Jump to content
Necip Fazıl Kısakürek [N-F-K.com Forum]

Hasan29

Üye
  • Content Count

    7
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Hasan29


  1. Çınaraltı Kitap Sohbetleri-Dursun Gürlek

    Dini Tamir Davasında Din Tahripçileri-Ahmed Davudoğlu(Bu kitap tam bir hazine;okuyunca anladım.Tarzı;Üstad'ın "Son Devrin Din Mazlumları"na benziyor,ancak konu tam zıt.Okudukça hazineye daha çok sahip oluyorum.Şiddetle tavsiye!!!)


  2. Bilmiyorum daha önceden de tanıyormuydunuz ama,Prof.Dr.Ekrem Buğra Ekinci-programlarından dinlediğim kadarıyla- Osmanlı tarihini çok iyi bilen ve hoş anlatımıyla dile getiren bir tarihçidir.TGRT FM'de(reklam gibi olursa slilinsin lütfen- yıllardan beri yaptığı ve halen devam ettiği ''çınarlatı'' ve ''Hatıralar'' programını dinlemenizi tavsiye ederim...


  3. Cehalet;ala vezni rezalet derdi büyüklerimiz anlayana...Gel gör ki,değil bu tür ithamları böyle bir zat-ı muhteşeme atmak,şöyle ''dur bir düşüneyim bakalım'' demek ne kadar yerinde olur.Böyle vahim bir durumu iyice kavrayıp,içler acısı durumumuzu tekrardan bir göz gezdirmemizi acizane tavsiye ediyorum.O değil,başımıza taş yağacak;horluyormuş:afedersiniz ama,''hadi leenn!!''...

    :pc:


  4. Valla abiciğim yakında mübarek paskalya nimetiyle fakirlerin karnını doyurmaya başlarsak, Filistin'e hindiler gönderir olursak hiç şaşırmam. Yahu alınacak şey var, gereksiz şey var. Bu geyik muhabbetleri bunları meşrulaştırıyor, çok boş çok kötü.

     

    Ulan yazının üslubu zaten adamı deli etmeye yeter de on gömlek fazla bile gelir, o her fiilin sonundaki ünlem işareti kendimi askeri talimdeymişim gibi hissettirdi, yazıyı okurken hazrola geçip selam duracaktım ekrana Allah sizi inandırsın. 'Göster! Yap! Beğendir! Öğren! Uzaklaş! Anlat! Düşün! Uygula! Al! Başla! De! Bul!....' Lan yeter Allah aşkına, Allah bile insana kaldıramayacağı yük yüklemezken ben bu kadar fiili yapmak hele şöyle dursun, aklımda nasıl tutayım be komtanım? Aaa, arızalı mısınız nesiniz yahu...

    Daha üye olalı 1 hafta oldu olmadı ama;forumda yazacağınız yazıları,çocukken haftasonu çocuk dergilerini almak isteyen çocuğun hafta sonunu beklediği gibi bekliyorum.Klavyenizi konuşturuyorsunuz desem;tabir-i caiz olur herhalde.ALLAH razı olsun;bu yazınız içinde...


  5. Din sahasında söz söyleyenlerin kıymeti, kendilerine kimleri üstad edindiklerine bağlıdır. Vakıf Ahmet kardeşim Mustafa İslamoğlu hakkında aslında doğru tespitlerde bulunmuş. İslamoğlu’nun kimleri sevdiğine ve üstad bellediğine baktığımız zaman nasıl bir çizgide olduğu ayan beyan ortaya çıkmaktadır. Kendisi Hamidullah’ı, Efgani’yi, Abduh’u, Mevdudi’yi, Seyyid Kutub’u ve İbn-i Teymiyye'yi âlim olarak görmekte ve göstermektedir.

    (edit: isimlerin üzerine tıklayarak ilgili yazılara ulaşabilirsiniz) Bu kişilerin de ne oldukları İslam dünyasındaki sapıklık ve mezhepsizlik sahasından haberdâr olanlarca malûmdur. Allah Üstaddan razı olsun, bunların gerçek yüzünü göstermiştir.

     

     

    M. İslamoğlu’nun Hamidullah’ın ölümü ardından Sami Hocaoğlu müstearıyla yazdığı methedici bir yazısı var. Yazıyı buraya tıklayıp okuyabilirsiniz.

     

     

    İbn-i teymiyye ise İslamoğlu için bir “Üstad”. "İbn-i Teymiyye ve Bir Eseri Üzerine" isimli yazısında (buraya tıklayıp okuyabilirsiniz) Teymiyye için üstad sıfatını kullanıyor, bazı yazılarında da ondan büyük âlim diye bahsetmiştir.

     

     

    Bunun dışında İslamoğlu’nun Cemalettin Efgani’yi göklere çıkaran ve Efgani’yi sevmeyenleri yerin dibine batıran çok meşhur bir konuşması vardır. O konuşmada kendisi Efgani'nin "İslam’ın yiğit evladı" olduğunu söylüyor ve Efgani'yi Abduh gibi bir âlimi(!) yetiştirmiş olduğu için övüyor. Efgani 2. Abdulhamid devrinde İstanbul’a geldiğinde cennet mekan sultanımız onun sapıklığını gördüğü için uzaklaştırmıştır. İslamoğlu, padişahın bu icraatini de korkaklıkla yaftalıyor ve Abdülhamid hanın korkularının baskın çıktığı için onu gönderdiğini ve onun için casus da tahsis ettiğini söylüyor. Abdulhamid hanın din hassasiyetini ve Efgani'nin sapıklığını bilenler padişahın neden böyle bir yol izlediğini elbette ki anlayacaklar, İslamoğlu gibi Efgani'yi yüceltme gayesiyle Abdulhamid'e korkak deme gafletinde bulunmayacaklardır. Bu videoyu kulaklarıyla dinlemek, gözleriyle izleyip şahit olmak isteyenler ktunnel gibi bir siteden youtube‘a girip 'islamoğlu efgani' kelimelerini bir arada aratırlarsa ali suavi ve cemalettin efgani başlığını taşıyan videoyu izleyebilirler. /edit: Buraya tıklayıp izleyebilirsiniz) Bu konuşmanın sonunda asıl bombayı patlatıyor İslamoğlu. Efganiyi ve ona kötü diyenleri kastederek diyor ki: “Elinizi vicdanınıza koyun, buna kara çalan adamlar bunun tuvalet bezi etmezler. “

     

     

    Kendisi son olarak bir de meal-tefsir yazmış bulunmakta. Zaten tefsir dersleri de var idi. O kitapta da bir çok galiz hatasının olduğu söylenmekte. Birçok zehirli koldan beslenen, islam âlimlerinin değil reformcu, bidatçi, dini içten yıkıcı takımın peşinden giden birinin verebilecekleri onlardan topladıklarından müteşekkil olacaktır elbette. Bu insanları sevenler epey fazla. Allah cümle Müslümanları razı olduğu yolda ilerletsin ve o yoldan ayırmasın.

     

    Daha önceden kendisi hakkında beyan edilen fikirlerinden Üstad'a da laf attığını öğreniyoruz. Buraya tıklayıp ilgili mesajları okuyabilirsiniz.

     

    İzniniz varsa,bu pasajı,kaynak belirterek başka sitelere taşımak istiyorum?

×
×
  • Create New...