Jump to content
Necip Fazıl Kısakürek [N-F-K.com Forum]
mawera11

Baykal'dan İlginç Açıklamalar..

Recommended Posts

Gündemdeki tartışmalarla ilgili değrelendirmelerde bulunan Baykal, şunları söyledi:

 

(Cüppeli Hocayı Kast Ediyor)Bir an bile tereddüt etmeden kendisine şifa dileğimi ilettim ve kapattık. Bende o kişinin telefonu yok. AKP'li eski milletvekilinin böyle bir girişim yapmasından ötürü bir şikayetim de yoktur. Tuzağa mı düşürüldüm de demiyorum. Bunları doğal karşılıyorum. Toplumun bu ilişkileri anlaması lazım. Farklı dünya görüşlerine sahip olabiliriz ama farklı değerlendirmek olmaz. Bir birimize şifa dilemesini bilmeliyiz. Televizyonda kendisini eglenceli bir program izler gibi zevkle izliyorum. Böyle bir insanla karşılaştığınız zaman neden sırtını döneceksin. Bu benim doğama aykırıdır.

 

Herkese de bunu tavsiye ederim.

 

TBMM'DEKİ OLAYLAR

Arınç'ın tutumu insani açıdan, nezaket açısından, anayasa açısından vahimdir. Bu çok kabul edilemez. Sakıncalı bir yaklaşımdır. Bunun bir an önce doğ u olarak kavranmasına ihtiyaç var. Özel ortama, o girilen oda bir ofis değildir. O insana tahsis edilmiş olan, kılığını kıyafetini değiştirebileceği, giyimini kuşamını yapabileceği bir mekandır. Böyle bir mekana üstelik bir hanımın mekanına, onun onayı olmadan, kapıyı hışımla kaptırıp içeri girerek çok kaba bir üslupla hitap etmesi, suçlaması kabul edilebilir bir olay mı? Yanlış ve sakıncalı bir davranış olmuştur. Bir an önce özür dilemesine ihtiyaç vardır.

 

Türkiye'deki kadın hareketleri buna nasıl sessiz kalıyorlar. Ortaya çıkıp bunu protesto etmeliler. Düzeltilmesi gerekir. Üslup yanlıştır, kendisini savunma tarzı yanlıştır.

 

GATA'DAKİ SKANDALA SKANDAL SÖZLER

Bu konularda hepimize çok hassas davranma görevi düşüyor. Aile sorunlarını ve ilişkilerini siyasete yahsıtmaya, suçlama konusu ya da siyasetçiler tarafından gündeme getirmesini olumsuz değerlendirmişimdir. Bundan uzak durmamız lazım. Hiç bir siyasetçi karşısındaki siyasetçiyi ailesiyle vurmaya, mahremine girmeye, hakkı yoktur. Özenle kaçınmamız lazım. Bu olay üzüntü vericidir. Bana öyle geliyor ki, o olay yaşandığı anda bu tepki hangi düzeyde kim tarafından ifade edildi bilmiyorum. O kurum yetkilisi kim bilmiyorum, ama bu bilgiyi aldıktan sonra doğrudan olaya müdahale ederek dönemin yetkililerine, böyle bir anlayışı gördüm diye söylemiş olsaydı, bana öyle geliyor ki, o zaman dahi bu konu üzüntü verici bir duruma ulaşmadan çözülebilirdi. Nitekim, yine o dönemde şimdiki Sayın Cumhurbaşkanı'nın eşinin oraya gittiği biliniyor. Demekki bir olayı çözmeyi istiyorsanız, o çerçevede öyapabileceğiniz şeyler vardır. Bütün bunlara sesini çıkarmayıp yıllar sonra gündeme taşımak uygun olmamıştır. Ama bu şikayet günümüzde bir gerilim konusu olmada çözülebiliyor.

 

Kaynak: http://www.habervaktim.com

Share this post


Link to post
Share on other sites

her zamanki gibi kendisi insanları cahil yerine koyarak açıklamalar yapıyor. bir kere Bülent Arıncın nasıl bir insan olduğunu vasıflarını herkes biliyor. o odanın özel bir oda olmadığı vekile tayin edilmiş ve herkesle konuşabileceği bir oda olduğunuda herkes biliyor. Bülent arınç o bayanın yaptığı işi daha önce layıkıyla tarafsız bir şekilde yapmış bir insan yani tecrübeli bir insan. yanlış gördüğü bir şeyi üslubuylada belitmesinde nasıl bir sakınca olabilirki. görülen yanlışlar neden belirtilmesin kanunda böyle bir yasamı var hayır. 2.bir hususta milletini seven ve bu ülkeyi her türlü kaostan uzak tutmaya çalışan bir insan(nitekim bunun tam zıttı olduğunu herkes biliyor) hiç kimseden böyle basit bir meseleden ötürü protesto yapmasını isteyemez. o bir bayan olabilir ama bu onun yanlışlarının ortaya dökülmemesi için bir sebep deildir.

 

diğer bir hususta gata da başörtüye edilen bir hakaret söz konusu fakat kendisi bunun bayağı dışında bir yorum yapmış.bu bir aile sorunu değil bu inanca edilmiş bir hakarettir. bu mevzuyu o kadar daraltmaya hakkı yok kendisinin. bu konuyu o kadar dar görüyosada yorum yapmasın ve bunu bir siyasi malzeme olarak görüp bu konuda hassas olan insanları kırmasın....

 

şunu da tekrar hatırlatmak isterim ki kimse cahil veya da kör değil..böyle bir muamelede kimseye yapılamaz...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...