Jump to content
Necip Fazıl Kısakürek [N-F-K.com Forum]

opus132

Üye
  • Content Count

    30
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by opus132


  1. Beylerbeyi'nin referans verdiği videoyu herkes seyretmeli. İşin özünü anlatıyor çünkü. İlla herkesin kitaplarını satırı satırına hıfz etmemize lüzum yok. İnsanlar hakkında, özellikle alim diye lanse edilne kişiler hakkında sahih ve muteber kaynakların ne dediğini bilmemiz bize bir şablon, daha doğru bir ifadeyle bir ölçü verecektir. Böylece işimiz daha da kolaylaşacak ve az zamanda çok yol kat etmiş olacağız Allahü Teala'nın izniyle.


  2. inan ben de kendi yazılarımı okuyunca sıkıntı basıyor (bu uslup kesin hüküm vermekten kaçınıcı ,bu budur diyebilmenin nasıl bir çap istediğini sezmenin şuuruna varıştır)...bu konuda katılıyorum...ayrıca rumuzumun da bir anlamı yok... ölçü olarak İslam mı demokrasi mi alınmalı sorusu aynı zamanda demokrasinin hakimiyeti altında İslam ile İslamın ölçülerine vurulmuş demokrasi ayrımı üzerinde durmak istedim.kasıntı kasıntı demişsin , bunu diyerek rahatlamışsın... rahatlamana sevindim...gerçekten...

    "İslam a nispetle" kelimelerine gelince olay şu: senin doğrun sana benim doğrum bana peki doğrunun doğrusu kimde sorusuna karşılık, ölçü alınması gerken muhatap anlayış kimin sorusu ve bu muhatap anlayış ortaya koyulduktan sonra bu ölçüler ışığında demokrasi bahsini ele alış....umarım sıkılmazsın :)

     

    Laf salatası yapmaman için yazdığım mesajıma yine laf salatası yaparak cevap vermişsin. Sadece laf var sende. Yine kasmışsın. Yine zorlama, yine bulanık..


  3. demokrasi nedir? bunun üzerinde durup mahrem çizgilerine kadar sarkmak ve onun ruh fotoğrafını çekmek ve daha sonra İslam a nispetle ne olduğunu ortaya koymak gerekmiyor mu? madem İslam a nispetle hesaba çekilmesi gerekendir, madem ölçü İslam dır, o zaman demokratik sisteme nispetle İslam ı muhasebe etmek ile İslam a nispetle tüm sistemleri hesaba çekiş arasında fark olsa gerek. vesselam...

     

    Konuyla direkt alaka olmayan bir durumu söylemek istiyorum. Takıldığım şey turbix122333 (nasıl bir rumuzsa) Arkadaşım sitede yazdığın mesajları okuyorum ve her seferinde beni bir sıkıntı basıyor. Aynı üslup, aynı terminoloji, aynı tamlamalar. Yetti artık! Kasıntı kasıntı yazarak emin ol akılları, zihinleri bulandırıyorsun. İslam'a nisbet diyerek her meseleyi izah ettiğini mi sanıyorsun sen?

     

    Oh be! İçimi döktüm.


  4. Anlamaya çalışıyorum ama tam anlamıyla anladığım söylenemez. Zaten bu imkansız bir şey. Sadece sizi fişekleyen, yazma hissiyatınızı tetikleyen saikleri görmek bakımından yönelttim sualimi. Bunlar ifade edilmesi güç meseleler olduğu için sizin de kendinizi ifade etmekte güçlük çekmeniz normal.

     

    Sadece dikkatimi celbetti, sağolun yine de.

    • Like 1

  5. Ajan ajanı,

    Casus susmayı,

    Mossad pusmayı,

    Simit sarayı sever.

     

    Ajan kardeş harikasın ya... :D Bayılıyorum şu yazılarına. Tebessüm ettiryorsun bizlere..

     

    Çöl deveyi,

    Mal düveyi,

    Beyler beyi,

    Gül pembeyi sever. Arkadaşşşş.... :)

     

    Pembegül kardeş sen de öyle. Senin şiirler ekstradan kafiyeli oluyor. Kızma ajan kardeş. :)

     

    Fikir izanı

    Can cananı

    Cinler soğanı

    Kanarya aslanı sever...

     

    Butimar kardeş, sen de biraz fanatiklik görüyorum. :)


  6. Muhammed İkbal reformcu değil miydi kardeş? Bayram Ali hoca hikmet dolu güzel şeyler söylemiş, ama buraya takıldım, İkbal ayağı kayanlardan.

    Tıklayıp okuyunuz lütfen: http://www.dinimizislam.com/detay.asp?Aid=4986

     

    Evet, ben de öyle biliyorum. İkbal dediğimiz adam reformist birisidir. Benim de zihnimde çelişki teşkil etti doğrusu Bayram Hoca'nın bu lafları. Verdiğiniz linki okudum, gayet güzel anlatmış, sağolun.


  7. İnsanlar işine geldiği gibi yazmaya, işine geldiği çizmeye, işine geldiği gibi mevzuyu kotarmaya daha bir meyilli oluyor nedense? Eğer benimsenen usûl nakilse, bu usûlü en baştan beri takip etmek lazım. Yok eğer işimize gelince nakledip, işimize gelince de kendi kuru fikirlerimizi yazacaksak bu çok büyük bir tenakuz olur. Arada yaptığım eleştiriler de güme gitmiş. Herhangi bir cevap yok. Neyse..


  8. Bu konuda kendi düşüncelerimden çok Ebubekir Hocanın, Hüseyin Avni Hoca'nın, kendi hocamın fikirlerine değer veririm.Kendim yazamam, zira ilmim yok, ilim sahiplerine itibar ederim.Gerisi sadece heva ve nefs.

     

    Kuru laftan öteye geçemiyorsunuz. Sizden; okuduğu, mütalaa ettiği metinlerden bir terkip ortaya koymanızı beklemek -potansiyeliniz baz alındığında- çok şey istemek anlamına gelir ki, bunu sizden beklemiyorum. Yalnız; mevzuyu yaptığınız copy-pastelerle hallettiğinizi sanıyorsanız, bu sizin için bir hayalden öteye geçmesin derim. Çünkü hallolmadı. Bunun siz de farkındasınızdır. Hele birde, cümlenin sonuna aklı sıra mevzuyu kesinkes noktalamak cinliğini göstermek maksadıyla; ''Gerisi sadece heva ve nefs'' diye eklemişsiniz ki, asıl bu sizin heva ve nefsinizden sadır olan bir cümlenin ve anlayışın ayan beyan tezahürüdür. Siz, aklına göre ahkam kesen, meselelere dair hükmünü damdan düşer gibi iliştiren, sıkışınca da copy-paste usulüne başvurmayı tercih eden; bunlarla da kalmayıp başka insanların başlıklarına beylik cümleler yazan ve aklı sıra sosyal mesaj veren başka da bişey bilmeyen bir özel mesaj delikanlısısınız. Başka bişey değilsiniz. Maalesef..


  9. Günümüz mantığı artık bu oldu. Ehl-i sünnet dışı fırkalar, yaptıklarından dönmekten çok, ehli sünneti de zan altında bırakıyorlar. haramı helale katıp, biz cihat ediyoruz diye avaz avaz bağırırlar. Sonra da ehli sünneti vicdandan afaroz ederk madem bize destek olmuyorsunuz, köstek! de olmayın diye acitasyon yaparlar.

     

    E bizim yarım akıllı ehl-i sünnetlerimiz de; adamlar ölümü seçip intihar eylemi yapıyorlar, zaten savaşta ölünecek, karşı tarafa en zararlı ölüm olarak bunu belirlemişler, siz klavye başından bunları red ediyorsunuz diye ahkam kesiyorlar.

     

    Şu iki paragraf dikkatimi celbetti. Haklısın ibni.ss. En çok da yarım akıllı ehl-i sünnet tiplerden çekiyoruz. Copy-paste yaparak aklı sıra meseleyi halletiğini düşünen cühela çok. Bunların tek bildiği budur.


  10. :)

     

    Anladım.Sen asla benimle barışmayacaksın.

     

     

    Meseleyi şahsileştirmeyelim. Sizinle barışmam için evvelinden küsmem icap ederdi size. Size küsmedim ki.. Yoksa bana gönderdiğiniz ve 'sıkıyorsa gel' kabilinden tehditler savurduğunuz özel mesajınızdan dolayı size küstüğümü mü zannediyorsunuz? Asla. O özel mesaj sadece sizin karakterinizle alakalı bana ipuçları verdi. Bu yeter bana. Artı tüm sitenin bunu öğrendiği de iyi oldu. Boş boş beylik cümleler kuran şahsınızın asıl hüviyetinde ne gibi izler taşıdığını bilmek, size karşı hamle yapmak bakımından iyi bir rehber oldu bizlere.

     

    Ayrıca ben sizin kadar meseleden kaytaran, kendisine yöneltilen eleştirilere cevap vermeyen, bunun yerine alakasız şeylerden bahseden bir kişi daha görmedim şu sitede. Belli ki cehaletinizden neşet eden bu lafları kıvırmalı üslubunuz sizde artık yerleşik bir hâl almış. Diğer başlıkta ve başlıkta şahsınıza yönelttiğim lafların hiçbirini yanıtlamadınız. Anca özelden tehditi bilirsiniz. İbdacı kafası işte söv, say, tehdit et. Tüm bunlara rağmen kalkıp hala laf söyleyebiliyorsunuz. 'Anladım.Sen asla benimle barışmayacaksın...' diye söyleyebiliyorsunuz. Şahsiyetinizi muhafaza edin bari. Sizinle bir muhataplığım olamaz. İşinize gidin. Ben size daha evvelde de söyledim sizinle alakalı kıymet hükmümü verdim ben. Yolunuz açık olsun. Umarım bundan sonra boş boş beylik cümleler kurup saçmalamaya devam etmezsiniz.

     

    mitajanı kardeş kusura bakma. Tekrar cevap yazdım ama kırkgeçit yazınca yazmak durumunda kaldım. Başlığını mahvettik biraz. Kendi adıma özür dilerim. Kırkgeçit'tenn bunun bekleme ama; kendisinde daha yazdığı başlığın ne idüğünü anlayacak idrak ve başlık sahinin haline değer verecek çap olmadığından özür dilemenin yakınından geçemez. Dualarla kardeş..


  11. Opus, tamam dedik, özür diledik, dualar ettik yeter kardeşim.

     

    O söze muhatabı cevap verir.

     

    Muhatabıyla ne alıp veremediğin var? Yakışıyor mu böyle insanların duygularını rencide edici sözler size? Ki siz Başyücelik'ten, mücerret fikirden, kendinden zuhur diyalektiğinden dem vuran (!) kadrosunuz. Gelip insanların yazdıklarıyla aklı sıra dalga geçmek de neyin nesi? Siz hüküm mercii değilsiniz. Tutumunuza ve tavırlarınıza iyice sinir oldum. Yazık valla..

     

    Ha bu arada muhatabı size cevap verecektir elbette. Gerçi şu cümlenizin nesine cevap versin... Realiteyle hayali ayıramayacak kadar sığ bir fikriyata kalkıp ne diyebilir ki insan? Neymiş efendim 'Başyücelik'ten başka devlete ajan olmamak lazım"mışş.. Oldu, başka emrin?

     

    mitajanı kardeş kusura bakma senin başlığında cevap yazdım. Ama kırkgeçit rumuzlu üyenin yaptığı boş işe celallendim. Kendisiyle başka bir başlıkta da atıştık. Nasıl biri olduğunu az çok biliyorum. Takma derim. Kendince yazıyor bişeyler..


  12. "Başyücelik'ten başka devlete ajan olmamak lazım" demiştim.

     

    Başyücelik size kaldıysa yazık valla. Daha mesaj yazdığı başlığın muhteviyatını bilmeden, yazan adamın sitedeki seyrini takip etmeden, keyfince ve hiç düşünmeden, başlık sahibinin duygularını önemsemeden boş boş beylik cümleler söylemek midir sizin hüneriniz, potansiyeliniz, diyalektiğiniz, istidadınız? Bu kadar mıdır? Bu kadar sığ olunmaz. Her gördüğün başlığa atlama bence. Ne o, sıkıyorsa büronuza mı geleyim? Anlayan anladı. -bitti- Tıb..


  13. Tebrik ederim Yunus kardeş. Hayırlı bir iş imza atmışsın. Allah ecrini bol eylesin. Aksiyon aksiyon diye dillendirilen şey bu işte. En azından benim zaviyemde böyle.. Aksiyon; bir site kurmak, bir kitap hediye etmektir günümüzde. Yoksa Üstadın aksiyon fikrini hiç alakası olmayacak bir şekilde başka şeylerle, daha açık ifadeyle silahla, cebirle yan yana koyanlar Üstada en büyük iftirayı atanlardır. Üstad fitneden daima uzak durdu. Müslümanların kanunlar çerçevesinde bazı hususları düzeltmesini tavsiye etti. Bahusus bu noktayı ıskalayanlar değil mi ki, davaya en büyük zararı veriyor, Üstadı öz elleriyle yanlış tanıtıyorlar. Bu site ve bu sitenin yaptığı faaliyetleri bu bakımdan çok değerli buluyorum. Kırmadan, dökmeden Üstadı anlatıyor. Bir medrese gibi... Allah kuranlardan razı olsun. Ve sizlerden de tabii..

     

    Ez cümle, lise ziyaretini Yunus kardeş, müsbet ve faydalı bir gelişme olarak görüyor, bundan sonraki hayırlı işlerinizde muvaffakiyetler diliyorum.


  14. Şaşılacak şey değil hani. Ülkemizin tarihi arkaplanına şöyle bir bakmamız yeterlidir bu haberi anlamak için. CHP'nin tarihsel gelişimi, fikir örgüsü ve bugünki politikaları bilindiğinde yaşanan süreçte CHP'nin neden hep bir opurtunist tavır takındığı daha iyi anlaşılır. Amaç kenar mahalle çocuklarının pay almasını bir şekilde engellemek onların mantığına göre. Bu minvalde militanı da aday gösterir, daha aşağı işlere de temayül ederler. Yeter ki elit dairesinin dışından insanlar iktidar olmasın, oldu ki iktidara geldiler bari muktedir olamasınlar. Bütün hesap kitapları bundan ibaret. Buna çanak tutan başta MHP gibi muhafazakar milliyetçi söylemde ki parti, cemiyet ve şahısların takındığı tavır daha aşağılık nazarımda. Umarım bu kirli oyunlar bir şekilde bozulur ve ülkemiz daha müreffeh bir istikbale yelken açar.

×
×
  • Create New...