Jump to content
Necip Fazıl Kısakürek [N-F-K.com Forum]
Sign in to follow this  
kvp111

Acaba Bu Forumda Niçin En Az Üstad'dan Konuşuluyor?

Recommended Posts

aşşağı yukarı hergün siteyi bir umutla tıklarım...sonra bakarımki üstadla ilgili ortada hiçbirşey yok sadece reyhan hanım bana kalırsa uğraşıyo bu konuda...ya siyasi meseleler ya başka hocalar ya tartışmalar...yok hangi kitabı okudun yok hangi filmi izledin...bu siteden sonra birde nur talebelerinin sitesine girerim bir bakarımki adamlar Bediüzzamanın bütün fikirlerini anlamaya çalışıyorlar...bir bakarımki adamlar onun ruhuna fatiha yasin kelimei tevhid okurlar....bu site bence şunun için kullanılmalıydı...Üstad zaten bütün islami camia da sevilir oda şiirleri sebebiyle yoksa kimse üstadı anlamaz anlasaydı islami camiada ona düşman sayısı artardı yada o yönünü kapatmak isteyende olabilir...herneyse demek istediğim bu site üstadı yakından tanımaya vesile olmalıydı...yoksa aa necip fazılın sitesi üye oluyum ondan sonra da kimse üstaddan konuşmasın bu bana yanlış geliyo...site yöneteminin buna çare bulması lazım....vesselam

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sevgili kardeşim

 

Tepkine bir yandan katılıyorken bir yandan katılamıyorum... Öncelikle katıldığım nokta evet üstad ile ilgili konular bazen 2. planda kalabiliyor... Fakat bir şeyi göz ardı ettiğinizi görüyorum... Büyük doğu ne bir cemaat , ne bir tarikat büyük doğu bir şemsiye... Her türlü islami fikri bünyesinde toplayan ve bu bünyede eritip tek bir mermi haline getirildiği yerdir... Üstad bir konferasında derki ''Bu davanın gerçek bayraktarı bizi diğerleri ise sadece lafazanı...'' Bu sitede açılmış binlerce başlık var... Geçmişe doğru hiç tarama yaptınız mı bilemem... Yani yayımlanan onca kaynağı bitirdiniz mi yeni yazılar beklemektesiniz... Bir başka değişle eleştiri yapmak kolay yol.... Ya siz ne kattınız... Bana gelince ben sizden iyi değilim... Benim katkımda son derece sınırlı... Ama kalkıpta bu siteyi başka oluşumlarla kıyaslamanız bence yanlış.... İçimizde nur talebesi kardeşimiz de var... Nakşide , Kadiride veya başka cemaat ve tarikatlerden veyahut hiçbirine dahil olmayanlardan (ben gibi)... Hiç bir gruba dahil olmama sebebimde (ne yapsınlar benim gibi boş beleş adamı ) ...Sığındık büyük doğu şemsiyesine... Sözlerimi bu şekilde bitirirken inşallah sizi kırmamışımdır... saygılarımla...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Selamlar,

Siteye her gelişinizde Üstad'ın fikir ve ruh dünyasından bir parça daha devşirmek, ona dair yeni bir şeyler öğrenmek, Üstad'ı okuyan gönüldaşlar arasında ilerleyen bir sohbet meclisinden istifade etmek manâlarını taşıyan talepleriniz haklı olmakla birlikte aynı zamanda Üstad'ın sadece okunup geçilmesini değil, yazdıklarının, fikirlerinin üzerinde düşünülerek inkişaf edecek olan fikirlerin de burada paylaşıldığını görmek ve onlardan da faidelenmek istemektesiniz. Ki zaten forumun amaçlarından biri de bu. Bunların tam manâsıyla gerçekleşebilmesi, yani tabir-i caizse işlerin tıkırında gitmesi için, yöneticiler dışında diğer gönüldaşlarımızın da Üstad'a dair başlıklarda fikirle, yorumla, tahlille, Üstad'a dair kendi açacakları başlıklar ile katkıda bulunmaları da lazım. Yani tahterevallinin iki ucunun da dolu olması ve karşılıklı bir devinimin ortaya konması lazım.

 

Üstad'la ilgili olan kategorilerimizde Üstad'a dair hemen hemen her mevzu var diyebilirim. Üstad'ı hiç tanımayan bir insan forumun Üstad'la ilgili bölümlerini okuyarak ona dair çok geniş bir bilgi ve fikir yelpazesine sahip olabilir. Sitede böyle bir bilgi ve fikir birikimi, deposu mevcut. Daha yeni şeylerin ortaya konması ise hem yönetimin, hem gönüldaşlarımızın el birliği ile gerçekleştirilir.

 

Şuna ise bilhassa değinmem lazım, yönetim ekibimiz, ben hariç, okuyan yahut çalışan (her ikisini birden yapan da var) arkadaşlarımızdan husule geldiğinden, o yoğunluktan ve meşgaleden arta kalan zamanlarını veriyorlar veya hiç artmıyorsa da veremiyorlar. Sitenin arka planında teknik ve profesyonel çalışma isteyen işler de gene bu arkadaşlarımız tarafından yapılıyor. Bu tür bir durum, üye olan diğer gönüldaşlarımız için de geçerli olabilir ki onlar da sadece bir göz atımı vakit bulabiliyor olabilirler. Siteyi takip edecek vakitleri olanlar da diğer konulara daha fazla eğilmek istiyor olabilirler. Sizin çerçevesini çizdiğiniz ve bir tür talep ihtiva eden kelâmınız, yönetim olarak bizlerin site ideallerinden biridir. Ki bir zamanlar arkadaşlarımızın işlerinin yoğunlaşma devresinden önceki dönemlerde bu ortam kurulmuştu. İleride de yeniden kurulacaktır inşallah. Meseleye her cepheden bakarak son noktada Üstad'dan mülhem diyebilirim ki, tırnak, bünye gücü içinde uzayacaktır.

Saygılarımla

Share this post


Link to post
Share on other sites

ben ortada kaynak olmadığından bir eleştiri getirmedim...benim demek istediğim ortada kaynaklar var ama o kaynak anasayfada ancak başlık yeni açıldığında duruyor...başka zaman değil...yani ortada rağbet yok.....mesala benim başlığım...bu kadar açık bir tenkit içeren başlık bile açan hariç 2 kişi tarafından yorumlanmış...ben elimden geleni yapmaya hazırım...çünkü Üstadı tanımanın insanda nelere sebep olacağını çok kişide görmüş bi insanım...hele bu devirde içinde bir nebze olsun eskiden pay taşıyan insanlar okuduğunda içlerindeki yangın her tarafa yayılacaktır diye düşünüyorum...hele gençler ahlak bitmiş durumdayken Üstad okumak nelere sebep olur benden daha iyi biliyorsunuz....denmişki büyük doğu bir cemaat değil filan falan buna katılamıyacağım bir insanın yada ne derseniz kurumun..fikirlerinin inançlarının değerlendirilmesi tartışılması araştırılması için lla cemaat tarikat olmasamı gerekir bu dediğiniz doğru olmasa da belki de bir tespittir insanlara acaba büyük doğuyu ve necip fazılı küçük mü görmekteler...muhtemelen öyle...çünkü herkes büyüğünü evliya olarak görür...burdaysa amaaan şair hataları da vardır yaklaşımıyla yaklaşılıyordur belkide...yazık!!..ama nasip...diycek söz yok...reyhan hanıma teşekkürler...vesselam..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kardeş, tamam, iyi güzel de, yazmak istemeyen yahut sadece okumakla yetinmek isteyenleri yönetim nasıl yazmaya teşvik etsin? Rağbeti nasıl artırsın? Mesela sizin başlığınıza yorum yazmaya nasıl yönlendirsin insanları? Yönetimin belli başlı görevleri vardır, siteyi hertürlü imkanı kullanarak daha fazla kişiye duyurmak ve site vesilesiyle Üstadın tanınmasına katkıda bulunmak başta gelendir. Sitede Üstadla ilgili yazıları okuyup da fikrini beyan etmekten çekinen veya ne bileyim yazma ihtiyacı, iştiyakı duymayan üyeyi yönetim ne yapsın ki yazmaya yöneltsin? Bu konuda fikrinizi beyan etmenizi rica ediyorum :D Elbette ki yönetim tavsiyenizi dikkate alacaktır. Yönetimin buna çare bulması lazım demişsiniz de, bunun çaresi nedir sizce? Üstadın şiirinde geçtiği gibi, bir çare otu mu bulmak lazım? Selametle.

Share this post


Link to post
Share on other sites

site yönetiminin çare bulması dememdeki sebep..sorunu çözme gücünün en çok onlarda olduğuna inanmamdır...bu türlü şekillerde olabilir...amacım site yönetimini eleştirmek değildi sanırım öyle anlaşılmış millet ilgilenmiyorsa onlar ne yapsın tabiki ama bişey yapılabilirse yapacak olan onlardır..bu nasıl ne şekilde olur ayrı mesele....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ayrı mesele değil kardeş, tamamen bununla alakalı bir mesele. Mesela birkaç taktik tavsiyesinde bulunabilirsiniz. İşin nasıl'ı ve ne şekilde'si hakkında yol gösterebilirsiniz. Onlar da değerlendirmeye alır ve ellerinden geleni yetkilerini de kullanarak yaparlar. Benim aklıma bir şey gelse söylerim ama bir tavsiye gelmiyor aklıma. Her şey güzel ülkemizin güzel gönüldaşları için :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Konu açılmışken; fazla alakası yok ama eski arşiv sayfalarına bakıyorum site şu anda ki olduğundan çok daha renkli ve hareketliymiş.Mesela Reyhan abla dışında adminimiz ve moderatörlerimiz iştirak etmiyor artık konulara.

Neden acaba?....

Share this post


Link to post
Share on other sites

reyhan hanımın dediklerine bakarak konuşarsak eskiden canlılığı sağlayan yöneticilermiş...burdan yola çıkarak yeni yönetici alımı eski hareketliliği sağlıyabilir demekki...

Share this post


Link to post
Share on other sites
Konu açılmışken; fazla alakası yok ama eski arşiv sayfalarına bakıyorum site şu anda ki olduğundan çok daha renkli ve hareketliymiş.Mesela Reyhan abla dışında adminimiz ve moderatörlerimiz iştirak etmiyor artık konulara.

Neden acaba?....

 

Her zamanın kendine göre bir tadı vardır. Ama burada soru şu ya hani: Adminler -reyhan adminimiz hariç- neden konulara fazla iştirak etmiyor? Ben şöyle düşünüyorum. Bu güzide sitenin bugünlere gelmesi için canhıraş bir şekilde çalışan, bu canhıraş mücadeleyi bugün hâlâ aynı azim ve kararlılıkta sürdüren insanlar bazen vakit bulamıyor olabilirler. Sonuçta onların da özel hayatları var ve neticede siteyle alakadar olabilmeleri için her şeyden önce zaman ve imkan sahibi olmaları lazım. Bazan hayat insanı çok sevdiği şeylerden ayrı koyabiliyor. Adminlerin durumu bana göre böyle. Ama olaya şöyle de bakabiliriz kanısındayım: Düşünelim bir kere, şu an site biraz hantal görünüyor değil mi? Oysa bana göre gitgide ivme kazanıyor. Mesela yeni üyeler kaliteli ve gelecek vadeden türden insanlar. Bakın forumda kaliteli ve güzel tartışmalar var. Diyeceğim o ki, bu forumun kalitesini arttırmak bizlerin elinde. Adminler zaten konulara öyle ya da böyle katılırlar. Biz üyeler olarak Üstadın fikirleri doğrultusunda forumun hareketliliğini arttırabiliiriz. Tohum saçalım hele, bitmezse utanacak topraktır; emin olun!.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Üstad hakkında konuşulmadık bir mevzuu kalmadığı içindir.

 

Lakin Üstad böyle olmasını arzular mıydı diye düşünmeden edemiyorum.

 

Mesela Üstad'ın şehadet eylemlerine bakışı mevzuunu dile getiren, yakınen tanıdığım "barani" kardeşi uzaklaştırmanızı yadırgadım.

 

Üstad'ı tek yönlü olarak ele alıp, değişik açılardan bakanları, bakışları, dışlamak doğru değil diye düşünüyorum.

 

Dokunulmazımız Sadece Ehli sünnet vel cemaat itikadı olmalı...Gayrısı herşeyi konuşabilmeliyiz.

 

 

Selamün aleyküm.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Üstad hakkında konuşulmadık bir mevzuu kalmadığı içindir.

 

Lakin Üstad böyle olmasını arzular mıydı diye düşünmeden edemiyorum.

 

Mesela Üstad'ın şehadet eylemlerine bakışı mevzuunu dile getiren, yakınen tanıdığım "barani" kardeşi uzaklaştırmanızı yadırgadım.

 

Üstad'ı tek yönlü olarak ele alıp, değişik açılardan bakanları, bakışları, dışlamak doğru değil diye düşünüyorum.

 

Dokunulmazımız Sadece Ehli sünnet vel cemaat itikadı olmalı...Gayrısı herşeyi konuşabilmeliyiz.

 

 

Selamün aleyküm.

 

Ooo ne zamandır baran dergisinin fikirleri yani daha açık tabirle ibdacıların fikirleri Üstad ile aynı kefeye konur oldu? ''barani'' kardeş bu işin cılkını çıkarttığı için uzaklaştırıldı diye tahmin ediyorum. Ayrıca şehadet konusunda Üstadın fikirlerini değil gene söyüyorum, anlamayanlar için evet gene söylüyorum ibdacıların ağzıyla konuştuğu için uzaklaştırldı bence ve son derece doğru bir karar oldu.

 

Üstad kimsenin tekelinde değildir. Onu hakkıyla anlayanlara bu sitede laf edildiğini ne duydum ne de gördüm. Yalnız Ehli Sünnet vel Cemaat itikadını sapık, bozuk, terörist bazı kesimlerin anladığı (!) gibi anlayanlara da bu sitede yer yoktur ve olmamalıdır.

 

Aleyküm selam.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ajan:

Yalnız Ehli Sünnet vel Cemaat itikadını sapık, bozuk, terörist bazı kesimlerin anladığı (!) gibi anlayanlara da bu sitede yer yoktur ve olmamalıdır.

 

Çok sert ve gereksiz abi çoook... E abi ben sana sorarım sen hiç bir komünistin Che'ye ya da Deniz Gezmiş'e terörist dediğini duydun mu? Ne yaptı Salih Mirza da bizce terörist oldu? Hadi yaptı diyelim. Yapsada hangi müslümana yaptı? Abi bak, sevmemene birşey diyemem ama müslüman kardeşimiz değil mi O? Ayıp değil mi abi bu yaptığın? Bu ne muvazenesizlik!.. Soruyorum abi, tamam İBDA fena bir yol; senin bu fena yolun oturup bize fenalıklarını göstermen gerekmez mi? Bu sitede İBDA aleyhine kim ne yazdıysa bir satır Mirzabey'den görmedim be!.. Hangi kitaplarını okudunuz da kaka bellediniz Büyük Doğu yoluna?.. Ya sen ne yaptın abi bu yol için de Salih Bey'e teröris diyorsun? Bize ne yaptı abi o? Bu gün İBDAya laf atan her kişi ve kuruluş neden İBDAnın kötü olduğunu uzun uzun izah etmek mecburiyetindedir!.. Siz BD külliyatına bir cümle olsun ne eklediniz? Ayıp değil mi abi? Hiç olmassa müebbet mahkumuna üzülüp ''keşke şu şu yalnışları yapmasaydı'' deyiniz!

İçim acıyor doğrusu bu manzaraya. Yazık be abi yazık!

Adam idamdan döndü sen bu yol için köşeden dönemezsin!

Elini vicdanına koy! Bugün sende olan tüm rahata karşılık olarak o f tipi ceza evinde.

Kaldı ki Üstadın övgülerine mazhar olmuş birisi değil mi o?

Raporlarda yazı yazmış biri, üstadın emriyle kitap yazmış biri, üstadın 'mücerret fikir istidadı tamam' dediği biri...

Belki biraz terbiyesizce bir çıkış oldu ama yazamadan edemedim.

Konuyla alakasız olduğu için ÖM ile cevap yazarsan sevinirim. O sorularım hem Ajan'a hem tüm Site'ye...

Allaha emanet olunuz.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Ajan:

Yalnız Ehli Sünnet vel Cemaat itikadını sapık, bozuk, terörist bazı kesimlerin anladığı (!) gibi anlayanlara da bu sitede yer yoktur ve olmamalıdır.

 

Çok sert ve gereksiz abi çoook... E abi ben sana sorarım sen hiç bir komünistin Che'ye ya da Deniz Gezmiş'e terörist dediğini duydun mu? Ne yaptı Salih Mirza da bizce terörist oldu? Hadi yaptı diyelim. Yapsada hangi müslümana yaptı? Abi bak, sevmemene birşey diyemem ama müslüman kardeşimiz değil mi O? Ayıp değil mi abi bu yaptığın? Bu ne muvazenesizlik!.. Soruyorum abi, tamam İBDA fena bir yol; senin bu fena yolun oturup bize fenalıklarını göstermen gerekmez mi? Bu sitede İBDA aleyhine kim ne yazdıysa bir satır Mirzabey'den görmedim be!.. Hangi kitaplarını okudunuz da kaka bellediniz Büyük Doğu yoluna?.. Ya sen ne yaptın abi bu yol için de Salih Bey'e teröris diyorsun? Bize ne yaptı abi o? Bu gün İBDAya laf atan her kişi ve kuruluş neden İBDAnın kötü olduğunu uzun uzun izah etmek mecburiyetindedir!.. Siz BD külliyatına bir cümle olsun ne eklediniz? Ayıp değil mi abi? Hiç olmassa müebbet mahkumuna üzülüp ''keşke şu şu yalnışları yapmasaydı'' deyiniz!

İçim acıyor doğrusu bu manzaraya. Yazık be abi yazık!

Adam idamdan döndü sen bu yol için köşeden dönemezsin!

Elini vicdanına koy! Bugün sende olan tüm rahata karşılık olarak o f tipi ceza evinde.

Kaldı ki Üstadın övgülerine mazhar olmuş birisi değil mi o?

Raporlarda yazı yazmış biri, üstadın emriyle kitap yazmış biri, üstadın 'mücerret fikir istidadı tamam' dediği biri...

Belki biraz terbiyesizce bir çıkış oldu ama yazamadan edemedim.

Konuyla alakasız olduğu için ÖM ile cevap yazarsan sevinirim. O sorularım hem Ajan'a hem tüm Site'ye...

Allaha emanet olunuz.

 

Allah Allah! Niyeymiş yahu? Neresi ayıp bunun? Biz bu forumda neler duyduk neler işittik. Şimdi ben ibda hareketine sapık, bozuk, terörist deyince mi hata oluyor? Vay be... Beni muvazaseniz ilan etmeden evvel şu forumda yazılanlara bir bakmanı tavsiye ederim. Biz bu forumda bazı şahısların öyle galiz, öyle hakaretamiz laflarla öyle şeyler yazdıklarını okuduk ki, şimdi benim söylediklerim onların yanında sütten çıkmış ak kaşıktan farksız kalır. Bazı arkadaşlar, bizim, en azından benim gibi düşünen insanların sevdiği, hürmet ettiği insanlara af buyur öyle cümleler sarfettiki buraya yazmak bile istemiyorum. Abdülhakim Arvasi Cemaati başlığı var hani, oraya bir bak istersen. Sonra benim yazdıklarıma bak. Neymiş efendim terörist nasıl dermişim? Bal gibi de derim. İbda nın fena bir yol olduğunu da illa yazarım. Burada her yazdığımızı ispat yoluna gitme gibi bir lüksümüz ve zaruretimiz de yok ayrıca. Misal adamın biri, sakalını keserek fitneye sebep olmamaya gayret eden insanları -ki bu insanlar dine hizmet davasında olan adamlar- bunları korkaklıkla suçladı. Hatta onları müdafa edenlere eşşek kılı bile dedi. Yaaa adamın biri neler diyor... Bak ben sadece sapık, bozuk ve terörist dedim sen nasıl hücum ettin. Bu işler böyle Ali NFK.

 

Sonra kalkıpta adamın f tipinde yatmasından dem vurup, yok idamdan döndü o sen köşeyi bile dönemizsin tarzı gene aynı hakaretamiz üslubunla yazmaya devam ediyorsun. Sanki ben dedim f tpinde yatsın, sanki ben dedim müebbet yatsın. Ben burada o insanın ıstırabı üzerinden geçinmiyorum. Allah zulme uğrayanların yardımcısı olsun. Ama bu, ibdacıların ve kumandanların benim gözümde yanlış ve bozuk olduğu gerçeğini değiştirmez. Sen diyorsun ki yaz o zaman, ispat et. Sanki burada herkes her yazdığını ispat ediyorya. Dedim ya ne adamlar gördük, muhabbet duyulan insanlara neler demedi. Korkak dedi, onları sevenlere kıl dedi tüy dedi. Bırak bu işleri. Ama yadırgamamak lazım baran dergisi yahut ibda yayınlnarından bahseden bi insanın elbette ağzı bozuk olur. Bir ara baran dergsni tetkik etmek için aldım okudum, nerdeyse tüm sayılarını. Orada adamların öyle ağır hakaretler ettiklerini gördüm ki onların gözümdeki değeri o anda bitti. Balık baştan kokar misali. Kumandanları onlara öyle bir üslup devretmişki bulaşan onlara benziyor.

 

ÖM cevap değil, seninle bu konuları yüzyüze de konuşabiliriz. Ha bide bu sitede bu ibda bozuntularının konuşulmaması benim değil yönetimin bana göre çok haklı bir prensibidir. Varsa sıkıntın onlara da söyle. Hani biz köşeyi bile dönemeyecek olan, külliyata bir gram faydası olmayan adamlarız ya..

Share this post


Link to post
Share on other sites
Allah Allah! Niyeymiş yahu? Neresi ayıp bunun? Biz bu forumda neler duyduk neler işittik. Şimdi ben ibda hareketine sapık, bozuk, terörist deyince mi hata oluyor? Vay be... Beni muvazaseniz ilan etmeden evvel şu forumda yazılanlara bir bakmanı tavsiye ederim. Biz bu forumda bazı şahısların öyle galiz, öyle hakaretamiz laflarla öyle şeyler yazdıklarını okuduk ki, şimdi benim söylediklerim onların yanında sütten çıkmış ak kaşıktan farksız kalır. Bazı arkadaşlar, bizim, en azından benim gibi düşünen insanların sevdiği, hürmet ettiği insanlara af buyur öyle cümleler sarfettiki buraya yazmak bile istemiyorum. Abdülhakim Arvasi Cemaati başlığı var hani, oraya bir bak istersen. Sonra benim yazdıklarıma bak. Neymiş efendim terörist nasıl dermişim? Bal gibi de derim. İbda nın fena bir yol olduğunu da illa yazarım. Burada her yazdığımızı ispat yoluna gitme gibi bir lüksümüz ve zaruretimiz de yok ayrıca. Misal adamın biri, sakalını keserek fitneye sebep olmamaya gayret eden insanları -ki bu insanlar dine hizmet davasında olan adamlar- bunları korkaklıkla suçladı. Hatta onları müdafa edenlere eşşek kılı bile dedi. Yaaa adamın biri neler diyor... Bak ben sadece sapık, bozuk ve terörist dedim sen nasıl hücum ettin. Bu işler böyle Ali NFK.

 

Sonra kalkıpta adamın f tipinde yatmasından dem vurup, yok idamdan döndü o sen köşeyi bile dönemizsin tarzı gene aynı hakaretamiz üslubunla yazmaya devam ediyorsun. Sanki ben dedim f tpinde yatsın, sanki ben dedim müebbet yatsın. Ben burada o insanın ıstırabı üzerinden geçinmiyorum. Allah zulme uğrayanların yardımcısı olsun. Ama bu, ibdacıların ve kumandanların benim gözümde yanlış ve bozuk olduğu gerçeğini değiştirmez. Sen diyorsun ki yaz o zaman, ispat et. Sanki burada herkes her yazdığını ispat ediyorya. Dedim ya ne adamlar gördük, muhabbet duyulan insanlara neler demedi. Korkak dedi, onları sevenlere kıl dedi tüy dedi. Bırak bu işleri. Ama yadırgamamak lazım baran dergisi yahut ibda yayınlnarından bahseden bi insanın elbette ağzı bozuk olur. Bir ara baran dergsni tetkik etmek için aldım okudum, nerdeyse tüm sayılarını. Orada adamların öyle ağır hakaretler ettiklerini gördüm ki onların gözümdeki değeri o anda bitti. Balık baştan kokar misali. Kumandanları onlara öyle bir üslup devretmişki bulaşan onlara benziyor.

 

ÖM cevap değil, seninle bu konuları yüzyüze de konuşabiliriz. Ha bide bu sitede bu ibda bozuntularının konuşulmaması benim değil yönetimin bana göre çok haklı bir prensibidir. Varsa sıkıntın onlara da söyle. Hani biz köşeyi bile dönemeyecek olan, külliyata bir gram faydası olmayan adamlarız ya..

İbdacılar asker şişlemedi mi?Şişledi.Bugün asker şişleyen, yarın güç bulunca dağa çıkıp askerle çatışır Mehmetçik şehit eder.Çok doğru bir tesipt mitajanı kardeşim.B u arada bi admin gelmiş aşağıda gözüküyor.Aman diyeyim konunun akışı değiştirelim.Yoksa kapanıverir cânım konu.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Selamlar,

 

Yazılanları toparlayıp kendi zaviyemizden cevaplamaya çalışacağım.

 

Aslında, Üstad'la ilgili konuların gündemde tutulması sitenin kuruluşundan beri üzerinde ehemmiyetle durduğumuz bir meseledir. İlk dönemlerde, bu bölümlerin alt yapısını tesis edebilmek adına yönetim olarak önceliğimiz bölümleri hareketlendirmek ve bahisleri çeşitlendirmek idi. Bu hedefimize ulaştığımızın bir nişanesi olarak, bölüm iskeletlerinin sağlam bir şekilde oturduğunu düşünüyorum. Bu andan itibaren sözkonusu bölümlerle ilgili yapılması gerekenler; yazıları yorumlamak, bazı hudutları ve kuralları ihlal etmeden yeni paylaşımlarda bulunmak ve terkibî çalışmalar hazırlamaktır. Bunu yapma mesuliyeti ise bizimle beraber tüm üyelerimize düşüyor.

 

Yöneticilerin bu bölümlerde eskisi kadar aktif olamamasının birkaç sebebi var. Bunlardan birincisi, önceliklerimizin farklılık kazanmış olması. Sözkonusu bölümlerde paylaşım yapmak bizim görevimiz olmakla beraber, stratejik önceliklerimiz şu an için zamanımızı daha fazla işgal ediyor. Yukarıda da belirttiğim gibi, sözkonusu bölümlerde altyapıyı kurduğumuzu düşündüğümüzden, yönetimimizin öncelikleri sosyal hayatı ilgilendiren projeler gerçekleştirmek ve mevcut birikimi daha verimli bir şekilde yayabilmek haline gelmiştir. Kısaca açmam gerekirse, artık kitap dağıtım projesi gibi sosyal projeler düzenlemek, arşiv DVD'lerinin dağıtımını yapmak, sitemizin tanıtım işleriyle ilgilenmek, seminer ve programlarda kullanılmak üzere video veya slayt benzeri materyaller hazırlamak, matbu hale getirilebilecek projeler gerçekleştirmek; Üstad'la ilgili organizasyonlara destekçi ve danışman olmak, kısacası sanal alemden gerçek hayata açılmak ve eldeki birikimin kullanılmasını kolaylaştırıcı çalışmalar gerçekleştirmek şu an için yönetim olarak öncelik verdiğimiz faaliyetlerdir. Yöneticiler olarak foruma aktif şekilde katılamamamızın bir başka sebebi ise şahsi yoğunluklarımızın eskiye göre artmış olması... Bu yoğunluklar, sitemizi geri plana atmaktan ziyade, sitemize faydalı olacak bazı faaliyetlerin önünü de açıyor. Aklıma ilk gelen misal, Mehmet nickli arkadaşımızın 5000 kişiye dağıtılacak bir ajandaya sitemizin tanıtımını yerleştirmesi... Şahsi yoğunluklarımızın siteye benzer getirileri olmakla beraber, bizi malesef forumda eskisi kadar aktif olmaktan alıkoyuyor. Yönetimde çift anadal yapan, hem çalışıp hem okuyan, tatil günleri bile belli olmayan işlerde çalışan, okulu uzatmama kavgasına sarılmak durumunda kalan arkadaşlarımız var. Bu arkadaşlarımızdan, uzun vadede hem kendilerine, hem de sitemize faydalı olacak meşgalelerinden vazgeçmelerini isteyerek, siteyi bu işe gönüllerini veren arkadaşlar için bir işkence mevkii haline getirmeyi doğru bulmuyorum.

 

Bunlar, Üstad'la ilgili konuları hareketlendirme ve denetleme görevimizi üzerimizden almıyor elbette. Denetleme işini zaten halihazırda gerçekleştiriyoruz. Bölümleri de, elimizden geldiğince hareketlendirme gayretindeyiz; fakat ortada bir aksaklık varsa, bunu bu durumdan şikayetçi olan arkadaşlar başta olmak üzere, tüm üyelerimizin anlayış ve gayretiyle aşabileceğimizi belirtmek istiyorum. Ayrıca, alt bölümlerdeki konuların aktifleşmesi de sitemiz açısından bir sıkıntı ifade etmiyor. Zira bu bölümlerin seviyesini koruyabildiğimiz sürece, Üstad'la ilgili konular hakkında yazma cesaretini bulamayan arkadaşlarımız, siteden, dolayısıyla da Üstad'dan istifade etme şansı bulacaklardır. Yani bu bölümler sayesinde, Üstad'ı yeterince tanımayan arkadaşlarımız da, Üstad adına kurulmuş bir forumda bulunduklarının bilincinde olacak ve mesaj yazmasalar da okumuş bulunacakları diğer konularla, onu yakından tanıma fırsatına kavuşacaklardır.

 

Yönetici alımı mevzuuna gelirsek...

 

Yönetim olarak forumu devamlı bir inceleme altında tutuyoruz ve forumda gösterdiği birikimi, kişiliği ve fikirleri ile yönetim için uygun bulduğumuz arkadaşları yönetimimize dahil ediyoruz. Şu anda da yöneticilik için takip etmekte olduğumuz, nicklerini vermek istemediğim birkaç arkadaşımız var. Biz, sitenin kuruluşundan bu yana yönetici sayısını arttırma fikrini daima taşıyageldik; fakat burada yöneticilik yapacak arkadaşları seçerken yeterince titiz davranmaz ve forumda tanıma fırsatı bulamadığımız arkadaşları da yönetimimize dahil edersek, bu bizzat sitenin kuruluş prensiplerinin tahribiyle neticelenecektir. Yönetici sayımızın azlığını (ki forumdaki üye sayısı göz önünde bulundurulduğunda pek de az olmadığı söylenebilir), haklı olduğunu düşündüğümüz bu titizliğimize vermenizi rica ediyor ve şu anda, hatta bir tanesi yeni sayılabilecek bir üyemiz olmak üzere, birkaç arkadaşı yönetim için izlediğimizi tekrar hatırlatmak istiyorum. Yine yeri gelmişken, yöneticilerimizin Üstad'la ilgili en azından vasatın biraz üstünde bilgi birikimine sahip olmaları gerekmekle beraber, onun çoğu eserini okumasının şart da olmadığını belirtmek ihtiyacındayım. Yeter ki biz o samimiyeti, o bağlılığı, o iştiyakı görelim.

 

Barani kullanıcı isimli arkadaşımız ben diyeyim on, siz deyin on beş defa uyarılmış olmasına rağmen hala yukarıda linkini verdiğimiz kuralları inatla çiğnediğinden sitemizden uzaklaştırılmıştır. Kendisinin uzaklaştırılma sebebi olarak gösterdiğiniz mesajları hala forumumuzdadır ve hadisenin vukuundan çok önce yayınlanmıştır. Lütfen olanları çarpıtmayalım, yahut cümlelerimizi yanlış anlaşılmaya müsait bir biçimde kurmayalım. Biz "Üstad'ın yazısını paylaştı" veya "Üstad'ın bir görüşünü açıkladı" diye kimseyi atmış değiliz, . Umarım atılma sebebi olarak bunu size o söylememiştir, yoksa ya sebebi anlamamış, yahut da istediği gibi göstermek istiyor demektir. Kendisini İbda, Mirza, Baran ve saire hususlarda çok defa uyardık, hasılı uzaklaştırma bir birikimin neticesidir. Sınırsız sabır, tertibi öldürür.

 

Ali NFK kullanıcı isimli arkadaşımız da bu hususlarda defalarca uyarıldığından 5 günle cezalandırılmıştır.

 

Konuyu açık tutmak, sitemizde yer vermek istemediğimiz bir konu etrafında yazışmanın devam etmesiyle sonuçlanacak gibi durduğundan konu kapatılmıştır.

 

Saygı ve selamlarımla

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...