Jump to content
Necip Fazıl Kısakürek [N-F-K.com Forum]

fikircilesi

Sivil
  • Content Count

    129
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by fikircilesi


  1. kardeşler önemli gördüğüm için bu konuyu açıyorum. bilmem murat göğebakan'ın müziği hakkında nasıl düşünürsünüz. ancak kendisinin kişiliği hakkında herkesin bir ortak noktası var ki, o da bu sanatçının tam olarak bir sanatkar. ama cicili bicili sanat camiası onu sırf bir mürşide intisab ettiği,azıcık Hakka döndüğü için dışlamış durumda. kendisinin kanser olduğunu öğrendik geçenlerde. ona hiç olmazsa dualarımızla destek olalım. kimsesizlerin kimsesi yardımcısı olsun inşallah. ben şahsım adına bunu duyurmayı ve hassas davranılması gerektiğini vurgulamayı bir borç bildim.

     

    muhabbetle,

    hiç bilmiyordum.(ismi hariç hiçbirini)


  2. Ne söylesem ciğerine neşter gibi saplanıyor... Senin benimle tartışman, yani hususi ve iki kişi arasındaki bir mesele ne zamandan beri hak yolu oldu da, üstüne üstlük '' alayları göze alarak yazıyorum, hak yolunda daima alaylara maruz kalacağız '' mesajı vermeye kalkıyorsun ?... Birincisi, meselenin hak yoluyla hiçbir alâkası yok... İkincisi, samimi bir şekilde dile getirilen düşünce, en ters tarafından algılanıyorsa bunda da benim hatam yok... Suç, söyleyende mi, yoksa söyleneni bilmem ne tarafından anlayanda mı ?

     

    Farz muhal, Allah beni tezata düşürüyor... Peki sen, utanmıyor musun şahsi meselende bile Allah' ın adını anmaya ? Utanmıyor musun cevap veremeyince, '' bu yol hak yoludur, elbette alay edenler olacaktır '' demeye ? Sen, bu hak yol için yazmaktan başka ne yaptın bugüne kadar ? Necip Fazıl' a '' hazret '' kelimesini yakıştıramadığımı, '' hazret '' kelâmının cümlenin başında mı, yoksa sonunda mı olduğunun hiç mi hiç önemi olmadığını, aynı manaya çıktığını ifade ettim... ve ömründe türlü günahlara batmış, sonrasında bunun bedelini kat be kat ödemesine rağmen yine de arzu ettiği saflığa ulaşamamış Necip Fazıl, kendisi hakkında, '' günah kervanının topal itiyim '' demesine rağmen siz nasıl oluyor da onu bir velinin, bir peygamberin sıfatına lâyık görebiliyorsunuz ?

     

    Necip Fazıl' ın nasıl büyük bir aksiyon adamı olduğu müspettir. Bunu tartışmaya hacet yok. Bir çok şairin, kötü şiir denemeleri olmasına rağmen Necip Fazıl her zaman hece ölçüsüyle şiir yazmaya gayret etmiş ve Türk Edebiyatı' na muhteşem şiirler armağan etmiştir bu da müspettir. Yazarlığı zaten tartışılmaz. Dilinin kıvraklığı muhteşem, kitapları su gibi okunacak cinstendir, e bu da müspet. Tartışılacak ne var ?

     

    Ha ama siz, mevzuya öyle bir noktadan giriş yapmışsınız ki neresinden tutmaya kalkıştıysanız elinizde kalmış...

     

    Mesele seninle alâkalı değil... Evet... Peki neden yazdın ? '' Hakkı savunmak için mi ? ''

    Aman, aman ! Necip Fazıl' a '' hazret '' sıfatını yakıştıramadığımı, bunun saf ve halis bir duygu olduğunu, kötü bir niyet taşımadığımı belirttiğim için mi hak düşmanı oldum ? Sen, mücerretle müşahhası ayıramayacak kadar tecrit kafasından mahrum bir insansın... Necip Fazıl' a '' hazret '' dememek Hak karşıtlığı mıdır ki, Hakkı savunduğunu çocukça bir tecessüsle ifade ediyorsun ? Dini bildiğinizi zannettiğiniz için en büyük yanılgıdasınız... Din, sizin sandığınız gibi basit bir mesele değil, tam tersi girift, dolambaçlı ve çetin bir yoldur. Bağnazlar, yobazlar, sığlar, cahiller ve kabukçu Müslümanlar bu yolu aşamazlar...

     

    Daha fazla uzatmaya gerek yok...

    Yine üstadın bir şiiriyle cevap vermek en doğrusu olacaktır;

     

    Yobaz, ısındırmayan, sevdirmeyen, ürküten;

    Kendi çirkin yüzünde, güzelliği çürüten... ''

    bu benim şahsi meselem değil.senin hiçbir meselen şahıs boyutundan yukarıya çıkamayınca her şeyi şahsi mesele olarak görüyorsun.doğru senin ki şahsi mesele ama benim ki değil.senin eziklik hissinden kurtulma çabalarını islamı düşünürmüş gibi savunman bana dokundu ve cevap verdim.ve evet dediğim gibi Allah seni tezada düşürüyor.bir önceki mesajında benimle alakalı olmadığını söylemiştin.benimle alakalı değilse nasıl benim şahsi meselem olabilir anlayamadım.

     

    yine sözümü saptırıyorsun.ben senin ona hazret demenin günah olduğunu ima etmen ve buna verilen cevabınn altında ezilince bunu islamı düşündüğün için yaptığını iddia etmenin Hak karşıtlığı olduğunu söylüyorum.ve hala ilk mesajıma cevap vermedin.sadece hakaret ediyorsun.bide söylediğimi anladığın halde başka yönlere çekmeye çalışıyorsun.bu da ne kadar eziklik hissi içinde olduğunu gösterir.

     

    hadi selametle


  3. yazdıklarınızı okudum ve cevap verdim.sizde cevabı kaldıramadınız yine saçmaladınız.beni sivrisinek gibi gördüğünüzü iddia edip bana cevap verdiniz.ama yazdıklarıma değil.yani cevap yazmış olmak için cevap yazdınız ve yine kendinizle tezata düştünüz.

    ben boşuna demiyorum sizin mesajlarınız artık bir fikri savunmak için değil şahsınız savunmak için ve bunu hakkı savunur gibi gösterdiğinizden Allah sizi tezata düşürüyor. size saçmalattırıyor.

     

    "mevzu senle alakalı olmadığı halde "demişsiniz haklısınız.kendimle alakalı olmadığı halde hakkı savınmak için yazdım.ama siz buna "zilleri şakırdatmak" diyorsunuz. sizinki için doğru bir tabir şahıs davasında olduğunuz için sizin yazılarınız hakkında kullanılabilir.ama benimki için bu söz uygun değil zaten şahsımla alakalı olmadığını siz söylediniz.ben hakkı savunduğum için benim bu güzel gayretime"zilleri şıkırdatmak diyemezsiniz.

     

     

    konuyu başka taraflara çekmeye çalıştığınızı farkettiğim için böyle saçma bir mesaja cevap verdim.yoksa ciddiye aldığım filan yok.ben bu hakaretleri, alayları göze alarak yazıyorum.çünkü bu yol hak yoludur daima alay edenler hakaret edenler olacaktır.

     

    hadi selametle


  4. kardeş sen hazret kelimesinin anlamını biliyormusun?

    peygamberler için kullanılması peygambere özgü olduğu anlamına gelmez.peygamberlerin Allah'ın kulu olması başkalarının Allah'ın kulu olmasını engellemiyorsa bir kelimenin peygamber için kullanılması o kelimenin peygambere özgü olduğu anlamına gelmez.durum böyleyken siz kendinizi aşmış ve hz.peygamberden başkasına hazret demenin günah olduğunu iddia ediyorsunuz.bunu da nerden çıkardınız.daha anlamını bilmediğiniz kelimelere değişik özellikler yüklüyor sonrada o kelimeye yüklediğiniz özelliklere göre saçma sapan fetva veriyorsunuz.

    bide putlaştırmaktan bahsetmişsiniz.eğer o kelime putlaştırıyorsa hz.peygamber (s.a.v) için kullanılıncada putlaştırmış oluyor.eğer değilse putlaştırma iddianız çökmüş oluyor.

     

    isterseniz daha fazla uzatmayın çünkü git gide daha fazla saçmalamaya başlıyorunuz.yakında şirk filan da dersiniz.zira artık bir fikri savunmak için değil kendinizi haklı çıkarmak için yazıyorsunuz ve buda size saçmalatıyor.

     

    son olarak sizin beğenmediğiniz yeniçeri isimli üye tek cümle ile sizi o kadar ezmiş ki koskoca bir paragraflık (hakaret dolu) cevabınız bile kuyruk acınızı dindirmemiş.

    bu arada herkes rahatlıkla anlayabilir ki burda mahalle kabadayısı ağzıyla konuşan bir kişi varsa o da sizsiniz.ve kabadayı ağzının burada sökmeyeceğini söyleyen birinin başta üstadın sitesindekilerin böyle biraz yalakalık birazda kabadayılık kokan laflara pirim vermeyeceğini bilmesi gerekirdi.

    (yeniçerinin 1 cümlesine 1.5 sayfa hakaret etmişsiniz.galiba buna bir kitaplık dolusu hakaret edersiniz)

    hadi selametle.


  5. ayasofyayı dolduracak ruh var.3-5 kişide bile olsa var.o zaman açılmalıdır.3-5 kişi cemiyete göre az nasıl doldurabilir diyecek kimse yoktur.açılmalıdır açılmak zorundadır.ama bu iş mektupla olmaz eğer türkiyenin sorunları mektuplarla çözülseydi iki mektup yollardık ne başörtüsü yasağı olurdu,ne katsayı engeli."türkiye islam devletidir " sözünü anayasaya eklerdik.ama burası türkiye.


  6. Kusura bakma kardeşim, ben "yanlış gördüğüm" şeyi söylerim sadece.

    Size uyar; uymaz bilemem...

     

    Böyle bi konuda da, polemiğe girecek değilim...

     

    Size ters gelmeyebilir;
    ama bi insanı gereksiz yere alt etme ya da bozma çabası
    bana ters....

    Bana göre, siz de; şu an tam bunu yapıyorsunuz..

    Olay bu kadar...

    :)

    polemiğe zaten girdin.bizede ters gelir.ama benimki alt etme çabası değil.sadece seninki gibi yanlış gördüğümü söylemek.alt etme çabası olarak görüp görmemek size kalmış.


  7. bencede.dokuz şafak müslüman olmayanların iyi yönlerini sayıp bize övecekse.ebu cehilide övsün.oda ölürken bile inandığı şeyden vazgeçmemiş biri.yani inancına sadık biri.hadi övgüleri bekliyorum.

    bide başta atsız ata diyorsun.yani senin için atsız serdengeçtiden daha önemli.


  8. sizin bu sözleriniz bir çok açıdan yanlış ve günah.niye mi siz koskoca bir cemiyeti içindeki 3-5 şerefsiz yüzünden lekeliyorsunuz.ve birçok kişiye iftira etmiş oluyorsunuz.ve siz çoktan bu günahı kabul etmişsiniz.veya bu günahı farkedememişsiniz.

     

     

    şimdi "Kimler acaba bu çok değerli insanlar, paylaşır mısınız? Bilmediğim ve öğrenmek istediğim için soruyorum. Şimdiden teşekkür ederim."gelelim şu söze.bi kere kim olduğunu bilmene gerek yok.kaç kişi olduğu bile önemli değil.önemli olan içlerinden çıkıp çıkamayacağıdır.ve içlerinde değerli insanlar var.vardı.ve var olacak.

     

    son olarak sizin bu tavrınız yanlıştır ve değişmek zorundadır.eğer islama faydalı olmak istiyorsanızbırakın onun bunun dedikodusunuda o sapıkları birer birer susturmaya bakın.eğer bunu yapamıyorsanız bari çenenizi kapayında islama zararınız olmasın.


  9. Arkadaşlar, yeni Türkçe öğreniyor olan Alman bir arkadaşım için Sufism, Tasavvuf temalı ilgi çekici Türkçe hikayelere ihtiyacım var. 1 ya da 2 (belki 3)er sayfalık, gerek Üstad gerekse başka yazarlardan tavsiye edebileceğiniz hikayeler var mıdır? Yarın akşam 6'ya kadar cevap verebilirseniz çok ama çok mutlu olurum.

    düşünüyorumda biz başka dil öğrenirken deyimlerde bile çok zorlanıyoruz.tasavvuf okursa araya terimlerde girer adamın kafası karışır.daha hafif bir kitap okusun. bir kaç hafif kitap okusun islamla ilgili sonra tasavvufla ilgili okumaya başlar.


  10. basit birşey sorcağım.se yoruma yer bırakmamışsın direk cevabı vermişsin.bizcesimi kalmış bu işin.bir daha sizce diye sorcağında cevabını kendin verme cevabını verceksen sizce diye sorma.birde sizce diye sorcağın meselenin birazcık tartışılabilir yönü olsun.ben "Alemleri yaratan ALLAH' tır."desem sonra sizce desem. mantıklı olur mu?


  11. onun kimleri yetiştirmiş bulunduğunu anlamak için şu siteye bir bak

    www.atsizcilar.com

    ayrıca sen yunus coşkunun mesajına cevap vermemişsin.orda yazanların doğruluğunu araştır ondan sonra gel yanlışsa bunları yaz.

    senin bu adamın üstaddan büyük olduğunu iddia ettiğini kimse iddia etmedi zaten .ama böyle birini yüceltmen necipfazılla aynı kefeye koyman yanlıştır.


  12. birincisi yazdığım yazı öfkeyle yazılmış bir yazıydı ancak yine aynı şeyleri söyleyebilirim..buna ister dar kafalılık diyin,ister örümcek kafalılık..hem o zihniyetin bu şiirleri anlayabileceklerini hiç ama hiiiç zannetmiyorum..

     

    selam ve dua ile....

    her ne kadar günümüz biliminde dil canlı olarak kabul ediliyorsa da o pislikleri yapan bu dil değil şahıslardır.ayrıca bu dili kullanan milyonlarca müslüman var.siz sırf kan kokanları söyleyerek onların bu eserlerden faydalanma hakkını ellerinden alıyorsunuz.(burası açıklamalarla iyice uzayabilir.sıkmamak için atlıyorum.ve sonuca geliyorum.)

    siz bu kan kokulu dilin bu eserleri haketmediğini iddia ediyorsunuz.bu mantıkla biraz düşünelim bakalım neler ortaya çıkacak.

    eğer bu kan kokulu dil bir insanın yazdığı şiirleri bile haketmiyorsa,KURAN'ıda haketmez.o zaman kuranın ingilizce mealleri yazılmamalıdır.hadisi şerifler ingilizceye nakledilmemelidir.bu şiirleri bile anlayamayacaklarına göre islamı hiç anlayamazlar islam öğretilmemeli islama davet edilmemelidir.konuşmaya değmeyeceklerinden dilleride öğrenilmemelidir(zaten kullanılmaması gerekiyor ya).

     

     

    şimdi bütün bunlar sizin sözlerinizden çıktı.(isterseniz devam edebilirim ama açıklamak için bu kadarının yeterli olduğunu düşünüyorum.)ve bu mantıkla çıkmazdan başka bir yere gidilemeyeceği kanıtlanmış oldu.bide haketme konusunda eklemek istediğim birşey var.siz hiç bir hesap vermesi gerekmeyen birşey olan dilin bu şiirleri haketmediğini söylediniz.size soruyorum siz herşeyi hakettinizmi.mesela siz islamı hakettiğiniz için mi Allah sizi müslüman yaptı.ne yaptınızda islamı hakettiniz.yaşamayı hakettiniz mi.düşünmeyi,insan olmayı hiç birini haketmediniz.veya şu an hastanede can çekişen bir çocuk bunu haketti mi.peki siz onun durumunda olmamayı hakettiniz mi .demek ki bazı şeylerin hakedilmesi gerekmiyormuş.insan her zaman hakettiğini almıyormuş.bu dünyaya hakettiğimiz için değil öbür tarafı haketmek için geldik.

     

    anlama mevzuuna gelince veda hutbesini okumanızı tavsiye ederim.biraz düşününce bu iddianızın çok saçma olduğunu anlayacağınızı ümit ederim.


  13. Konu sinema ve eleştiri üzerine yoğunlaşmış- ki bu sebeble açılmıştır sanırım- ama pek te öyle olmamış. Bu film hakkında konuşacak/tartışacak değilim, çünkü izlemedim ve izlemeyide düşünmüyorum.

     

    Anlatılanlara göre arşiv (Genelkurmay vs.) belgelerinden, hatıratlardan ve günlüklerden oluşturulmuş film. Yani hayal ürünü ya da doğaçlama olmamış.

     

    Fakat bir kaç mesaj yukarıda, bir arkadaşımızın, yazdığı mesaj bayağı ilginç geldi bana. Hatta tuhaf diyeyim. Konu ve konunun içeriğiyle, Üstad'ın ''Hakimiyet, Hakk'ındır düsturunu Meclis'in duvarına kazıyacak'' bir gençlik sözünün ne alakası var? Yani nereden çıktı, neden yazıldı bu söz?

     

    Daha evvel dedim, demeye de devam ediyorum. İşi slogana, tekrara, sıradanlığa dökmeye başladık. Neden ve nasıl icap ediyor, bilmiyorum ama; Üstad'ın belli ve ciddi konularda dile getirdiği sözleri, alakasız ve zamansızca forumlara taşıyan/konulara aktaranlar olduğunu görüyorum, düşünüyorum.

     

    İşte bu, meseleleri ve paylaşımları ucuzlatıyor/anlamsızlaştırıyor. Farklı düşünmekten, farklı yorumlamaktan ve farklı bir dil (üslub ve biçim) konuşmaktan alıkoyuyor insanı.

     

    Bütün bunlar bana, Üstad'ın (aha bende kullandım,çünkü tam yerine denk geldi) ''Manayı anlamak, manayı'' diye giriş yaptığı Ayasofya Konferansı'nı ve muhtevasını anımsattı.

     

    Evet, manayı anlamak manayı.

     

    Bir de Renk sinemasında ki, (Erzurum'da konferans verdiği yer) seni anlayamıyoruz Üstad sözüne verdiği cevabı: Ben sizin seviyenize inemem, siz benim seviyeme çıkın. (galiba böyleydi)

     

    Evvelki mesajım:

     

    Link (serbest kürsü)

     

    Allah rızası için alınma ve yanlış yorumlama fikir çilesi kardeşim. Bu dediklerim gerçekten çoğalmaya başladı ve dikkat çekmek istedim. Kırıcı ve tepkisel olduysam da hakkını helal et derim yine de.

    ...

     

    haklısını.bir anlık heyecanla yazmıştım.düşünmeden yazılmış bir mesajdı.mümkünse silinmesini talep ediyorum.bide ben o mesajı yukarda ki mesaja yazmıştım konuya değil.


  14. bu tip bilgilerin araştırılması vs. gerçekten çok hoş şeyler...aynı şekilde orucun faydalrı abdestin faydalrı vs. vs. vs.

    fakat unutulmaması gereken bir şey var...ibadetlerdeki hikmetler değil bizler için önemli olan,ALLAH ın emri olmaları bizler için kafi olmalı...belki islamiyetle henüz tanışamamaış bir insana bunlar anlatılabilinir,ya da aklında farklı soru işaretleri olan insanlara,ama bir kere islam dinini kabul etmişse bir kişi,kuran-ı kerimde emredilen ve peygamber efendimizin(s.a.v) ağzından çıkan her şey,yaptıkları hareketleri,bizler için sorgusuz sualsiz kabul edilmelidir...

     

    bende tam bunu yazcaktım.(devamını değil).

×
×
  • Create New...