Jump to content
Necip Fazıl Kısakürek [N-F-K.com Forum]
Sign in to follow this  
SİDOMA

Ben de Sanatçıları Fişlemiştim

Recommended Posts

MAHMUT TOPTAŞ/MİLLİ GAZETE

 

 

 

"Türkülerin diliyle" başlığı altında 19/12/2000 tarihli Millî Gazete'deki yazımda ses sanatçılarımızı fişlemiş ve şöyle rapor etmiştim:

 

"Yaradana kurban Yaradan'a" diyor Burhan Çaçan.

 

Can veren, kan veren Allah, bir gün bu canı isterse hiç tereddüt etmeden vereceğimizi ve bu verişin bizim için bir şeref olduğunu ifade ediyor.

 

"Benim canım kıymetli, ben Yaradan'a kurban olamam" diyenler de, saati ve saniyesi dolduğunda gidecekler ama mundar olarak gidecekler.

 

Mahsun Kırmızıgül: "Allah'ımdan başkasına Allah diye tapmadım" diye içindeki imanının feryadıyla uyandırıyor bizleri gaflet uykusundan.

 

Orhan abi ona destek veriyor: "Kula kulluk edene yazıklar olsun" diyor.

 

Kutuplarda yaz gibi, Çöllerde su gibi özlediği sevgilisine sevgisini arz ederken: "Bir Allah'ı, bir de seni severim" derken Yaratan'a olan sevgisini öne alan Baha'ya,

 

İbrahim Tatlıses dayanamayıp : "Allah, Allah, Allah, bu nasıl sevmek?" diyerek takdirlerini bildiriyor.

 

"Aşk ile Allah, Allah" diyerek son durağa doğru gece gündüz yürüyen Minik Serçe'ye, son durağa varan Ruhi Su "Hak lâ ilâhe illallah" diyerek karşılık veriyor.

 

Emel Sayın: "Olmaz öyle şey, tek başına zikir çekmek yerine toplu halde "Allah" diyelim" diyor ve "Çile bülbülüm çile" dedikten sonra sayın Ahmet Necdet Sezer'e ve binlerce insana "Allah" dedirtiyor.

 

Son günlerde yolu karakoldan geçen İbo: "Allahım, neydi günahım?" diye düşünürken, Bendeniz: "Kurtulamıyorum ya Rabbim, yardım et bir defa" diyerek Allah'tan yardım istiyor.

 

Yaratılanları görünce Yaratanı hatırlayan Emrah: "Ay'ı gördüm Allah, Amentü billah, Ne günahım varsa, Afveyle Allah" diye dua eder.

 

"Azrail'in gelir kendi, ne ağa der, ne efendi. Sayılı günler tükendi" diye inim inim inleyen Musa Eroğlu'nun iniltisini duymayanlara Mahsun yüksek perdeden bağırır: "Ölüm var, ölüm ölüm. Kalp kırma gülüm gülüm. Unutma bir gün ölüm var ölüm" diye haykırır.

 

Mustafa Keser yalvarırcasına "Namazını kıl Fadime'm" derken Yesari Asım Arsoy, namaz kılmanın ayrı bir zevki olduğunu: "Yıldızların altında ibadet ne güzel şey" diyerek ibadete teşvik eder.

 

Urfalı olduğu için ayın harfini çatlatarak söyleyip harfin hakkını veren İbrahim Tatlıses de "Cuma namazından gelir" derken, namazdan gelen insanın bu gelişini, güller arasından gelen beyaz gülün açışına benzetir.

 

"Urfa" deyince yanık topraklar, yanık yürekler, yanık sesler hatıra gelir. Yangın yeri gibi olan bu topraklara su gerekir. Suyu da Allah yaratır. Emel Sayın, suyun nereden isteneceğini bilir ve : "Yağdır Mevlâm su" diye Allah'a yalvarır.

 

Minik Serçe'nin: "Yar beni anlamaz, dinsiz imansız" diye şikayet ettiği, anlayışsız, dinsiz, imansızların etkisiz olduğu, Yeşim gibi herkesin. "Selâm, selâm aleyküm" dediği bir toplumu meydana getirmek için Cumhurbaşkanıyla, çöpçüsüyle, generaliyle, eriyle, rektörüyle, öğrencisiyle, işvereniyle, işçisiyle, hakimiyle, mahkumuyla, velisiyle, delisiyle insan olan herkesle, tek yürek, tek bilek olup Allah'ın ipi olan Kur'an'a, Allah Rasülünün sarıldığı gibi sarılmalı.

 

Ondan sonra herkes kendi alanında İslâm'ı en güzel şekilde yansıtır.

 

Baksanıza sanatçılar ne güzel de dile getirmişler.

 

Gerçi Mahsun Kırmızıgül:

 

"Namaz kıldım, oruç tuttum, SEN YOBAZSIN dediler" diye şikayet ediyor ama Türkiye genelinde inadına oruç tutmayanın sayısı binde biri bulmaz.

 

Onların da sözüne aldırış edilmez.

 

Çünkü "Kurbağa sesiyle göl bulanmaz." :D)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...