Jump to content
Necip Fazıl Kısakürek [N-F-K.com Forum]

erog

Üye
  • Content Count

    20
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by erog


  1. lafı çok uzatmada konuşmak gerekirse;evet bu film şanlı tarihimizin beyaz perdeye aktarılmasın da bir milad kabul edebiliriz.fakat yapanları kutlaya blirmiyiz.? bir gazos fabrikasında gazozun yapıldığı tankere 1 damla siyanür koysanız acaba ne olr. bundan kaç bin kişi zehirlenir.evet böyle maneviyatı yüksek olan filimler batının çektiği filmlerle kıyas eden ler ve işin vehametini bilmeyenler bu bir damla siyanürede ''aman be canım 1 damladanda ne çıkar demek kadar işin vehametini bilmeyen ,düşünemeyen beyinlere sahip insanlardır bence bu bu insanlar için de en hafif hakarettir.bizim tarihimiz bir hollywood fimi gibi çekilemez arkadaş.çünkü bizim tarihimiz hakikatla birleşmiştir.o yüzden böyle filmleri çekerken ya aynısını çek .yada çekme.zaten osmanlı ve islam tarihini araştırırsanız eklenecek herangi bir kahramanlık senaryosu bulamazsınız çünkü kahramanlık bizim tarihimizle doğmuş bir kelimedir zaten. şu Ulubatlı Hasan a filimd e yaptıkları oynattıkları hikaye acaba bir imam nikahı sahnesi acaba filmin kaç saniyesine mal olrdu merak ediyorum .bunu örnek verdim çünkü en ağrıma gidende bu oldu .dikkat edelim hadi biz umursamadık bu film orta asya ülkeleride dahil bütün dünyada gösterime girecek.acba osmanlı hayranlığıla dolu bir afrikalı veya humuslu müslüman bu filmi izleyince osmanlı ve Türkler hakkında nasıl şaşıracak.bunu anlamak lazım.işin en kötüsüde bu filmi bizim yani Türklerin çekmiş olması.filim hepsini kerçekçi maneviyatımaza salam bir senaryoyla çekin .sadece verdiğim örnek bu filmi ve osmanlı islam anlayışını birdamla siyanür gibi zehirler.ve enjekte eder.o yüzden bu filmi çekenleri ve şakşakçılarını kınıyorum ve ALLAH A havale ediyorum.

    filimin sonuda temel fıkralarından daha komik olmuş.Fatih Sultan Mehmet Ayasofya ya GİRİYOR ve orda bir nutuk okuyor.ve bir bebe ği eline alıyor .eyvallah.ama iide her batılı yabancı içinden bence şu cümleyi kurmuştur

    .kardeşim iiide ayasofyayı madem öyle. neden cami yaptın.evet buda filmin fıkrası olmuş doğrusu.


  2. Ne kalır gerilerden ne kalır,

    Bir uzun bitiş,sonu ne kalır,

    Kimse duymaz, varılmaza ne kalır,

    Kimse gelmez anne ,baba,kardeş ne kalır,

     

    Bir sessizlik ötelerden,

    karanlık doğuyor derinlerden,

    Çamura batmışım ta dibimden,

    Dönülmez geriye ,yol ne kalır.

     

     

    Uykum var ta berilerden,

    Hıçkırığım ciğerimden,

    Dönülmez dönemem kıvrıldığım yönden,

    Beklemeyin benden geriye ne kalır,


  3. görülmemiş işlere daldık,

    bitmemiş otu gül sandık,

    anlamışsın bu oyun hep cambazlık

     

    Ezanlar okunuyor uzaklardaN,

    Köpekler uluyor sokaklardaN.

     

    Veryansınla dövündük,

    üç kuruşa satıldık durduk,

    batışı hep doğuş sandık,

     

    EZANLAR OKUNUYOR UZAKLATDAN ,

    KÖPEKLER ULUYOR SOKAKLARDAN.

     

    vurmayın üstüne vurmayın,

    güle orak vurmayın,

    AY YILDIZLIYA kıymayın,

     

    EZANLAR OKUNUYOR UZAKLARDAN VE

    KÖPEKLER ULUYOR SOKAKLARDAN


  4. Hayelde ki hayalet neredesin,

    Birıstık çalsam gelirmizin,

    Yollarım diken ve çamur,

    Bilmem peşimden gelirmisin.

     

    Hayalimdeki hayalet nerdesin,

    yanlızlığıma merhem sürermisin,

    Karanlık sokaklarda bir ömür,

    Benimle güneşi beklermisin,

     

    Hayalimdeki hayaletneredesin,

    Gözüm ufuklara bakmakta,

    Belki hiç ummadığım bir anda,

    kalbime bir nefes üflermisin.


  5. Kara ağacın gölgesi,

    Yine hüzünlü ve masum,

    Tıpkısı anne kucağı gibi ,

    Sallayıp be uyutsun.

     

    Yaprakları tel tel,

    Döküldü dökülecek,

    Saçlarıma benzer bir hal ,

    Elbet O nada gelecek.

     

    Kara ağacın gölgesi,

    Neden hüzünlü ve mahsun,

    Belki beklediği yağmur,

    Birgün banada düşecek.


  6. bana göre arkadaşlar , benimde içinde bulunduğum durum ve kavanozdaki balığın başka kavanozdaki balıklara bakarak acaba bu balıklar bu kavanozdan nasıl kurtulur demekten farksızdır.insanlık dudağı susuzluktan çatlamış ,baygınlık geçirmiş ve artık susuzluğunu dahi hissetmiyor.ben birşeye muhtacım diyemiyor.dili dahi oynamıyor.şu vaziyette ibadet ve dua başka yapacağımız bişey yok.ama biliyorum ki bu millet birgün ALLAH diyecek ve diyene kadar tevekkül !


  7. sevgili kardeşim ben bişeyi anlıyamıyorum. aklım almıyor.

    BAZI MHP LİLER VE ÜLKÜCÜLER NECİP FAZILI HERKESTEN ÇOK SAHİPLENİYRLAR.

    AMA İDEOLACYALARINDA ŞÖYLE BİR FARK VAR.ALPARSLAN TÜRKEŞ İN MHP SİTESİNDEKİ ÖZLÜ SÖZLERİNDE ŞÖYLE BİR SÖZÜ VAR.KOPYALIYORUM.

     

    ''İslâmiyeti ele alıp Türklüğü inkâr etmek ihanettir. Bunun tersi de aynı derecede gaflet ve ihanettir.

     

     

    NECİP FAZILINDA ANKARA VE BİÇOK KONFERANSINDA ŞÖYLE BİR SÖZÜ VARKI HERSEFERİNDE SALONLAR ALKIŞTAN YIKILMIŞTIR(SES KAYDI BENDE MEVCUDDUR), GERÇİ BUNU SOLCU KESİME SÖYLEMİŞTİR AMA UMUMADA GİDEBİLİR.

     

     

    ''EĞER MESELE TÜRKLÜKSE BİLMEK LAZIMDIRKİ , TÜRK MÜSLÜMAN OLDUKTAN SONRA TÜRKTÜR''

     

     

    BU FARKA RAĞMEN ANLAMIYORUM. SAYGILARIMLA


  8. Ben birini sevmişim ama niye.hangi düşüncesinden ,hangi yargısından.birine gönül vermşsin veya oy vermişsin araştırdınmı kimdir diye.bence işte bunlar bizim tembelliğimizden kaynaklanan sorunlar. bakıyorum bazıları Necip Fazılı mlliyetçi olarak , bazıları dinci olarak bazıları demokrat olarak sahplenip onu tam olarak tanımadan kendi ideolojilerine alet yapmaya çalışıyor.halbuki temelde çatışan önemli konular var.mesela MHP nin kurucusu rahmetli Alparslan Türkeş ''İslâmiyeti ele alıp Türklüğü inkâr etmek ihanettir. Bunun tersi de aynı derecede gaflet ve ihanettir.''(MHP NİN VEB SİTESİNDE ALPASLAN TÜRKEŞİN ÖZLÜ SÖZLERİNE BAKIN)diyor. diğer taraftan Necip Fazıl Ankara ve KONYA KONFERANSLARINDA aynen şu sözü söylüyor ve salon alkıştan yıkılıyor''eğer gaye türklükse bilmek lazımdır ki TÜRK MÜSLÜMAN OLDUKTAN SONRA TÜRKTÜR'' buyrunda buradan tutun. Bende Türküm ama bunu abartmıtorum. GEÇENLERDE OKUDUM DEMOKRAT PARTİ BAŞKANI SÜLEYMAN SOYLU ''EĞER NECİP FAZIL YAŞASAYDI SAHTE KAHRAMANLAR KİTABINI AK PARTİ İÇİN YAZARDI'' SÖZÜNÜ ETMİŞ.HAKEZA TAYYİP ERDOĞAN OKADAR ŞİİRLRİNİ OKUDUĞU VE YOUTUBE DA FİLLİNK FİLLİNK GEZEN VİDEOLARI.VE DAHA BAŞKALARI KİMSE ARTIK.

    BANA GÖRE NECİP FAZILIN GENÇLİĞE HİTABEDEKİ ''MECLİSİNİN DUVARINDA HAKİMİYET KAYITSIZ ŞARTSIZ HAKKINDIR DÜSTURUNA HASRET ÇEKEN'' SÖZÜNÜ HİÇ KİMSEDEN ,HİÇBİR MERCİDEN, HİÇBİR KURULUŞTAN VE HİÇBİR GÜÇTEN KORKMAYARAK VE ÇEKİNMİYEREK BAĞIRARAK SÖYLESİN ONDAN SONRA ÇIKIP ONU SAHİPLENSİNLER. ÇÜNKÜ O KORKMADI VE SÖYLEDİ .ZİNDANLARI ,HAPİSLERİ, GÖZE ALARAK SÖYLEDİ. VE BUGÜN BİZLERİN KALBİNDE ÖLÜMSÜZLÜĞE ULAŞTI.ÖLÜRKEN BİLE HAKKINDA Kİ DAVALAR DEVAM EDEREK ÖLDÜ.İŞTE DAVA BÖYLE BİŞEYMİŞ DEDİRTTİ.

    HAKEZA ÜSTAD BEDDÜZZAMAN SAİD NURSİ AYNI ŞEKİLDE.GERÇİ ONUN YERİDE BAMBAŞKA.HAPİSLER MAHKEMELER VE ÇİLELİ EZİYETLİ GÜNLER. ODA ''BEN KÜRDÜM AMA İSLAM ORDULARININ EN KAHRAMANI TÜRKLER OLDUĞUNDAN ONLARA HİZMETİ KENDİME BİR BORÇ BİLDİM ''SÖZÜ ASLINDA TERÖRÜN NEDEN BİTİRİLEMEDİĞİNİN BENCE EN BÜYÜK SEBEBİDİR.TALEBELERİNİN KALBİNDE YAŞIYO. VE AMEL DEFTERLERİ BENCE DURMADAN YAZILIYOR.

    ALLAH ONLARI BAŞIMIZDAN EKSİK ETMESİN.

×
×
  • Create New...