Jump to content
Necip Fazıl Kısakürek [N-F-K.com Forum]
Sign in to follow this  
Muvazene

Ayraç Çılgınlığı Sürüyor!

Recommended Posts

8725.jpgdunyabizim.com'dan:

Gözünü hakikate dikmiş bir grup gencin 11 ay önce kurmuş olduğu Alıntılar Defteri (http://www.alintilardefteri.net), kültür-sanat dünyamıza kendi çabaları ile bir şeyler katabilme derdini kendine şiar edinmiş bir site. Şimdilerde Alıntılar Defteri kitap camiasının kalbinin attığı fuarlarda boy gösteren ayraçları ile gündemde.

 

Bir hakikat paylaşım aracı ve kitap okurlarının en sadık ve yalan söylemez yardımcısı olarak ayraca hakkını teslim etmek ve onu reklamların, tanıtımların velhasıl kelam bütün kapitalist unsurlarından arındırarak asli hüviyetine kavuşması için harekete geçen ekip, orjinal tasarımı ve hakikat yüklü mesajını da sırtına alarak edebiyat-sanat camiasını hedef alan ayraçlarıyla yola çıktı ve birçok insana yayınevleri, kitap fuarları ve bizzat elden ele dolaşarak ulaştırıldı ve ulaştırılmaya da devam ediyor.

 

Ayraç bize ne söyler?

 

Kendilerini "Defter Talebeleri" olarak tanımlayan ekip ayracın bize söylediklerini şöyle aktarıyor:

"Sevgili okuyucu,

 

Bilmelisin ki ben herhangi bir ayraç değilim.

 

Alıntılar Defteri tarafından görevlendirildim. Sürekli okuyor ve ilmimi arttırıyorum. Bu yüzden, beni koyduğun kitabın arasında öylece oturup seni bekleyemem. Okumaya devam eder, kitabı bitirince giderim. Geldiğinde beni bulamazsan, civardaki kitaplardan birindeyimdir. Değilsem anla ki bir okur beni yanına almış yahut hediye etmiştir. O vakit bana kızma. Her kitabın olduğu gibi her ayracın bir kaderi vardır.

Hakkını helal et.

 

İmza: Ayraç Kitapoğlu''

 

 

Tüyap Kitap Fuarı ve Alıntılar Defteri Ayraçları

 

Sitedeki isimlendirme ile Defter talebelerinden Ammar Kılıç imzası taşıyan özgün tasarımlı ayraçlar, ekibin istişare kurulunun defter içerisinden seçerek sırtına yüklediği hakikat yükü ile, fuar yollarında bir anda karşınıza güler yüzüyle çıkacak defter talebelerinin hamleleri ile elinize tutuşturularak kitaplar arasında yaşadığınız mutluluğu ikiye katlayabilir.

Mutluluklarına şahit olduğumuz birçok insandan birkaçı var ki görülmeye değer kimselerdi. Alıntılar Defteri ayraçları ile kimler fotoğraf çekinmedi ki? Murat Menteş, Samet Karagöz, İbrahim Tenekeci ve Nevzat Tarhan, Sırrı Süreyya Önder...

 

Ayraçlar yalnızca fuar ile kısıtlı değil!

 

Bu güzel ayraçların temini konusunda fuarlar dahilinde yaşanan dolaşım kolaylığı dışında, Fatih'te bulunan Ağaç Kitabevi ve sevgili büyüğümüz Mevlana İdris'in Eski Kafa isimli kafasında siz kitapseverleri bekliyor olacak. Ayraçları toplu bir biçimde yakın, eş ve dostlarına ulaştırmak isteyenlere de ayraçlar ulaştırılmakta.

Ayraçlar İstanbul'un dışında nerede?

 

Ayraçlar yalnızca İstanbul'un değil tüm Türkiye ve yakın ülkelere de ulaşma çabası içerisinde yola çıktı. Hakikat yüklü mesajını imkanı olsa Çin'e gidip yayacak olan Defter, şimdilik yalnızca 30'dan fazla ilde ve Kıbrıs'ta büyük kitapçılarda bulunuyor. Ayraçlardan temin etmek ve eşrafına dağıtmak isteyen arkadaşlar sitenin mail adresine istekte bulunarak ayraçları temin edebilirler.

 

Fuar içinde ayraçları temin edebileceğiniz yer ''İnsan Yayınları'' standı. Fakat başka yayınevlerinde de kitap alışverişi yaptığınızda size bu güzel ayraçlardan takdim ediyorlar.

8722.jpg

Foto galeri için: http://www.dunyabizim.com/gallery.php?id=112

**

Kaynak: http://www.dunyabizim.com/news_detail.php?id=2195

Share this post


Link to post
Share on other sites

Güzel bir site www.alintilardefteri.net . Bizler de bol bol Üstad'dan alıntılar yapalım. Siteyi ziyaret edenleri Üstad'dan da nasiplendirelim.

Kitap fuarında ayraç dağıtmak da iyi bir fikir. İleriki yıllarda sitemizin ayraçlarını da görmek isteriz fuarlarda.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ayraç Kültürüne özlü dönüş yapılmasına vesile oldular bir nevi...

Çalışmalarından ötürü kendilerini tebrik ediyorum. Anlayamadığım neden ''Alıntı Ayraçlar'' değildi. ''Alıntılar Defteri'' sonuç itibarı ayraçları ile daha revaçtalar :D

Selametle, vesselam...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...