Jump to content
Necip Fazıl Kısakürek [N-F-K.com Forum]

mehmet42

Üye
  • Content Count

    4
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by mehmet42


  1. Selamlar,

    Facebook'ta Üstad'a ait olmadığı halde altına onun isminin yazıldığı bir çok şiir, nükte ve söz dolaşmakta. Üstad'a ait olmadığı halde onunmuş gibi gösterilen söz, şiir vb. gibi hatalı bilgileri sizlere sunmak için bir çalışma yapıp sitede paylaşacağız inşallah. Kesin olarak Üstad'a ait olmadığını bildiklerimizle birlikte, ona ait olup olmadığı kesin olarak bilinmeyen sözler de mevcut. Açacağımız başlıkta her iki kategoriye de değineceğiz.

    Böle bir çalışma çok faydalı olur bunu alt başlıkta değilde anabaşlıkta açarsanız iyi olur heralde üyelerin de süphelendiği sözleri de o başlık altında paylaşmaları işi dahada kolaylaştırır.


  2. facebookda üstad adına paylaşılan sözlerin gerçekten üstada ait olduğu hususunda süphem var.paylaşılan sözlerin gerçekliğini iyi araştırmak gerekir.paylaşılan sözlerin doğruluğunu ,üstadı çok iyi bilen arkadaşlar yardım edebilirler mi ?

    mesela;

    Üstada çok sigara içtiğini söyleyenlere Üstad şöyle cevap vermiş: -”Yüce dağların başı dumansız olmaz. . . !N.F.K

    bunun gibi sözler daha başka süphelendiğiniz bir söz varsa buraya yazabilirler .yanlış bilinen sözler düzeltilmiş olur.


  3. 18 Martta çıkıyormuş.Ozan Çobanoğlu diye bir adam başroldeymiş ilk defa duyduğum bir isim.Tam olarak nasıl anlatıyor tarihi bilemiyorum film çıktıktan sonra belli olacak.Fragmanı etkiledi beni şimdilik.

     

    Nefesin fragmanına da bayılmıştım ama yarısında terk ettim salonu.İnşallah sonuna kadar bitirilebilecek ve tadına doyulamayacak bir film çıkar ortaya...

    ozan çobanoğlu tek türkiye dizisini başından beri başrol oyuncusu çok iyi biri ben onun oyunculuğunu beğeniyorum.inşaallah fetih,en doğru şekilde anlatılmıştır.


  4. bu ruhu yaşatmak için necip fazılın tekrar mezardan çıkması gerek sanırım :)

    üstadın eserleri var zaten bu ruhu yaşatmak için üstadın mezardan çıkmasına gerek yok.necip fazıl eserleri boşuna yazmamış. biz bu eserleri okuyup anlarsak başkalarınada vesile olursak bu fikrimiz zikrimiz dahada artarak devam eder.

×
×
  • Create New...