Jump to content
Necip Fazıl Kısakürek [N-F-K.com Forum]

eylul1

Üye
  • Content Count

    2
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by eylul1


  1. Bu zamana kadar başımıza ne geldiyse,şaşırtıldığımız,bezdirildiğimiz ve yıldırıldığımız için geldi. Şaşırmayacağız,bezmiyeceğiz,yılmayacağız. Şaşırtırlar; şaşırmamanın devâsı zekâdır. Bezdirirler; bezmemenin ilâcı aşktır. Yıldırırlar; yılmamanın merhemi İMANdır. -Hitabe-

     

     

    BİZ GERİCİYMİŞİZ!!!

    EVET BİZ GERİDEYİZ,

    BİZ SİZE ÇÜŞ! DEMEK İÇİN GERİDEYİZ!!!


  2. İslâm ordusu hemen hemen bütün milletlerle savaştıkları halde Türklerle savaşmadılar. Peygamberimizin "Türkler size dokunmadıkça siz de onlara dokunmayın" hadisine riayet eden Müslümanlar, onlarla savaş ettikleri zaman Türklerin İslama girmelerine mâni olacaklarını biliyorlardı. Bunun için Türkler İslâm güneşinin üzerlerinde doğduğunu hisseder etmez, "oymaklar" halinde Müslüman oldular. eğer savaş yapsalardı türkler yüksek ihtimal müslümanlığı kabul etmeyeceklerdi.

     

    Kaşgarlı Mahmud'un Divânu Lügati't-Türk isimli kitabında Türkleri metheden bir hayli mevzu (uydurma) "hadislere" yer verilmiştir. Bunlardan "hadis-i kudsî" olarak nakledilen bir söz şöyledir:

    "Ulu Allah buyuruyor:

    "Benim Türk adını verdiğim ve maşrıkta iskân ettiğim birtakım askerlerim vardır ki, herhangi bir kavme karşı gazaba gelecek olursam, o Türk askerlerimi o kavmin üzerine saldırırım."

    Hadis-i Kudsî olarak söylenen bu ifadeleri hiçbir hadis kitabında bulmak mümkün değildir. Bir lügat kitabında geçen böyle bir ifadeyi "hadis-i kudsî" diye alıp nakletmek usûle de aykırıdır. Çünkü âyet mealleri ya Kur'ân meallerinden veya tefsirlerden; hadisler de hadis kitaplarından alınır ve istifade edilir.

    Diğer taraftan bu ifadeler Türk milletini ve ordusunu metheder mânâyı taşımaktan da uzaktır. Çünkü bu ifadelerde Türk askeri Allah'ın elinde bir gazap âleti olarak gösterilmekte, azgın milletlerin üzerine "saldırtılan" bir unsur şeklinde tarif edilmektedir.

     

    daha fazla bilgi için: www.sorularlaislamiyet.com

×
×
  • Create New...