB BİN UMEYR'e ''söyle şunlara elimi çözsün'' demesine Musab bin Umeyr şöyle cevab verir:

    Sen kimsin?

    Ben senin öz be öz kardeşinim tanımadın mı?

    Hayır benim öz be öz kardeşim senin elini bağlayanlardır!

    Bu anlayışa bağlı bir insan dilesin benden ne dilerse...

    Şu son sloganında ayrı bir kuru.

    O sloganı basanlar robot gibi namaz kılanlarla aynıdır gözümde. Ruhuna inilememiş slogan.

    ÇOK DOĞRU BİR DÖVİZ ANCAK SÖYLEYENE BAKMAK LAZIM.

    sanırım yanlış anladın..ulu hakan Abdülhamid hana beceriksizlik yaftasını geçirmek benim ne haddime!

    İSİM TÜRK KÜFÜR TİPE ve onun torunlarına bağlamak lazım..baglamak lazım haklısın bu konuda da..

    Fakat:dost acı söylemez mi?ümmet fikrinin etrafında birleştirici bir devlet söyleyebilirmisin bana?

    tabi keser döner sap döner.demiş büyüklerimiz ileride ne olacagı zaten belli olmaz..

    senn Türklükten kast ettigin bir kurt kafası.veyahut başka bir sembol ise bunlara sözüm yaok..sadece senin ve benim türklük anlayışlarım çok farklı.

    anladıgım kadarı ile senin için türk:hilalin yerine kurt kafası koyacak kadar düşük sewiyeye inmişken..

    benim için öyle degil...

    çünkü bana türkçülügü savunarak,türklükle islamın bir oldugunu savunara,5 vakit namaz yerine 5 vakit alkkol kullanan kişilerden söz ediyorsun..

    sana işte yavan gelen bu...robot gibi namaz kılanları görmüşün ve..bir genelleme ile kesin bir hüküm..

    kardeşim düştügün en büyük hata bence bu..

    türklügü islamla birleştirici bir unsur olarak gören..

    labaratuar milliyetçiligi yapmayarak,milliyet ve ümmet fikrinin tefekkürünü yapan insanlar da yok olmasa gerek...


  10. Tek dil tek devlet ne mutlu müslümanım diyene :crying_anim:

    Sadece Türkiyede müslüman varsa tamam... Gerçi ozaman ne az müslüman varmış demek lazım.

    Bu tekler ne gariptir ya. İslam düşmanları tekleri çıkarsın müslümanlar tekleri benimsesin.

    Evet tek devlet ancak bu devlet değil Başyücelik Devleti!

    Kardeşim, tek tek tek deyip Allah'ın Kuranında kardeşin ilan ettiği kitleleri ezme. Rica ediyorum.

    Selametle...

    harun yahya kardeşimm ..

    sen bilmiyormusun ki ümmet fikri yokk..artık öldüü..

    müslümanlıgın merkezindeki araplar bile kendi ırkdaş ve dindaşlarına yardım etmezken senn bunu söylemen çok saçma.

    ümmet fikri yaşasa idi 2,abdülhamit gibi bir dehanın elinde yaşardı ki şimdiye bakacak olursak tamamen imkansız..

    islam düşmanları tekleri çıkarsın müslümanlar tekleri benimsesin demişsin..

    dedigim gibi çok degill..en fazla 100 yıl önce bu devrelerden geçen bir devletsin..

    dünya sana karşıı..dolayısı ile senn dinine,törene vs.de karşı.

    sen tek lik kabul etmezde..daha başyücelik devleti dersen;zaten iyice sallanan devleti yıkmak için bir fırsat saglarsın..

    1789 dan sonra senn dediginde artık olacak bir şey degil..ama olmasını tüm içtenligimle isterimm..atam yavuz sultan selim gbi hilafeti taşımak heralde kötü olmaz..

    senin Türklükden anladıgının dogrulugunada inanmıyorum..eger ne mutlu türküm diyene sözü sana labaratuar ırkçılıgını hatırlatıyorsa..senin türklükten kast edileni anlaman için çok çalışman gerek

    ''TÜRKLÜK BEDENİMİZ İSLAMİYET RUHUZDUR RUHSUZ BEDEN CESET OLUR !!! İMANSIZ TÜRK ,SOYSUZ MÜSLÜMAN DEĞİLİZ ''


  11. Arkadaşlar beni yanlış anladınız benim anlatmak istediğimi dün akşam haberleri izleyen arkadaşlar varsa anlamışlardır diyarbakırdan dtp belediye başkan adayı özetledi kürtçe kanal açldı kürdistan hakimiyetide olacak denildi bende bunun bir aşama olduğunu dile getirmeye çalıştım

    kardeşim sana 2 kelamım var..

    kürtçe tv açılmış artık elimizden zaten birşey gelmez..

    sen dtp'dir dehaptır..terörü örgütünü hafif hafif engellemektir diyosun ya;

    dün kürtçe tv istediler,bugün x,y,q,w gibi alfabemizde olmayan harfleride istiyorlar..

    (ne imiş kürtler kamu alanlarında kendilerini dile getiremiyormuş)

    ulu önderide çogu sevmiyor bilirmisin:ne imiş kürdistan sözü vermiş te kurmamış kandırmış..

    (ulu önderin akılına saglıkki ileriyi çok iyi gören bir adammış ta bu kadar sene yaşayabilmişiz,(2.abdülhamitin yaptıgı siyaseti içimize uygulamışta bu günlere gelmişiz)

    Senin düştügün hataya geliyorum;kürtçe tv ve devletin etnik kökenlerine tanıdıgı bu müsemma bu devletin sonu demektir ki..allah öyle bir şeyi bize göstermesin..


  12. Bence de çok iyi oldu! çok geç bile kalındı Ben o bölgede yaşıyorum inanın o kadar mutlular ve heyecan içindeler ki! Harun yaşar kardeşim çok güzel açıklamışsın ağzına sağlık...Amin inşallah...

    selamın eleyküm yoldaşlar..

    Öncelikle bu konu hakkında fikrimi beyan etmek istedim..

    ben sivaslıyım,milliyetçi ve dinci bir çevrede büyüdüm..Kürtlere çevremde hep bir antipati vardı..

    Üzüm üzüme misali çocuklugumdan beri kürtlere karşı bir antipati ile büyüdüm..

    üniversitedir,şudur budur..anladım ki mu milletin çocuklarını böyle ayırmak istemektelermiş...

    Haa vel Hasılı kelam;bu konuya özgürlük bAabında bakmıyorum..tabi oranın insanını eğitmek,bilinçlendirmek için muhteşem bir fırsat fakat;TRT başlığı altında yapılmaması gereken bir organizasyondu..

    Niçin mi?:bu ülkede 10-15 milyon kürt yaşayabilir..bu inkar edilemeyecek bir gerçek,fakat bu ülkede laz,çerkez,zaza,dadaş..Bir ton etnik millet var..

    kürtlere böyle bir kanal açılmışsa kAnatimce Diğer etnik kökenli insanlara da TRT başlığı altında kanallar açılmalıdır ki;Bu da devletin kendi kendini böldüğünün göstergesidir..


  13. arkadaşlarr...had aşmak sadece böyle insanlara meşhurdur..biz hakkımızı isterizz fakatt suçlu her hAlikarda biz oluruz..bilirmisiniz ki:inönünün oglu dolmabahce sarayını kendine tahsis ettirmişş..orada gece alemi yaparkenn inönüye vatandasın biri şikayet ediyor.inönünün davranışı ne sizce:adamı mahkemede süründürmekle tehdit..


  14. Beş vakit namaz kılan 70 yaşını aşmış adamlar gelip bana İnönüyü savunuyorlar, sanki Milli Şef onları kurtaracak...

    seni anlayabiliyorum kardeşimm..ne oldum delisi olmamak lazım..bilmezlermi ki milli şefleri zamanında kuran okuyanlara bile irticacı gözü ile bakılıyordu..şunuda bilmezlermi ki milli şef feriköylüdürr.o zamanlar ermenilerin yaşadıgı feriköyy.ezanı muhammediyeyi de türkçe yaptıran şahıstır bu..

×
×
  • Create New...