Jump to content
Necip Fazıl Kısakürek [N-F-K.com Forum]

gençmimar

Editor
  • Content Count

    56
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    1

Posts posted by gençmimar


  1. http://www.buyukdogu.net/bd-haber/ustadin-kendi-sesinden-konferans-ve-hitabeleri-cikti-h537.html

     

    http://www.buyukdoguyayinlari.com/1-0-155--necip-fazil-kisakurek-konferanslar-ve-hitabeler.aspx

     

    internetten satış da mevcutmuş az önce araştırdım sizin için..ancak kırtasiyelerde ve kitapçılarda ne zaman rafta olur bilemiyorum.Öğrndiğime göre D&R mağazaları satmak istemiyormuş, piyasadan gelecek tepkilere bakıp satış yoğun olursa alabilirlemiş ama...


  2. Müjde!

    Evet gönüldaşlar geçtiğimiz hafta başında Büyük Doğu Yayınları'na gidip Cd'lerimi aldım çok şükür.Kusurabakmayın yeni haber verebiliyorum.

    Necip Fazıl Kısakürek Kendi Sesinden Konferanslar - Hitabeler isimli 24 cd'lik bu eseri mutlaka edinin derim.Hepinizce malum internette dolaşan ses kayıtlarından da mevcut paketin içerisinde.Açıkçası ben seslerin stüdyoda düzeltilip öyle basılacağını tahmin ediyordum ancak daha önce de elimde mevcut kayıtlarla aynı.Bununla birlikte daha önce rastlamadığım çok önemli kayıtlar mevcut mesela; batı tefekkürü ve islam tasavvufu 8 cd, tiyatro ve tesiri 2 cd, komünist ihtilali 2cd, iman ve aksiyon 9 cd gibi.İstanbulda olanlar Cağaloğlu'na gidip Büyük Doğu yayınlarından indirimli olarak alabilirler.Herhalde piyasada 145 TL civarında olacakmış.Şimdiden hayırlı olsun.İnşallah bu proje Üstad'ın daha büyük kitlelere ulaşmasına vesile olur.

    Sevgi ve saygılarımla dostlar...


  3. Bende ses kayıtları mevcut.Üstad'ın "Özlediğimiz Neslin Vasıfları" konferansında geçiyor ve tam olarak şöyledir;

     

    Buna demek lazım ki; A Budala! Çünkü Moskof ve komunist bir arada dediğiniz zaman benim karşıma soyulmuş bir şalgam gibi kömür göz, böyle manasız bir kelle geliyor, bu kelleye demek lazım ki; sana kim Allah'ı denizdeki şamandıra gibi, gökteki balon diye anlattı...

     

    ve devam ediyor Üstad...

    • Like 2

  4. “Hayatım, başından beri muazzam birşeyi bulmanın cereyanı içinde akıyordu. Şu veya bu miskin vesilenin hassasiyeti içinde birini arıyordum. BİRİNİ…

    O, kim mi?

    Allahın Sevgilisi…

    Sonsuzluk ikliminin batmayan güneşi ve ebedîlik sarayının paslanmaz tâcı…

    Tek dâva O’nu bulmakta, bulduracak olanı bulmaktaydı.

    Binbir istikamette seke seke, sağa sola büküle büküle, renkten renge bulana bulana, hiçbir şeyden habersiz ve insandaki bedava emniyet ve bedahat saadeti karşısında şaşkın, hep o BİR etrafında helezonlar çizen bir hayat…

    Benim hayatım budur!

    • Like 1

  5. DOĞRU YOLUN SAPIK KOLLARI kitabından:

    -<<Allah kulunu hem muhtar olarak yaratmak,hem de önceden kuşatmış olmak gibi, akıl almaz tezadı birleştiren kudrettir. Aklın durduğu ve kıpırdayamaz olduğu bu noktadaki sonsuz kudrettir ki, Allahtır. Sen yaratıcıyı kendi kudret seviyene mi indiriyorsun ki, sence birleştirilmesi muhal olan bir tezadı, O'nca da birleştirilemez farzediyorsun ?

     

    muazzam..kader mevzuunda kelamın çıkabileceği en yüksek irtifa..Allah O'ndan razı olsun

    • Like 1

  6. Bayramdan birkaç gün kadar önce B.D. Yayınevi'ne uğrama fırsatım oldu, Suat Bey'den son durumm hakkında bilgi almak istedim,kendisi; ses kayıtlarındaki düzenlemelerin tamamlandığını, kapak tasarımlarında eksiklikler olduğunu ve bayramdan sonraki ilk işlerinin bunu bitirmek olacağını iletti, ayrıca hazırlanmış bazı kapakları da görmüş oldum.İnşallah daha fazla beklemeden bu kayıtlara ulaşabiliriz.

    • Like 1

  7. Sempozyum sonrasında kitap dağıtılmadı malesef.Burada üzüldüğüm konu verilen sözün muntazam bir şekilde yerine getirilmemesi, yoksa veririz parasını kitabı heryerden alabiliriz ama kitap dağıtılacak deniliyorsa dağıtılmalıydı.Bunun dışında sorunsuz bir organizasyondu.Emeği geçenlerden Allah razı olsun.Allah, daha sık aralıklarla tekrarlamayı nasip etsin.


  8. Kur'an'dan alarak ilhamı,

    Asrın idrakine söyletmeliyiz İslam'ı...

     

    Mehmed Akif

     

    Üstad, bir konferansı'nda Akif'e bu sözünden ötürü sitemlerini bildirirken, mısrayı da şu şekilde değiştiriyordu;

     

    Lütfen dikkat ediniz,

     

    "İslam idrakine söyletmeliyiz asrımızı"

     

    selam ve dua ile


  9. Selamunaleykum,

     

    Değerli gönüldaşlar, Üstad'ımızın "kainatın en güzel beldesi" diye belirttiği şehr-i İstanbul'dan ayrılıp memleketim olan Ordu'ya kendi işimi kurmaya gidiyorum inşallah. Üstad ile ilgili kafamdaki projeleri hayata geçirebilmek için tek yol kendi işimi yaparak kenara para koyabilmek. İleride, belki birlikte yaparız kısmetse, kütüphane, cami ve diğer ilim yuvalarını Üstad'ın adına yaptırmayı hedefliyorum. Kararlı ve inançlı olduktan sonra neden olmasın!

    Bir mimarlık bürosu açacağım ve sizlerden firma için isim tavsiyesi bekliyorum. Belki davamızla ilgili güzel bir isim çıkabilir.

     

    Şimdiden teşekkürler


  10. Belgeseli şimdi izledim bitirdim lakin Üstad ile ilgili hiç bir anısından bahsedilmemesi beni üzdü.Rahmetli de Üstad'ımız kadar tanımamız anlamamız gereken bir şahsiyettir.Yaradan bizlere de onların yolundan, başı dik, gidebilmeyi ,attıkları tohumları vücudlandırabilmeyi nasip etsin.

×
×
  • Create New...