Jump to content
Necip Fazıl Kısakürek [N-F-K.com Forum]

Betl

Üye
  • Content Count

    30
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    2

Posts posted by Betl


  1. 2007 yılından berı meşk usûlü kûfi hat sanatı ile ilgileniyorum. 'Hat; bir medeniyet çizgisidir.' der Fuat Başar ve gercekten de öyledir. Ne yazık ki; unutulan ve unutturulmaya çalışılan bir san'at dalı olacağı düşünülse de modern ve klasık kimlik altında varlığını ebediyyete kadar sürdürecektir. Zordur mesakkatlidir fakat ruhunu yasar ıseniz; onda vukû bulursunuz.

    • Like 1

  2. Fethullah Gülen ile Said Nursi ikisi de hayatta olmalarına rağmen hiç görüşmemişlerdir.Fethullah Gülen'in Said Nursi'nin yolunu devam ettirmesi gibi bir durum söz konusu değil.Farklı görüşü vardır hocanın.

     

    Said Nursi hayatta değildir.

    Bank Asya'da benimde hesabım var ama faizsiz hesap bazında açtırdım. Evime en yakın ve uygun banka bir tek o var diye açtırdım. Ama Kuveyt Türk, Albaraka Türk, Bank Asya bu konuda biraz daha hassasiyet sahibidir. Misal; Kuveyt Türk'ün Fıkıh Danışmanı Prof.Dr. Hayrettin KARAMAN hocamızdır. İşin mecelle kısmı biraz karışıktır. Alt yapısı olmayan kişilerin kafası çok kurcalanır. Bu yüzden araştırıp, hesap açtırmak makuldur.

    Ama bizler ''Zararı, zararla kamufle edemeyiz.''


  3. Şehbenderzâde Filibeli Ahmet Hilmi-Amâk-ı Hayâl

    Şule Yayınları

    İstanbul-2009

    Roman

    Amâk-ı Hayâl felsefeye düşkün bir gencin nefs’in yedi mertebesini yaşadığı Aynalı Baba ile olan hikayesini anlatmaktadır. Kitapta dini unsurlara, doğu kültürüne ait kişilere, efsanevi mekanlara, tasavvufi unsurlara rastlamak mümkün. Kitabı bu özelliklerinden dolayı sadece edebiyat sahasının bir eseri olarak göremeyiz. Konu işleyiş tarzı ve bütünlüğüne bakılırsa; hem sanatsal niteliği, hemde ilimlerle ilgili anlatımıyla ilmi sahanında eseri sayılabilir.

    Şehbenderzâde Filibeli Ahmet Hilmi Doğu dilini o kadar ustaca kullanmıştır ki; tasavvufi düşünceleri okurken bir çizgi film karesini izliyor hissini verir. Veya üç boyutlu olarak kendinizi hikayenin kahramanları arasında bulmanızı sağlar. Nefs’inizi de zaman zaman kontrole sevk eder.

    O halde; manevi aleme yolculuk etmeye ne dersiniz?

     

    Bugün bitirdiğim ise; Sivil Toplum, Aydınlar ve Demokrasi-Ömer ÇAHA(Plato Yayınları)


  4. Demek ki İslami-Muhafazakar kesim kendi adamlarına sahip çıkıyor. Onları okuyor\okutuyor ve yaşatmaya devam ediyor. (!)

    Güzel eserler bırakan tüm yazar ve şairlerimizi takip etmekteyiz. Bunun muhafazakarı, sağcısı, solcusu anlayışı olamaz. Muhafazakar diye adlandırdıkları kesimin şairleri ve şiirleri nakşedilmiş iken nazeriyelerimize, kendilerini Muhafazakar Kesimin(!) dışında tutan bu şahsiyetler; kaç şairlerini veya şiirlerini bilmekteler çok merak ediyorum.

    Zırvalamak denmez buna biraz daha insan aşağısı sesler...(!)


  5. Behey Münafık!!!Hem bunu dersin.Hem de Üstadım diye laf üretirsin.Nesin sen?

     

     

    Birkaç sayfa önce gördüğüm ''Münafık'' kelimesini hangi nassa dayanarak söylediğinizi merak ediyorum. Siz kimsiniz ki ferde bu gibi ithamda bulunuyorsunuz?! Tamam konu ne kadar tartışma konusu olsada bunu söyleyemezsiniz. Bunu söylerken siz kendinizi hangi safta hissettiniz?! Allah'u Âlem...Dini konularda biraz daha hassasiyet lütfen (!)

     

    Kişilere ve olaya tek taraftan değil, objektif olarak bakmalısınız. Herkes olaya kendi safından, düşüncesinden, önceleri neden yazıldığını bile tam manası ile idrak edemediğiniz bir yazı için tartışıyorsunuz. Bu yetmiyor ulemayı da bu işe ortak ediyorsunuz. Ne düşünce ve ne hakla(!) Yapmayınız.

     

    Akl-ı Selim olarak olaylara bakınız. Hanginiz savundugu düşüncenin zıt tarafı ile görüştü? (ibniss dışında ki kendisini takdir ettiğimi de belirtmek isterim.)

    Bir İmam-Hatip mezunu olarak ve tarihini irdeleyen bireyi olarakta diyorum ki: ''O sözü Mesut YILMAZ söylemiştir.'' (!)

    Selametle,vesselam...


  6. Uydurma Hadis mevzusu daha başka noktalarda ortaya çıkmaktadır.

    Her gördügümüz; Buhari,Sünen,Nesai,İbni Mace vs.Hadis rivayetinde bulunan kişilerin tüm hadisleri sahihtir manasını ihtiva etmez.Hz.Aişe'ninde iki hadisinin sahihliği konusunda şüpheler vardır.Ve hadis rivayeti belirli bir silsileden geçmek zorundadır.Senet tenkidi de yapılmalıdır.En az üç şahidi olmalıdır.

     

    Türklerle ilgili hadislere gelindiğinde ise yaklaşık altı senedir hadislerle muhatabım ama inanın bir tanesinde bile ırklardan bahsedildigini görmedim.Ve bu tarz hadislerinde sahihliği noktası tartışmalıdır.

     

    Çünkü bakıldıgında Peygamber'imiz (s.a.v) hangi savaşı o zamanki Türk kavimlerine yakın geçmiştir? Yada İslam tarihi kitaplarına bakıldığında Türklerle -diyeceğim- savaşa girme evresi Hz.Ömer (r.a) zamanında olmaktadır. Konu uzar gider.Dallanır,budaklanır.Hadis ilmi en çok tartışılan ilimlerdendir. Açıklamaları da olmadığı zaman işin içinden hiç çıkılamaz. En iyisi bahsedilen hadisleri,Hadis Külliyatlarından taratmaktır.

    Selametle,vesselam...


  7. Birinci madde dışındakiler bireyin yükümlülükleridir. Oruç,zekat,hac gibi konularda belirli bazı hususlar dairesinde ise fitre,sadaka ile bu farizaları yerine getirmeyebilir. Fakat namaz ancak musalla taşı dışında kılınmayabilir.Ve namaz dinin diregi olarak sembolize edilir.Eger direklerde biraz sarsıntı olur ise hafiften sakata uğrayabilinir. :) Namaz hususuna çok fazla yer verilmiştir.(ayet ve hadisler ışıgında)

     

    İlk madde içinse;

    ''Dil ile ikrar,kalb ile tasdik'' etmedikçe gerçek manada müslüman sayılmamaktadır.

     

    Kısacası;

    1.maddeyi gerçekleştirdikten sonrakileri keyfiyyeti dahilinde yapmıyor ise küfür sayılmaz.Dinden çıkmaz.Yükümlülükleri ferdi ilgilendirir.Hanesine gerekli notlarda alınır :)


  8. Gözlerim yazınız içerisinde bu cümleyi aradı: ''Etmeyin Reis Bey siz ağlıyamazsınız! Ağlayabilseydiniz, anlayabilirdiniz!''

    Nerede ise filmin bir başka açıdan özetlenen cümlelerinden bir tanesidir.Ve Reis Bey'e söylenen bu söz aslında onun vicdan muhasebesi yapmaya başlamasında zerre miktarıda olsa kıvılcımlara sebep olmuştur.

    Eseri çok güzel bir şekilde incelemişsiniz teşekkür ederiz.

    Selametle,vesselam...


  9. Kelimenin kendisi Türkçe değil (!) Alıpta nasıl sahiplenmişiz.(!)

    Flört denilen aşama dinen yoktur.Bu yüzden uygun değildir demeyede lüzum var mı? :D

    Gerici olan kesimin yaptığı şeylerin zıddını savunan zat kendi fikirlerini daha sonrasında savunmamış sanki arama ile bulduğu bir cümle ile yetinmiş.Evet benim dinim uyarmayı tavsiye eder.Ama aklı olanları uyarmayı,insan olanı uyarmayı tavsiye eder.(!)

    Mukabil olanı denildiği gibi 3.bir kişinin olduğu ortamda yapılan görüşmelerdir.Nedeni de nefs olabilir mi acaba?(!)

    Bu zaman diliminde dinini idrak edemeyenler,nefsi ile nasıl başa çıkacaktır.

    ''...3.kişi şeytandır.''diye çokca kullandığımız cümle yok olsun diye yanınızda 3.kişiyi bulundurunuz denilir.

    Velhasıl; ''Örümcekleşmiş fikirleri savunacağınıza,kendi fikirlerinizi savunma yoluna gidiniz.''


  10. LM yayınlarının çıkardığı kitapta bu tarzda anlatılmıyor olay...

    Padişahı sevdiği,padişahında ona ilgi duydugundan bahseder.Padişah ona teklifte bulununca bir tek benim olmayacak yerı ne edeyim diyebilecek kadar cesaretlidir kızımız :D

    Kıskançlık ve paylaşamama gibi bir histen oluşur.Aslında duyguları çok saf ve gerçekçi bir niteliktedir.Padişahta saraydan yanlış hatırlamıyor isem 40'lı yaaşlarda biri ile nikahlar kendisini ve aynı gece saraya cagırtır damadı.

    Saatlerce bekletir.Karşısına çıkmaz damadın ve daha sonrasında da evine geri yollar birşey demeden :D acaba padişahta bir nevi macera mı aramıştır?Yoksa söylenen kelimeyi mi taşıyamamıştır muamma...:D

×
×
  • Create New...