Jump to content
Necip Fazıl Kısakürek [N-F-K.com Forum]
Sign in to follow this  
kurşunkalem

Minare Yasakçısı Türk çıktı

Recommended Posts

İsviçre'deki minare referandumunun mimarı Soli Pardo, Türk baba ve İsviçreli anneden İzmir'de doğup 5 yaşında İsviçre'ye gitmiş.

 

İsviçre'de minare yasağına yol açan halk oylamasının mimarı, aşırı sağcı İsviçre Halk Partisi'nin (SVP) Cenevre Kantonu Başkanı Soli Pardo'nun babasının Türk olduğu ve İzmir'de doğduğu ortaya çıktı. Paro, referandumun sonucunu değiştirmenin mümkün olmadığını vurguladı.

 

İsviçre'de 29 Kasım Pazar günü gerçekleştirilen referandumla ülkede minare yapılmasını yasaklayan partinin Cenevre Kantonu Başkanı Avukat Soli Pardo'nun babası Türk, annesi ise İsviçreli. İzmir'de doğan ve büyüyen Pardo, beş yaşındayken İsviçre'ye gelmiş.

 

Küçük bir sanayici olan babasının 1976'da, kendisi 21 yaşındayken vefat ettiğini kaydeden Pardo, Türkiye'ye sık sık gittiğini ve en son iki yıl önce tatilini ailesiyle birlikte Bodrum'da geçirdiğini söyledi. Kendisini Türk dostu olarak tanımlayan aşırı sağcı politikacı, minare yasağıyla ilgili şunları söyledi:

 

'Minareler simge'

 

"Minarelerin ibadetle alakası olduğuna inanmıyoruz. Çünkü, minarelerden ezan okunmuyor yani ibadete çağrı fonksiyonu görmüyor. Camiye değil, 5-6 metrelik minarelere karşıyız. Minarelerin Avrupa'da simge olarak kullanıldığını biliyoruz. Müslümanlara en ufak bir tepkim yok. İsviçre'de İslamofobi olduğunu da kabul etmiyorum." (milliyet)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Türk dediğin manaya bağlıdır.Bunun türklüğü falan kalmamış ve inan bana yinede derimki muhtemelen soyunda daha derine insen daha başka şeyler çıkar. Çünkü ne kadarda asimile olsada anadolu çocuğunun böyle bişey yapması çok zor olurdu.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...