Jump to content
Necip Fazıl Kısakürek [N-F-K.com Forum]

Kepenek

Üye
  • Content Count

    1
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Kepenek


  1. Eskiden Esrarkeşlerin toplandığı gizli mekanlara Bektaşilerinde Esrar içmesi hasebiyle tekke denildiğini biliyordum.Ama bu kadarını bilimyordum.Birde olay Nakşiliğe atılmış, Esrar bazı tarikatlarda kullanılmıştır(bektaşi,haydari vs) ama Nakşilik gibi bir tarikata bu yakıştırma olacak şey değil....

     

    Bu, Zaman gazetesi ve benzeri yayın organlarının gerçeği saptırma çabalarıdır. Genelkurmay Başkanlığı arşivlerinde, Menemen olayının, esrarkeşlerin değil, Nakşibendi tarikatının işi olduğu belirtilmektedir. Nitekim o davada yargılanıpta idama mahkum edilen ancak daha sonra yaşı 65'in üstünde olduğu için cezası müebbet hapse çevrilen Şeyh Esat, Nakşibendi tarikatının lideridir.

     

    Derviş Mehmet'in kim olduğunuda irdelemek gerekir. Derviş Mehmet, Sümbüller Köyü ce çevresinin, Nakşibendi Şeyhidir. İşgal yıllarında düşmanla işbirliği yapan ve 9 Eylül 1922'de Yunanla birlikte kaçan, Manisa Mutasarrıfı (valisi) Hüsnü ile kardeş çocuklarıdır. Bu vatan haini, daha sonradan adını Hüsnüyadis olarak değiştirerek hristiyan olmuştur.

     

    İşgal yıllarında düşmanla işbirliği yapan bu şerefsiz güruh, kurtuluş savaşının başarıya ulaşması ve cumhuriyet ilan edilmesinden 7 yıl sonra, "Din elden gidiyor" diye bu provakasyonu tezgahlamışlardır. Bu prpvakasyonun arkasında İngiltere vardır, provakatörler, Yunanistan'da eğitim almışlardır.

     

    Yargılananların isimlerine ve kim olduklarına bakarsanız, bunların bir grup esrarkeş olmadıklarını en açık şekilde görürsünüz.

×
×
  • Create New...