Jump to content
Necip Fazıl Kısakürek [N-F-K.com Forum]

.:Sükût:.

Üye
  • Content Count

    7
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by .:Sükût:.


  1. Kesin bir ifade ile Tesettürsüzlük Evlilik engelidir dersek yanlış bir ifade kullanmış oluruz.Çünkü millet olarak başımıza ne geldi ise herkesi aynı kefeye koymaktan , insanları sınıflandırıyor olmaktan geliyor.

     

    Tesettür bir kere dinimizin emridir.Ve her emir gibi bunda da bir mantıklı izah mutlaka vardır.Örtü , tesettür bir bayan için gereklidir.Hem kalıp olarak hem kalp olarak.Her açıdan bunu Allah 'ın emirlerine uygun yapmak gerekir.Giyime dikkat edip , gözlerimize perde çekemiyorsak , yürüyüşümüze hal ve tavırlarımıza dikkat etmiyorsak bu sadece kendimizi aldatmak olur(Aciz bir kul olarak yorum sadece ) .Tabi Allah bilir...

     

    Evlilik meselesine geldiğimizde nedense bu kadar katı bakamıyorum (Ben de tesettürlüyüm yanlış anlama olmasın ! : ) )

     

    Dinde zorlama yoktur, kişiye uygun bir usül ile anlatıldığında zaten mantıki olarak algılayacaktır.İnsanların bazı şeyleri kavrayabilme olgunlukları farklı olabilir.Buna evlilik çağına gelmiş ama tesettüre biraz uzak gençlerimiz de dahil.

     

    Olaya şu açıdan bakarsak görünüşte tesettürlü ama fikir olarak olgunlaşamamış, olayın ciddiyetini kavrayamamış bir bayan olmaktansa , henüz tesettürü benimseyememiş ama kalbi olarak imanını tazeleyen , çevresine imanı ile örnek olabilen bir hanım olmak daha iyidir.Bazen hiçbirşey göründüğü gibi olamıyor.

     

    .Tabi ki burada demek istediğim" tesettürsüz olmak daha güzeldir" değil !!! Ama istisnai durumlara bakınca olayı sadece bir açıdan incelememek gerektiğini düşünüyorum.Durum tam tersi için de geçerli.Allah kişileri yanlış yorumlamaktan ve yargılamaktan korusun !

     

     

    Allah doğru yoldan ayırmasın ! Gönül ister ki tesettürümüz ve en güzel iman ile örnek olabilmeyi.Allah cümlemize nasip etsin İnşaAllah :)

     

    Çok uzattım helal edin .

×
×
  • Create New...