Jump to content
Necip Fazıl Kısakürek [N-F-K.com Forum]

akntsl

Üye
  • Content Count

    3
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by akntsl


  1. Bu konudaki yazılanlar özür dileyerek söylüyorum "saçma ve yakışıksız" olmuş.Ben dinlemem bahsi geçen zatı ama iyi niyetle bir açıklama yapılmış,kendi kitlesine takipçisi olduğumuz üstadın bir eserini tavsiye etmiş.Kime ne oluyor yani,ne var bu kadar bu tepkiler... işte bu sorulara cevap bulamıyorum.


  2. Herkese hayırlı akşamlar;

     

    Öncelikle ben de diğer arkadaşlar gibi proje hakkındaki düşünce ve dileklerimi belirteyim.Bu kadar insanın,üstadın her şeyden önce ulvî fikriyat ve irşadî düşünceyi insanlara telkin etmekte en iyi vasıtalardan olduğunu düşündüğüm eserlerini, genç neslin de onlardan nasibini alabilmesini sağlamak,düşüncelerinin iyi niyetli olmasının yanında faydalı olacağına inandığımı da ifade etmek isterim.

     

    Bu konuda benim elimden gelenler şu ikisinden ibarettir;

     

    1)Kitapların dağıtıldıktan sonra amaçlarına nasıl ulaşabileceklerinden bahsedilmiş.Bilindiği gibi ilk öğretimlerde de liselerde de öğretmenler (liselerde daha çok edebiyat öğretmenleri) öğrencilerine kimi zaman kitaplar tavsiye eder ve özetlerini çıkarmaları veya daha düşük sınıflarda okudukları kitabı öğrenciden tahtada anlatmasını isteyebilirler.Kısacası bu projeye aracı olacak olan öğretmenlere, dağıtılan NFK kitaplarından bu şekilde daha kat'î surette fayda sağlanılabileceği ve projenin böylelikle amacına ulaşabileceği hatırlatılabilir.

     

    2)Annem,İstanbul Anadolu yakasında bir ilk öğretim okulunda sınıf öğretmeni.Bazı haklı sebepler gösterilerek üstadın eserlerinin ilk öğretimler için münasip olmayacağına değinilmesine rağmen eğer yine de uygun görülürse bu konuda yardımcı olmaya çalışırım.

     

    Selamlar,teşekkürler...

×
×
  • Create New...