Jump to content
Necip Fazıl Kısakürek [N-F-K.com Forum]

İsyan-ı Sûkut

Üye
  • Content Count

    6
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by İsyan-ı Sûkut


  1. Naçizane Bir Sorum Olacaktı;

    Muhammed İkbal' in Osmanlı İmparatorlığu'nun Savaş Esnasında Lahor'un Meydanında Yapılan Yardım Toplantısında, Çıkıp "Ben Şu Anda Karşımda Efendimizi Görüyorum Soruyor Bana İkbal Sen Ne Veriyorsun"

    "Ya Resulallah, Ben Bir Gedayım Sana Verebilecek Ne Param Var Ne Pulum Var Kabul Buyurursan Ben de Müslüman Bir Türk Olarak Sana Bir Bardak Kanımı Takdim Edeceğim.."

    Olayı Gerçekleşmiş midir ?


  2. Benim Üstad'a Aşık Olmam İlk Aşkımın Eseridir Aslında. 6. Sınıftayız Bir Kıza Aşık Olduğumu Sanıyor Geçiçi Bir Hevesat Ve Izdıraba Düştüğüm İnancı Gün Geçtikçe Güçleniyordu. Babam Farketmişti İlk. Sonra Güldü Geç Dedi KArşıma Biraz Sohbet Etti. Sonra Hayatımda İlk Ezberlediğim Şiiri Okuttu.

    "BEKLENEN"

    Sanki Beni Anlatıyordu. Kitaplığımızda Üstad Rafı Ayrıdır. Birde Salonumuzda Üstad'ın Gençliğe Hitabesi Parlak Bir Çerçevenin İçinde Gelenlerin Gözüne Sokmak Amacıyla Koca Koca Harflerle İşlenmiş; Babamın İnce UStalığıydı. Sonrasında Aileden Gelme Kitap Okuma Alışkanlığı Bendede Zuhur Ettti. İlk Okudugum Kitaptı "ÇÖle İnen Nur".

    Dedemin "Bu Adam'a Hürmet Ediniz." Nidaları Sonucu da Babam Aşık Olmuş. 6 Kardeşiz Hepimizde Aşığızdır Üstad'a. Ufkumuzu Hayatımızı Ve Kendimizi Sayesinde Belirledik....

    Rabb'im Ondan Razı Olsun...


  3. Esselamun Aleyküm...

    İlk Yorumumu ÜStad'ın Bu Pırlantasına Yapmak İstedim Fakat; Üstteki Yorumları Görünce Haddi Bilmenin Ne Büyük Erdem Olduğunu Düşündüm Susuyorum...

    Yorumlayanları Da Can-ı Gönülden Tebrik Ediyorum...

×
×
  • Create New...