Jump to content
Necip Fazıl Kısakürek [N-F-K.com Forum]

mmaavviii

Üye
  • Content Count

    4
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by mmaavviii


  1. anlatmak isteyene tiyatro da verilmiştir...?

     

    tiyatronun geliştirilmeyi bekleyen bir edebi,bir edebiyatı varken bu alana eğilmeyişimiz ve geri duruşumuz,halkların günlük gaile ile işten yana gevşeyen bedenlerine,yeniden ve farklı bir cihette hayat getirecekciddi ruh hamlesini gerçekleştiremeyişimize sebep olmaktadır.tiyatro Hz.süleyman'ın hükümranlığı,Hz isa'nın tabipliği,Hz musa'nın illüzyonu gibi kesin bir güç ve tesir taşımasada hakimiyetin,dirliğin ve görüntünün gücünden pay sahibidir.


  2. Biz Filistinden,din kardeşlerimizden bihaber Müslümanlar kendimizi sana şikayet ediyoruz. Halimizi arz ediyoruz.Ey zengin padişah,vaat ettiğin gelip çattığında,yüzlerimizi kıblenden ayırma.kıyamet sabahına kadar bizleri Mescid-i Aksa'ya sahip ve bekçi kıl.Dünya hayatı bitip de kıyamet sabahına uyandığımızda filistin halkını bizden razı kıl.


  3. burada yeniyim herkeze selamlar...ve sizlerle paylaşmak istediğim bir konu var...

     

     

     

    Şimdi şu can yakıcı soruyu soralım.Geçmişte dünyanın en şerefli milleti olan islam ümmeti neden bugün izzet ve şerefini yitirdi?Geçmişte medeniyetler kurup,dünyayı değiştiren müslümanlar şimdi neden kendilerini dahi değiştiremiyor?

×
×
  • Create New...