Jump to content
Necip Fazıl Kısakürek [N-F-K.com Forum]

insaf

Üye
  • Content Count

    2
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by insaf


  1. Kardeş, söylediklerine taraflı olduğun net anlaşıldığı için katılmam mümkün değil. İnsan isterse herkesin bir yaptığına bahane bulabilir. 15 yılı aşkın tefsir yapmak mesele değil olur mu hiç mesele tabi. Kuranı yaşamayı insanlara anlatmak ta mesele (hatta en önemli mesele). Ben nacizane bir hocayı dinlemeye başlarken Kuranı nereye koyduğuna bakarım. Kitaplarında ayetlerin yerine bakarım. Eğer Kuran bazlı hareket etmezsek münafığın, ajanın çok olduğu dünyamızda gerçekler yerine hurafeler dolar beynimize.

    Tatili bir örnek olarak verdim. Beklediğim cevap "Ama arkadaşı çağırmıştı kıramadı sonra da pişman olmuş" değildi.

    Ben müslüman olarak yıllarını Kurana adamış kişileri buradan yargılarken (ki onun doğruluğu da tartışılır) dikkatli olunması gerektiğini düşünenlerdenim.

    Yazımda sadece örnek müslüman tavrı açısından vicdanlı bir şekilde karşılaştırma yapın istedim. Sen evinde elmanı soyup youtubedan karalama videoları izlerken karaladığın kişi Filistinde topluluğa destek konuşması yapıyor, yüzlerce kişi gözleri yaşlı, o şahsı dinliyordu. Ve sen şimdi bana diyorsunki Filistin gezisi hikaye...... O zaman olmuyor sevgili kardeşim...

    İnanın buraya tartışmak için gelmedim.Yemin ederim Necip Fazıla olan sevgimden dolayı buldum siteyi. Ancak Olanlar karşısında vicdanıma engel olamadığım için bir yazı yazdım. Konuyu önceden etraflıca tartıştığınızı yazmışsınız. Dolayısıyla bana düşen sizi size bırakmak olur.

    Allahtan dilerimki Müslümanlar karşısında bu kadar büyük oyunlar oynanırken kanlar dökülürken birlik olabileceğimiz günleri görebileyim. 73 fırkadan biri var o da biz gerisini karala gitsin yapmayız inşallah.

    Selam ve dua ile...


  2. Selamunaleykum,

    Necip Fazıl'ın gençliğe hitabesi karşısında gözyaşlarını tutamayarak defalarca okumuş bir gruptan bir kişiyim. Hiçbir cemaate mensup değilim. Yaklaşık bir yıldır da hamdolsun hayatım islamla güzelleşti ve güzelleşmeye de devam ediyor. Siteyi görünce çok heyecanlandım fakat gördüklerim karşısında gerçekten büyük bir hayal kırıklığı yaşıyorum.

    Sevgili kardeşlerim, buradaki vicdan sahibi müslümanlara sesleniyorum. Detay konuları hayız halidir ayağın meshedilmesidir, bunları şimdilik bir kenara koyalım. İki hoca var karşımızda biri Filistine yardım konvoyu düzenliyor bizzat kendisi ihtiyaçlı insanlara el uzatıyor onlar için gözyaşı döküyor. Diğeri ise Maltalarda jet skilerde tatil yapıyor. Sonra bu jetskideki neredeyse her konuşmasında diğer kişiye söylemediğini bırakmıyor. Kendinde de o kişiye kafire varacak derecede tanımlamalar yapacak haddi buluyor. Sonra ilk bahsini ettiğimiz kişi bu suçlamalara karşı (bir kere bile isim vermeden!) bir müslümana yakışır kalitede iftiralara cevap adında bir kaç videoyla cevap veriyor. Biri müslümanların birlik olmasından yana ve müslüman kardeşlerin hatalarını örtme gayretinde (Kuran terbiyesi dolayısıyla) diğerinin işi ise diğer alimleri çekiştirmek haklarında papazlık yapmak. Lütfen ALLAH RIZASI İÇİN biraz büyük resimden bakmaya çalışın detay konularda takılıp olayı kaçırmayın. Hepinizin eminimki benim Kuran bilgimden çok daha fazla bilginiz vardır. Şimdi sadece yaklaşımlar karşılaştırıldığında kim müslüman gibi davranıyor, kim davranmıyor.

    Meselem bir hocayı kayırmak değil, faydalı olan her bilgiyi her hocadan alma gayreti içerisindeyim. Ama hayatını Kurana adamış, 15 yılı aşkın Kuran tefsirleri yapmış, insanları Kuranla hayat inşa etmeleri gerektiğini haykıran bir şahısa laf söylerken hüsnüzan mı etmeliyiz süizan mı??

    İslamoğlu da hata yapabilir herkesin yapabileceği gibi ama haddi bilmek lazım gelmez mi sevgili müslüman kardeşlerim??

    Selam ve dua ile...

×
×
  • Create New...