Jump to content
Necip Fazıl Kısakürek [N-F-K.com Forum]

coolll

Üye
  • Content Count

    1
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by coolll


  1. RİTİM

    Yıllar önceydi hayata gülümsemeye başladığım, zamanın rutin akışı içinde yuvarlandığım, ruhumun'sa bir şeylerin sızısını hissederek içimde bir yerlere îkazlar yolladığı o'demlerimdi.Hiç beklemediğim bir anda amcamın bana verdiği o hediyenin beni kendime getirip bende beni âlemi bulduracak ve hep kucağına başımı koyduğumda anneciğimin şefkatle atan kalbinin ritminden'de ziyade bir kalbin ritimlerini duyuracağını tahmin bile edemezdim.

    Heyecanla açtığımda ellerimde tuttuğum 594 sayfalık bir esrin kapağında'ki o sima yıllar geçsede hafızamdan hiç silinmeyecek. Sonsuz saygı ve sevgi ile yüreğime yerleştireceğim o üstad NECİP FAZIL.

    ÇÖLE İNEN NUR. Nur ki sayfa sayfa, satır satır,kelimelerle içime sıza sıza beni yaşadığım fani alemden alıp yıllarca özlemini duyacağım diyarlaragötürüyordu,her kitabı elime aldığımda ve gözlerimi sayyfalara uzattığımda yine çevremde ki hiç kimsenin duyamadığı o'asude kalbin atışındaki ilahi ritmin beni çepe çevre sarışı. Biyolojik olarak 26 mayıs 1904'de yer yüzünde atmaya başlayıp 1934 yılı itibarıyla bir kalp'ki atışında İLAH'i rızayı arayış arayış'ta yaşayış,yaşayış'ta dava uğruna sabra sarılıp çilelere dayanış. Her zorlukta her engelde daha fazla kuvvetle atan bu kalbin atış ritmi yıllarca hatta kanââtimdir'ki kıyamete kadar sürecek zaman birimindede onu arayana onu özleyene onu bile bilme uğruna yolunda toz,deryasında damla olmaya çalışan her kalbe ritmini elbette duyuracaktır.

    Her biri birer şaheser olan eserleri ile hiç son bulmayacak, herzaman içimizde biryerlerde yaşayacak. Birgün duyduğunuz bu ritme kapıldığınızda'da onun bir eserini birine hediye edrek belkide onu hiç bilmeyen birilerine buritmi duyurmaya vesile olmaya ne dersiniz.........

     

    ARZU TİRYAKİ

×
×
  • Create New...