Jump to content
Necip Fazıl Kısakürek [N-F-K.com Forum]
Sign in to follow this  
Hareket Merkezi

Çeçenistan'da Manevi Diriliş Dönemi...

Recommended Posts

Geçtiğimiz günlerde 19 yıl aradan sonra ilk defa Çeçenistan’dan kutsal topraklara direkt uçak seferleri başladı. Tam 3 bin Çeçen, hacı olmanın sevincini yaşadı.. Hacca giden o insanların yüzlerindeki mutluluk ve heyecanı görmeliydiniz. O mazlum ve dindar Çeçenlerin, Havaalanında kendilerini uğurlamaya gelen 33 yaşındaki genç Devlet Başkanı Kadirov için gözyaşları içinde nasıl dualar ettikleri bazıları için bir mana ifade etmeyebilir. Çünkü onlar sadece dağdaki 40-50 kandırılmış gençle meşguldürler. 1 milyon 100 bin Çeçen'in Ramazan Kadirov'un yanında yer aldığını, huzur ve barıştan yana tercih yaptığını görmek bile istemezler. .

 

 

Şu anda Çeçenistan’da iki taraf yok. Sadece Ramazan Kadirov ve onu seven, destekleyen Çeçen halkı var. Dağdaki çocuklar da birer ikişer aşağı iniyor.

 

İSTANBUL-GROZNİ UÇAK SEFERLERİ BAŞLIYOR..

 

Çeçen halkı 300 bin şehit verdi ve artık savaş istemiyor. Çeçenistan’da savaş bitti. Orada şimdi asıl büyük cihat var. Asrımızın en büyük manevi cihatlarından biri şu anda Çeçenistan’da gerçekleşiyor. Bazı insanlar hiç gitmedikleri, görmedikleri Çeçenistan hakkında Yahudi lobilerinin ağzıyla ahkam keserken, Çeçenistan’da büyük bir maddi ve manevi diriliş dönemi yaşanıyor..

Bu önemli gelişmelerden birkaçını özet olarak vermek istiyorum:

1- Savaşta yakılan yıkılan şehirler adeta yeniden kuruldu..

2- Sosyal yardımlar kapsamında, savaşta mağdur olan onbinlerce aileye maddi yardım yapıldı

3- Evsiz kalan 2 .700 aileye bedava konut verildi

4- Evi hasar gören binlerce aileye 15’er bin dolar yardım yapıldı

5- Grozni, Gudermes, Kurçaloy gibi şehirlerde Osmanlı Türk mimarisiyle ihtişamlı camiler yapıldı. Halen 11 ayrı bölgede Osmanlı camilerinin inşaatı sürüyor.

6- İkinci savaş sırasında, çeşitli sebeplerle uyuşturucu bağımlısı olan onbinlerce genç tedavi edildi ve bağımlılıktan kurtarıldı. Uyuşturucu tacirlerine karşı amansız bir mücadele verildi ve kökü kurutuldu.

7- Eski Sovyetler Birliği döneminden kalma en büyük hastalık olan alkol ve sigara alışkanlığını yok etmek için büyük bir mücadele veriliyor. Alkollü içki satışları Çeçenistan’da filen yasak durumunda.

8- Diğer eski Sovyet Cumhuriyetlerinde ve Rusya federasyonunun başka bölgelerinde en yaygın hastalıklardan biri olan fuhuş ve zina olaylarına karşı büyük bir mücadele başlatıldı ve bu tür suçlar yok denecek seviyeye getirildi.

9- Çeçen kültürünün ve İslam dininin yeniden ihyası için topyekün bir seferberlik başlatıldı. Çeçen televizyonu, sürekli olarak Çeçen milli kültürü ve gelenekleri istikametinde yayın yapıyor.

10- Grozni’de Kunta Hacı İslam Üniversitesi hizmete açıldı. Şu anda 350 civarında genç bu üniversitede İslami eğitim alıyor.

11- Çeçenistan’ın tüm şehir ve köylerinde dini eğitim veren ve Kur’an öğreten medreseler hizmete açıldı.

12- Çeçenistan’daki tüm okullarda dini eğitim veriliyor ve ilköğretim okulları dahil tüm okullarda çocukların namaz kılacağı mescidler tahsis edildi. Çeçenistan’daki okullarda ve resmi tüm kurumlarda başörtüsü serbest.

 

13- Mevcut yönetim özellikle eğitime çok büyük önem veriyor. Bu konuda hiçbir fedakarlıktan kaçınmıyor. Çeçenistan’daki okullarda okuyan gençler, her konuda tam donanımlı yetişiyor.

14- Savaş sebebiyle yıllardır dış ülkelere direkt uçak seferi yapamayan Çeçenistan, 16 Kasım itibariyle, dünyayla entegrasyon ve havayolu ulaşımında yepyeni bir sayfa açtı.

Çeçenistan uçakları 16 kasım’dan itibaren ilk dış uçuşunu kutsal topraklara yaptı ve binlerce hacı adayını Mekke’ye, Medine’ye taşıdı.

15- Bu yıl tam 3 bin Çeçen hacı olacak. 65 yaş üzerindeki yoksul 500 hacı adayının tüm masraflarını Cumhurbaşkanı Ramazan Kadirov karşıladı.

Çok yakın bir gelecekte Grozni-İstanbul uçak seferleri de başlıyor. Direkt seferlerin başlamasıyla birlikte, Çeçenistan’a daha kolay ulaşma imkanı bulan insanlar, ülkede savaştan eser kalmadığını, ülkenin her yerinde huzur ve güvenin tesis edildiğini, halkın artık savaştan yorulduğunu görecekler.

 

Hamzat Kumuklu

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...