Jump to content
Necip Fazıl Kısakürek [N-F-K.com Forum]

ışığa doğru

Üye
  • Content Count

    42
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    1

Posts posted by ışığa doğru


  1. Ülkemiz gibi maalesef -popülizmin baş tacı- edildiği bir yerde bu tip olayların olması insanı durup düşündürüyor. Mesela Şeb-i Aruz törenlerini her yıl, bu törenin asıl manasından bihaber binlerce insan sadece görsellik açısından takip ediyor.

    Meseleye buradan bakıldığında, Mevlana Celaleddin-i Rumi Hz.'lerinin mesajlarının kolu kanadı kesilerek aksettirildiği gözümüze çarpıyor. Şimdiki dönemlerde Evliyaların türbesinin birer ticarethane görünümünde olması, oralarda aradığımız maneviyat havasını yeterince duyamayışımız da bundan kaynaklanıyor. Sayın nfkkfn'ın mesajı bu yönden aydınlatıcı ve açıklayıcı olmuş. Her yazılanı okumak kafa karışıklığına yol açar.

    Bu yüzden bu tip konular araştırılacaksa ve bu konular irdelenecekse, bu alanda okunması gereken kitaplar referansla belirlenmelidir. Aksi durumlarda ise bizim biz olmamızı istemeyen çevrelere geniş malzemeler çıkacaktır.


  2. Hırıstiyanlar papaz karşısında günah çıkartır, Yahudiler ağlama duvarına müracaat ederler, bizde için Hacca gideriz...

    Ondan önceki hayatımızda yaptığımız tüm günahlardan arınmak için...

    (yine aklıma üç şaklabanın el ele tutuşup temsili sıratı geçtikleri şu melun kareler geldi)

     

     

    Allah(c.c.) sonumuzu hayreyleye...

     

    Yani güzel bir temenni de siz belirtebilirdiniz herkes gibi.. Bir kısım insanların niye Hacca gittiğini sorgulamak veya bunları başkaları ile karşılaştırmak/kıyaslamak hiçbirimize katkı sağlamaz. ALLAH müslümanlara ameli ve niyeti bir olarak, inandığı gibi (olması gereken imanla) yaşamayı nasip etsin.


  3. Taraftarlık muhabbetini bir kenara bırakırsak iki renk vardır.Biri siyah, biri beyaz..

     

    Yaşadığımız tüm karanlıklara rağmen, her an ve her zaman bir ak sayfa açabiliyorsak veya bu yönde bir amacımız varsa işte bizim için renkler...

     

    Diğerleri ise olayların farklılığı gibi bu iki rengin tonlarıdır..diye düşünüyorum.


  4. ..Ben sırtında taşıyan,işlenmedik günahı,

    Allah ' ın körebesi , Cinlerin Padişahı.

     

    Şu cümleleri okuyupta etkilenmemek ne mümkün

     

    Körebelikten hakiki dostluğa giden bir ömür...Kabri Nur Mekan-ı Cennet olsun..


  5. Arkadaşlar elinize sağlık güzel bir çalışma olmuş.Kadın konusunun Son yıllarda üzerinde çok konuşulan ve çok yalnış yapılan bir konu olduğunu düşünüyorum.Üstadın kadın konusundaki fikirleri de bu konuyu düşünme ve anlama gayretleri içerisinde iyi bir ışık olacağı kanaatindeyim.


  6. Turkerdokur; Tavsiyen için sağol, Mehtap TV gerçekten kaliteli ve güzel bir kanal.Hem dini programları, hem içtimai hemde kültür programları açısından gayet iyi bir kanal..

     

    Biz proğram tavsiye edin demiştik, siz kanal tavsiye etmişsiniz.Bu da bizi ayrıca sevindirdi.


  7. güzelmiş komik arkadaşda ciddiye almış oda güzel ama flash ta semra kaynana varken izlenilirmi o yha :crying_anim: aslında insanın siniri bozuldumu flash tv yi izliycek insan dalga geçe geçe bitirimez o kanalı. ama ancak 15 dk dayanılabiliyor orası ayrı

     

     

    Televizyon kültürümüzle ilgili başka bir başlıkta da yazmıştım(bkz Her şehre bir nazım heykeli/diğer yazarlar).

     

    Gayr-i ciddi bir başlıkta olmadığımı düşündüğüm için ciddiye alıyorum.Evet ne zaman bu televizyon muhabbeti açılsa hep yakınıyoruz, ama bir şeyler yapmayı da hep es geçiyoruz.

     

    ALLAH yolumuzu açık etsin.Her sorun gibi bu televizyon sorununun da birgün hallolacağına inanıyorum.

     

    Ayrıca Reyhan;

    dikkate aldığınız için ben de size teşekkür ederim.Tarafeyn gerçekten çok iyi bir proğramdır.


  8. Tamam program kötü yahu kötü dedikçe elimize bir şey geçmiyor, hala izleyenlerimiz belki vardır, onlara bari güzel programlar tavsiye edelim.

     

    Yok mu arkadaşlar, bu proğramı seyretmeyiniz ama bunu yerine "............." şu güzel proğramı seyredelim diyeniniz?


  9. RABBİM SEN BÜTÜN KARDEŞLERİMİZİN GÖNÜLLERİNDEN GEÇENLERİ HAKLARINDA HAYIRLI EYLE...HAKLARINDA HAYIRLI OLANLARI GÖNÜLLERİNDEN GEÇİR...KALPLARİMİZE FERAHLIK VER..YOLUNDAN AYIRMA BİZLERİ...ZALİMLERE FIRSAT VERME,PLANLARINI GERÇEKLEŞTİRMELERİNE İZİN VERME RABBİM...MÜSLÜMAN KARDEŞLERİMİZE YARDIM EDEBİLMEYİ NASİP EYLE...BİZLERİ HAYIRLI KULLAR EYLE...

    AMİN...

     

    AMİN,

    AMİN,

    AMİN..


  10. Üzerinde baskı yapılan herşey daha sonradan iltifata tabi tutulmak zorunda oluyor.Kesinlikle sevmiyorum, yalnış anlaşılmasın, tekrar söylüyorum kimse yalnış anlamasın......

    Nazım Hikmet sürgün edilmese bu kadar komünizmle bayraklaşır mıydı?

    Deniz GEZMİŞ eğer idam edilmeyip müebbet alsaydı, bu kadar bayraklaşır mıydı?

     

    Tamam komünistti, ama açıktan komünistti.Biz çok ciddi bir film seyrediyoruz diye çizgi film seyrettik.Yıllardır gizli komünistlerin bu ülkeye yaptıklarını görmemizin önüne geçtiler.Bakın yeşilçama neresi yeşil?

     

    Düpedüz Noel çamı, Adam tarihi bir kahramana bile Haşa tanrım kelimesini kullandıracak kadar etkili olabilmiş.Biz komünizmle mücadele ediyoruz diye, sokaklara, televizyonlara ve komünizme gençliğini emanet eden nesil görmüş bir ülkeyiz.Ve bu olayda korkulacak bir şey yoktur.

     

    Zira pirincin içerisinde yer alan siyah taştan korkmaya lüzum yoktur, asıl tehlike pirincin içindeki beyaz taşlardır.

     

    Selametle..


  11. Teşekkür ediyorum yazınız için.Altına bir de "arkadaşlar naçizane tavsiyemdir şu proğramı izleyin ve sevdiklerinize tavsiye edin deseydiniz"

     

    Naçizane tavsiyem " Tvnet'te yayınlanan Tarafeyn programıdır."


  12. aalesma bu yazdıklarını umarım bilinçli olarak yazıyorsundur.Yani konuya hakim bir hava görüyorum.İspatlamanı bekliyoruz.İsraili hiçbirimiz sevmiyoruz, sevmeyeceğizde ama bu senin yaptığın içinde yaşadığımız herşeye devlete millete ağır ithamlar barındırıyor.İspatlamanı bekliyoruz


  13. O boşnakça, arnavutça, gürcüce, vs diğer diller konusunu geçelim boş ve lüzumsuz oluyor.Geçenlerde Altan öymen de o konudan girip bu kanal meselesini hırpalamaya çalışıyordu.Kendileri yapsa iyi olurdu ama neyse...Siyaset yapmayalım çok çok iyi bir açılım oldu.Ve bunun devletin kanalında olması da ayrı güzellik.Yıllardır avrupanın çeşitli yerlerinden kontrolsüzce yayın yapıp örgüt ve bölücülüğü savunan kanallara kızıyorduk.İşte şimdi böyle birşeye imkan vermeyecek bir kanal oldu.İNŞAALLAH halisane niyetine uygun güzel sonuçlarını görürüz.

×
×
  • Create New...