Jump to content
Necip Fazıl Kısakürek [N-F-K.com Forum]

hakan-ı derya

Üye
  • Content Count

    10
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    1

Posts posted by hakan-ı derya


  1. değerli kardeşim ziya gökalpin Türk-İslam düşüncesi ile alakası yoktur.O Türkçüdür hatta Irkçıdır.hatta bilenler bilir bilmeyenler öğrensin Türkçe ezan ve ibadetin mimarı bu adamdır.sanıyorum cumhuriyetin ilk yılları yada Osmanlının son döneminde bir şiiri var.

    Bir milletki düşünün

    Ezanı kendi dilinde,

    Duası Türkçe anlaşılır,

    diyerek bu işe fikir babası olan adamdır.Üstad ziya gökalp'i eleştirirken şöyle der''Sen hem Allah'a inanma ; hem sabaha kadar o'na Küfür et.Olacak işmidir''der.

    Türk-İslam ülküsünü gerçekten arzulayan gaye edinen bir adam arıyorsanız bu Şahsiyet çok uzak değil

    1-Üstad Necip Fazıl Kısakürek

    2-Es-Seyyid Ahmet Arvasi

    bu örnekler çoğalabilir ama bunların içinde ziya gökalp yer almaz...

    • Like 1

  2. Allah korusun.inancına sahip çıkmaz isen;inancına sahip çıkana sahip çıkmaz isen olacaklar kapıda işte.Rabbim esirgesin.1979 da Ayasofyada ezan okutan lideri bu millet benimseyemedi.geçtiğimiz yıllarda topkapıda şaraplı minderli konser verenleri pretosto eden grubu bu millet kabullenmedi.şimdi kalkmış bu millet akdamar klisesini milyon dolara restore ettirip önce müze sonra yılda bir ayin için açanı kabul ederse olacağı bu olur.


  3. SELAMÜN ALEYKÜM.gönüldaşlar konuya şu kadarda ben eğileyim ve değineyim.yanlışımız varsa düzeltin eksiklerimizi hoş görün ve Yüce Allah'tan bağışlanmamız içinde dua edin.Kavramlar biraz karışsada evet Üstad Türk Milliyetçisi idi ve davasında haklı idi ve bende öyleyim.Türk Milliyetçiliği kuru bir kavim davası değil elbetteki.Rabbim bizi İslama aykırı fikirlerden esirgesin.Üstad N.Fazıl'ki Allah ondan razı olsun şöyle seslenir''İçi pırıl pırıl Müslüman,dışı çelik gibi Türk; İçi dışına hakim, dışı içine hadim...'' Sultan II Abdülhamid Han'ın söylediği gibi ''Bu milletin şerefi İslama verdiği değer nispetindedir'' Üstad'ın Türk Milliyetçiliği fikrini anlamak için biraz daha geniş bir pencere açın kendinize.Üstad'ın da Üstadım dediği Abdülhakim Arvasi Hz. nin görüşlerine bakın. O mübarek zat soyu itibari ile Arap idi ama Türk milliyetçisi idi.yine Arvasi soyundan büyük insan Ahmet Arvasi okursanız N.Fazıl'ın niçin milliyetçi olduğunu daha iyi kavrarsınız.Ahmet Arvasi Türk İslam Ülküsü isimli 3 ciltlik eserinde şöyle bahseder...''Dünyada zulm gören mümin kardeşlerin sulmünün son bulması için ve hatta zulme uğrayan küfür milletinin bile zulmünün son bulması için Türk Milliyetçisiyim''der.bir konferansta ''Afrakanın ortasında da dünyaya gelse idim ve bu akla sahip olsa idim yine Türk milliyetçisi olurum'' der...Rivayete göre Hz.İbrahim'in emri ile Allah için ordu toplayıp savaşan ve Kuran-ı Kerim'de adı geçen Hz.Zülkarneyn a.s. ın Oğuz Kağan olduğunu kabul eder ve sık sık Oğuzun çocukları diye bahsederdi Ahmet Arvasi.(Bu bilgiye dayanak Kanunu Sultan Süleyman Han'ın Kuran-ı Kerim Tefsircisi Van-i Mehmet Efendi'dir.;ben bulamadım bu tefsiri bulabilen varsa satın alırım.)işte Üstad N.Fazıl ki Allah ondan razı olsun böyle milliyetçidir.

    • Like 1

  4. BDG isimli kardeşimin yorumunu hayret ve bir o kadarda şaşkınlık içinde okudum ve kendi kendime nereye gider bu gençlik demekten çekilemedim.Üstad ın bir gayesi vardı bir davası vardı ''İSLAM'' davası.bu nasıl bir çelişkidir ki İSLAM'ı gaye edinen bir şahsiyeti hatırlamak için İSLAM la hiç bağdaşmayan heykelcikler kullanılır inanın aklım almıyor.M.Akif okullarda iman esaslarına aykırı dersler verildiğini duyunca ''Burakın razıyım evladımın cehaletine''diye bir söz eder.ne kadarda yerinde insanlar Üstad'ı putcuktan tanıyacaksa burakın kimse tanımasın.Gaye eserim dediği ''Çöle İnen Nur'' kitabı bu putcukların yıkılma mücadelesini anlatıp dururken günün gençliği Üstadı; Üstad'ın gaye eserine en aykırı bir durumdan öğrenip anlayacakmış...!


  5. kardeşler.siteye üye değildim bazen bilgilerinizden ve yazılarınızdan faydalanıyor ama yorumdan kaçınıyordum.bu yezı tesadüfü denk geldi.inanın çok sarsıldım.Yarabbi olamaz böyle bir şey.heykelde ne demek.Hz.Muhammed Mustafa s.a.v. Mekke fethinde kabeye girmiş bütün putları yerle bir etmiş.ve Allahg Resulü'nün yolunda yürümüş bağrı yanık bir insan N.Fazıl onun bugün heykelini dikmeye çalışıyorlar.o bir şairdi şiirleri var,o bir fikir adamı idi kitapları var.o putperes değildi nediye onun putunu dikmeye çalışırlar.kardeşler İlahi rıza için elinden gelen birisi varsa aramızda bu olaya hayır kampanyası başlatsın internetten.İnanın beynim zonkluyor.Altındağ belediyesini arayalım,Kültür bakanlığını arayalım.Büyük Doğu yu Mehmet abiyi arayalım hukuki bir mücadele başlatsın.Allah aşkına tepkisiz ve duyarsız kalmayalım...


  6. Üstad heykelleri kıran putları kıran bir şahsiyettir ve onun heykelini dikmek onu medh değil ona hakarettir..

    Üstad'ın heykel hakkında bir beyanını okumuş değilim ya da okumuşsam da hatırlamıyorum.. Ancak bir ehl-i sünnet insan, ve şuurlu müslüman olan Üstadımız heykeli, dinimiz yasakladığı için eminim ki sevmemiş ve reddetmiş.. Ruhun heykelini dikmekten zerre anlamayan belediyeciler, yöneticiler, liderler(!) ancak bu tür fiillerle "vefa"da bulunduklarını zannediyorlar..

     

     

    ben şimdi üye oldum bu siteye.hapishanede balmumu yapılacakmış ona yorum yapmak için üye olmuştum.bu haberi görünce şok oldum, beynime şimşekler çakıyor.bu ne zihniyet... Bu şeytan hilelerindendir,İslam için boğazını patlatırcasına yıllarca bağıran muzaffer üstad'ın heykeli bu ne cürettir.eğer o bölgelerde bulunursam bu böyle bilineki Üstad ın heykelini ben yıkar parçalarım.o bir fikir adamı idi kitapları var, o bir şair idi şiirleri var, o ehli sünnet bir kuldu Hz.Peygamberin ümmeti idi imanı var.o bir putperesmiki heykelini dikiyorlar...

×
×
  • Create New...