Jump to content
Necip Fazıl Kısakürek [N-F-K.com Forum]

yunusonmez

Üye
  • Content Count

    5
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by yunusonmez


  1. yazdıklarımı kontrol etmeden gönderdim.hatalarımdan dolayı kusura bakmayın.yoksa dilin öneminin farkındayım.

    bana 'reyhan' adlı biri konumun silindiğine dair msj attı.bilmiyorum yönetici olup olmadığını.

     

    konuyu daha fazla uzatıp saptırmayalım öyleyse.çünkü Üstad'ın bende ne kadar kıymetli olduğuna dair şüphe oluşsun da istemem, polemik yaratmakta.

    isterseniz bunları kendimi daha düzgün anlatmak üzere özel konuşmak isterim.

     

    bu arada Vahidettin'in Atatürk'e kara sancak verdiğinde de haberdarım.diğer mevzuulardan da.

     

    esenlikle..


  2. eyvAllah sağolasın.öncelikle açtığım konu başlığının kapatıldığına dair mesaj geldi.ve bu öyle bir uslupla yazılmıştı ki ben irticaii faaliyet güdüyordum neredeyse.ben bu olaya tepkimi yide Kıymetlimden bir çift dizeyle verdim.abdal olan anlar dedim.

    gelelim cevap meselesine ben açıkçası tatminkar cevaplara rastlamadım.yapılan şey sanki iman yoksunu insanlarmışız gibi, sanki islamiyetin bize taş atana biz gül vereceğiz dediğiniz bilmemiş gibi aynı çirkinlikte, aynı seviyede cevap vermek.

    bilinmelidir ki bir ülkede 'resmi tarih' diye bir kavram varsa orda çok büyük sıkıntılar vardır.tarih birdir kardeşim.tarih tektir.Necip FAzıl aynı şiirinde bunu da işlemiştir.demiştir ki

    ...

    biricik selamet yolu tarihte bile,

    sormayın, görmeyin geçinden gelir.

    ...

     

    velhasıl kelam, ben şu kapsamda bir cevaba rastlamadım.ve o insanlara bu cevabı ben vereyim.

     

    evet yazdığınız dizeler NEcip Fazıl'a aiittir.kendisinin gençlik döneminde günahkar olduğu da doğrudur.alkol de almıştır.hovardalık da yapmıştır.ta ki Abdülhakim Arvasi ile tanışana dek.onunla tanışması bir dönüm noktası olmuştur.ve kendi tabiriyle 'ideolocya örgüsünü' ondan sonra oturtmuştur.herhangi bir kaynakta okumamakla vekendi yorumum olduğunu belirterek yine ondan bir çif dize söylemek isterim.

     

    tam otuz üç yıl gökyüzünden habersiz uçurtma uçurmuşum,

    tam otuz üç yıl saatim işlemiş ben durmuşum.

     

    tarihleri karşılaştığımda görüyorum ki bu dizeler Abdülhakim Arvasi ile tanışma sonrasını nitelemektedir.

     

    başka bir gerçek de Abdülhakim Arvasi'nin bir tarikat ehli oluşudur ve üstad'ın bu kıvamda pişmesini sağlamasıdır.yani diyeceğim o ki, Üstad bu tanışma sonrasında 'hilafeti' arzulayan bir bakış açısıyla birlikte bazı şeyler karalamıştır.bunlar da Atatür'e dair olanlar da vardır, şapka inkılabına dair olanlar da.Üstad Atatürk'ün yaptığı Cumhuriyet sonrası yapılan bazı çalışmalara dönemin dinci(dikkat buyurun ki dindar değil, dinci)kesimi tarafında kullanıma açık mevzuuların ortadan kaldırılması yerine yapılan eylemlerden bazılarının kendi dininin ve kültürünün kaybedilmesi olarak yorumlayıp, bu manada şeyler şöylemiştir.bu yüzdendir ki gençliğe seslenirken der ki:

     

    bir gençlik, bir gençlik,bir gençlik...

    meclisinin duvarında 'hakimiyet halkındır'yerine

    'hakimiyet Hakk'ındır' yazan bir gençlik.

     

    oysa ki yine kendi şahsi kanaatimle ifade etmeliyimki burda da Üstad'ın yorumunda eksik vardır.

    çünkü hakimiyetin O'nun olduğu tartışmaya bizim zuhul etmemiz dahi mümkün değildir.buradaki mana yönetimdeki iradenin halka ait olmasıdır.

     

    kavramları arasında resmi tarih olan bir ülkede,cumhuriyet sonrasını ve OSmanlıyı fevkalade olarak niteleyen, pohpohlayan ama Cumhuriyetten hemen öncesini kötüleyen bir tarih anlayışında, ülkelerin kaderine büyük katkılar sağlayan NECİP FAZIL KISAKÜREK, HÜSEYİN NİHAL ATSIZ. ENVER PAŞA VE ATATÜr gibi karakterlerin dürüslükle incelenmesi taraftarıyım.çünkü HZ.MUHAMMED ve ATATÜRK'e yapılan ilahlaştırmalarla birlikte bireyin 16-17 yaşına gelip onlarında birer insan birere kul olup hata yapabileceğini gördükten sonra boşluğa düşmesin istiyorum.onlarda insandılar ve hata yaptılar.ama son nefeslerinde hidayete naildiler...

    ki bundandır hadsizliğim, ki bundandır toyluğum,Af buyurun!

    esenlikle..


  3. arkadaşlar dediklerinize sonuna kadar katılıyorum.bahsi geçen sayfada söylenenler basit beyinlere sahip ırkçılara aittir belki.ama bütün bu yazılanlara verdikleriniz bir cevap mahiyetinde değil.üstadı'ın yazdığı ya da yaptığı şeyleri söylemişler.hiçbiriniz bunlar yazılmamıştır, yapılmamıştır diyememişsiniz.hepiniz onların ideolojisinin eksiklğinden dem vurmuşsunuz.eğer bunların doğruluk payı varsa ki ben uzun süredir bunun sürüncemesini çekiyorum, bunu onlara anlatmalıyız.görmezden gelerek olmaz!

    ben bunu için Üstad'â ait bir yazıyla ilgili bir konu başlattım.ama polemik unsuru görülerek kapatıldı.nedenini halen anlamış değilim.bizim fikrimiz de fikir adamımızda savunulamayacak durum da değildir.kaldı ki kul diye bahsettiğimiz erk hatalar yapabilir.bunu kabullenip doğru olanın sonunda hidayete ermek olduğunu söylemek en doğrusudur sanırım!

    esenlikle..

×
×
  • Create New...