Jump to content
Necip Fazıl Kısakürek [N-F-K.com Forum]
Sign in to follow this  
Enise

10 Kasım Törenleri Saçmalığı

Recommended Posts

10-11-2009-71343-4_193.jpg

 

Kemalist rejimin kurucusu M. Kemalin ölüm yıldönümünde İslam ruhuna aykırı saçmalıklar sergilendi.

 

Kemalist rejimin kurucusu M. Kemalin ölüm yıldönümünde , resmi zevat ve öğrencilerin zorunlu katıldığı törenlerde İslamın ruhuna ve inancına aykırı türlü saçmalıklar sergilenmeye devam edildi.

İslam öncesi putçuluk benzeri ritüellerin sergilendiği törenlerde heykele çiçeklerin konulması ardından cansız heykeller karşısında saygı duruşunda bulunulması şekil olarak eski cahiliyye adetlerine dönüş olarak algılanıyor.

Bilindiği gibi eski cahilliye döneminden önce yaşayan LAT , MENAT ve UZZA gibi şahsiyetlerde İbrahimi dinin mensubu sevilen kişilerken daha sonra heykelleri dikilmiş önlerinde saygı duruşunda bulunulmuş ve daha sonrada bu putçuluğun bölgede kökeni haline gelmişti. İslam hakimiyetindeki bölgede putçuluk tamamen yasaklanarak putlar tamamen ortadan kaldırılmıştı. İslam tarihcileri o zamana kadar Kabe'de yüzlerce putun olduğunu belirtmişlerdir.

Türkiyede ise resmi ideolojinin güdücüleri halkı 10 Kasım törenlerinde saygı duruşu adı altında heykellere yönelik saygı duruşuna zorlamış okullardan kıtalar halinde toplatılan öğrenciler ve resmi kurum temsilcilerininde bu törenlerde bulunmasını zorunlu kılmışlardır. Her sene aynı zamanlar gerçekleştirilen bu törenlere katılmanın itikaden sakıncası ise islam alimleri tarafından ittifakla kabul edilmiş durumda.

Resmi ideolojinin kendi dini olan kemalizmin ritüellerini halka zorla dayatması toplumdan büyük tepkiler alsada baskıcı rejimin yaptırımlarından korkan halk şimdilik susmaya devam ediyor.

 

 

kaynak : http://www.yuruyusonline.com/?eylem=habero...nleri-Sacmaligi

Share this post


Link to post
Share on other sites

Niye saçma olsun, öyle bir şahsa ancak böyle tören olur. Kemalistler büyük bir iştiha ile eda eyliyorlar törenlerini. Zorla getirilenlerin dışında bir sorun yok. Her nefsin ölümü tadacağı gibi, her put da bir gün yıkılacaktır.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...