Jump to content
Necip Fazıl Kısakürek [N-F-K.com Forum]

hem necip hem erbakan

Üye
  • Content Count

    1
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by hem necip hem erbakan


  1. selam aleykum

    kardes ne necıp üstad olabılırsın onu kollamaya nede erbakan olabılırsın elestırmeye kaldıkı azıcık mantıgınız varsa anlarsınız donen dolapları eger yok anlıyamıyorsanız necıp fazıl uzerınden erbakan hocaya laf yetıstırıp ıftıra atma ustadında kemıklerını sızlatma allah ustadın da mekanını cennet eylesın ınsaallah

    hikmetarif24 kardeşimiz erbakanın siyasete bir Allah dostunun tavsiyesiyle girdiğini ve itaat ettiğini sölemiş.kime itaat etmiş ilk önce bu sorunun cevabını vererek başlıyabilirsin.

    hadi diyelimki o Allah dostuna itaat etmiş peki ya üstad haşa Allah düşmanımıydı ki, babasının yaşındaki bu adama itaat etmeyi pek aklına getirmemiş.hatta onunlada kalmayıp üstad hakkında iftira ve yalancı şahit tutmak suretiyle üstada en ağır hakareti etmiş ve kendini bedii faikten daha aşağı seviyelere çekmiş.

     

    3.soruda demişsinki kenan evrenın iltifatlarına mazhar olmuş. yüzbin tane kenan evrenın iltifatına mazhar olmakmi iyi yoksa üstadın, artık seni bir hiç saymasımı? bunu sen cevapla.bizim cevabımız bellidir.

     

    4.soruyu sorarken sanırım 20 gün öncesini unutup sormuşsun.ben bu devirde kimsenin erbakana yüklenip eleştirdiğini,aşağladığını hiç görmedim.bilakis erbakan ve avanesi kendi benlik ve hırsları yüzünden kendilerinden kopmuş olan insanlara en ağır hakaretleri etmiş ve kinlerini açıkça sergilemişlerdir.bununlada kalmayıp hakk'ın en büyük düşmanları olan tuncay özkan ve yadaşlarıyla bir olmayı hatta kanaltürke çıkıp bu hakk düşmanı avanenin savunduğu düşünceleri savunmuştur.bu bile bir insanın seviyesini ölçmek için başlı başına yeten bir sebeptir.

     

    Erbakanın siyaset anlayışında dik durmak yoktur yumruğunu sıkmak yoktur.sen istediğin kadar dindarlıktan dem vur ağzın dünyanın en güzel kelimelerini kullansın hiç önemli değil.hani derler ya ''ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz''diye işte bu en güzel kıstastır.

    eğer 1997 de adam gibi tavır sergilemeyi becerebilseydi bugün düştüğü bu rezil duruma düşmezdi.içlerinden ,zulme karşı eğilmeyelim hükümetin yıkılması pahasına bu kararı imzalamıyalım diyenlere verdiği cevap ibret vericidir.''hadi ordan devlet yünetmek çocuk oyuncağı değildir burda kabadaylığa yer yok''deyip kendi ipini çekmiştir.açıkçası ben üstadı okumaya başlamadan önce bile erbakan benim için bitmişti.

     

    üstadı okumaya başladıktan sonra ve onun hakkında yazdıklarını gördükten sonra üstadın bu can alıcı tesbitini ve ileri görüşlülüğü karşısında,demek üstad böyle olunurmuş...demekten başka söz bulamadım.

     

    bide bölücü olmıyalım demişsin.bundan kastın sanırım erbakanıda benimsemek ve kabul etmek diye anladım.herkes kendi düşüncesinde özgürdür isteyen erbakanı sever istemeyen sevmez veya üstadı isteyen sever istemeyen sevmez kimseye illa herkesi seveceksin diyemeyiz.birini sevip birini sevmemek bölücülük taşımaz bunuda belirteyim.öyle olsaydı erbakana da ,üstadı sevmediği için bölücülük yaftasını yapıştırırdık.ama kimse erbakana bölücülük ithamında bulunmadı.

     

    son bir not:seçimden önce tv.de erbakanın konuşmasını dinliyordum.çocuklarımıza değerli sanat ve fikir adamlarımızı öğretecez diyordu ve öğreteceği kişileri sayıyordu.m.akif,yahya kemal..bi kaç kişi daha saydı ama üstadı hiç anmadı.bu bile üstada verdiği değerin bir ölçüsüdür .

×
×
  • Create New...