Jump to content
Necip Fazıl Kısakürek [N-F-K.com Forum]
Sign in to follow this  
Enise

Cuma Hutbesinde Skandal

Recommended Posts

Yurdun bir çok yerinde Cumhuriyet rejiminin fazileti ve Atatürk bu haftaki cuma hutbesinin konusu

 

 

23-10-2009-15049-7_7087.jpg

 

 

Türkiye Cumhuriyeti rejiminin dini sisteme entegre etme çabaları hukuksuz bir şekilde devam ediyor. Bugün bir çok bölgede okutulan Cuma hutbesinde Cumhuriyet ve Atatürk konusu işlendi. YürüyüşOnline editörlerinin telefonla ulaştığı Diyarbakır merkezde bulunan ve ismini vermek istemeyen bir imam, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından imamlara gönderilen ve okunmadığı takdirde haklarında soruşturma ile tehdit edildikleri hutbede Cumhuriyet rejiminin faziletlerinin ve istişare ile Cumhuriyet ilşkisinden bahsedildiği yine cumhuriyetin kurucusu Mustafa Kemal Atatürke yönelik övgü dolu ifadelerin yer aldığı söylendi. Hutbenin bir metni YürüyüşOnline editörlerine elektronik mektup yolu ile ulaştırıldı.

Editörlerimizin ve gönüllü muhabirlerimizin bildirdiğine göre sözkonusu hutbe bugün Cuma namazında okutuldu. Laikliği din ile devlet işlerinin birbirine karıştırılmaması olarak tarif eden rejimin , müslümanların hutbelerine mudahaleleri ise tepki aldı. Konya Merkezde bulunan bazı camiilerde bazı gençlerin hutbe üzerine kalkıp camiileri terkettiği bildirilirken. Diyarbakır merkezde bulunan bir camiide ise imam hutbeyi okumadığı için hakkında soruşturma açılacağı kendisine bildirildi. Sözkonusu imamın müftülüğe çağrılarak savunması istendiği bildirildi. Konya ve Diyarbakırın yanısıra İstanbul ve Zonguldaktan aynı haberler geldi . Cuma hutbesinde alakası yokken Cumhuriyet rejiminin faziletleri ve islamdaki istişare sistemiyle Cumhuriyet rejimin kasdedildiği ve bu sistemin Türkiye halkı için bir kazanım olduğu propagandası hutbe altında sunuldu. Ayrıca cumhuriyetin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ü öven ifadelere yer verilen hutbe rejimin müslümanları sisteme entegre etmek adına din’e el uzatması anlamı taşıyor.

Hutbede verilenin aksine kurucu cumhurbaşkanı Atatürk , Can Dündar’ın hazırladığı ‘’Mustafa’’ isimli biyografik belgeselde Kuran-ı Kerim hakkında ‘’GÖKTEN İNDİRİLDİĞİ FARZEDİLEN HURAFELER’’ ifadesi kullanıyor. Hilafetin ilgasi tesettürün yasaklanması ve islami kuralların hukuk kanunlarından çıkarılması meselesi hakkında da ‘’BİZ HAKİMİYETİ GÖKTEN ALIP İNSANLARA İNDİRDİK’’ gibi ifadelerle islama ve Kuran-ı Kerime yönelik yaklaşımını açıkça ortaya koyuyor. Müftülüğün imamlara gönderdiği hutbede ise tam tersi Atatürk bir kurtarıcı olarak sunuluyor.

Rejim’in müslümanların inancına müdahalesi ilk değil, islami kisveleri kamu alanlarında yasaklayan baskıcı rejim diğer yandan islamın inanç degerlerine yönelik bir propaganda saldırısı başlatmış durumda. İlahiyatçı yazar yada profesör sıfatıyla basına ve ekranlara davet edilen bir takım kişiler islamın dinamik değerlerine yönelik dezenformatif bir propagandaya girişmiş durumdalar. Kurban , namaz oruc ve namaz gibi kavramların içi boşaltılıp müslümanların birlik ve beraberlik havasını bozacak toplayıcı hüküm ve öğretilerine yönelik bir tahribata girişmiş durumdalar.

Sözkonusu hutbeden dolayı yurdun bir çok bölgesinde hutbeyi vermeyen imamların hakkında meslekten men’e varan soruşturmaların açılması bekleniyor. Zonguldakta bir üniversite öğrencisi ise hutbe sırasında ayağa kalkıp tepki verince camiide görevli polis memurları tarafından camii çıkışında gözaltına alındığı gelen haberler arasında.

 

 

kaynak: http://www.yuruyusonline.com/?eylem=...tbesi-Rezaleti

Share this post


Link to post
Share on other sites

Evet bende bu rezilliği Kartal Merkez Camii'nde yaşadım. İmamın genç olması yolu ile toyluğuna verdim ki; diyanetten yollanılan bir yazı olması, forumda başka başlıklar altındaki beyanını yaptığım fikirlerimin altındaki imzamı güncellemekten ötesine değmeyecek..

Diyanet İşleri .... ,her neyiyse artık, bu milletin iman damarlarına çöken bir kenedir. Her ne kadar, diye başlayıp zahirden iyi işler yaptığını savunmaya kalkanlara, diyanetin büyük bidatlere cevaz vermesini hatta yataklık etmesini sormaktan kendimi alamayacağım..

Share this post


Link to post
Share on other sites
Diyanet İşleri .... ,her neyiyse artık, bu milletin iman damarlarına çöken bir kenedir. Her ne kadar, diye başlayıp zahirden iyi işler yaptığını savunmaya kalkanlara, diyanetin büyük bidatlere cevaz vermesini hatta yataklık etmesini sormaktan kendimi alamayacağım..

bu yoruma tek kelime ile katılıyorum. malüm kurum bulundukları konuma kelimenin tam manası ile hıyanet içindedir.

Share this post


Link to post
Share on other sites

arkadaşlar ben sizlere katılıyorum emin olun. lakin diyanet nereye bağlı devlete devlet ne ile yönetiliyor laiklikle' ülkenin kurucusu niteliğindeki kişi kim Mustafa kemal malesefki gayet normal yani ... Din kültürü kitaplarımızda bile bizler onu işledik Cuma hutbesinde onlar söylenmiş çokmu? merak etmeyiniz hepsi tek tek düzelecek "bataklıkta çiçekde açar çünkü"

Share this post


Link to post
Share on other sites

O imamlarin ellerini opeyim.

 

'Kahrolası hanede evladı ıyal var' derler... Kahrolsun o hane, kahrolsun o evlat demedikçe bu dava muvaffak olmaz... (N-F-K)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...