Jump to content
Necip Fazıl Kısakürek [N-F-K.com Forum]
Sign in to follow this  
onüç

İngiltere Ordusunda Örtü Yasağı Yok Gemide Mescit Var

Recommended Posts

Örtü yasağı yok gemide mescit var

 

Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ'un, liderlik ve profesyonellik konusunda övdüğü İngiliz ordusu, Müslüman personeli için helal yemek çıkarıyor. Habervaktim, Başbuğ'un örnek gösterdiği İngiliz ordusunun, dindar personeline ne tür kolaylıklar sağladığını araştırdı. İngiliz Savunma Bakanlığı, habervaktim'in “İngiliz ordusu, dindar personelinin ve özellikle Müslüman personelinin dini ibadetlerini yerine getirmesine nasıl yardımcı oluyor?” sorusuna, ilginç cevaplar verdi.

 

 

 

MEHMET NEDİM ASLAN/LONDRA

 

Cami bombalama, Müslüman olmayan Türkiye vatandaşlarına suikast düzenleyerek dindarların üzerine atma, Kürt iş adamlarına suikast düzenleme gibi korkunç ifadelerin yer aldığı darbe planlarıyla gündemden hiç düşmeyen Genelkurmay, ordu evleri ve birliklerde örtü ve sakal yasağını sürdürürken, övgüyle bahsettiği İngiliz ordusunda dindar personelin dini ibadetlerini yerine getirmesi için her türlü kolaylık sağlanıyor.

 

BAŞBUĞ, İNGİLİZ ORDUSUNU ÖVMÜŞTÜ

Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ'un geçtiğimiz hafta bir gazeteye verdiği demeçte 'liderlik' konusunda İngiliz ordusundan övgüyle bahsetmiş ve İngiliz ordusunun liderlik konusunda ilk sırada yer aldığını söylemişti. Başbuğ, İngiliz ordusunun liderlik konusundaki sırrını,ordu bünyesinde bulunan Cadet Force isimli vakfın, 12-18 yaş arasındaki çocuklar için düzenlediği kamplarda verdiği kişisel ve fiziksel gelişime yönelik kurslara bağlamıştı.

 

İNGİLİZ SAVUNMA BAKANLIĞI'NA SORDUK

Habervaktim, Başbuğ'un profesyonellik ve liderlik konusunda övdüğü İngiliz ordusunun dindar mensuplarına ne gibi kolaylıklar sağladığını İngiltere Savunma Bakanlığı'na sordu. Savunma Bakanlığı Askeri Personel Departmanı, İngiliz ordusunun dindar ve özellikle Müslüman personelinin ibadet ihtiyacını karşılamasında nasıl yardımcı olduğuna dair sorumuza çarpıcı cevaplar aldı.

 

ASKERİ PERSONELİN RUHANİ GELİŞİMİNE BÜYÜK ÖNEM VERİYORLAR

İngiliz ordusununun tüm askeri personelinin ruhani gelişimine büyük önem verdiğinin altı çizilen açıklamada, farklı dinlerden askeri personelin dini ibadetlerini yerine getirebilmelerini de cesaretlendirdiği kaydedildi. Müslüman askerlerin, sağlık ve güvenliklerini tehlikeye düşürmediği sürece namaz kıldıklarını ve diğer ibadetlerini de yerine getirdiği kaydedilen açıklamada, savaş gemileri dahil tüm askeri alanlarda ibadet odaları bulunduğu ifade edildi.

 

HELAL YEMEK ÇIKARIYORLAR

İngiliz ordusunun, bünyesinde bulunan Müslüman askerlerin tüm dini ihtiyaçlarını karşılamak için her türlü kolaylığı ve çalışmayı yaptığı belirtilen açıklamada, “Ordudaki Müslümanlar dini bayramlarını kutlarken, namaz ve oruç gibi ibadetlerini de güvenliklerini tehlikeye düşürmediği sürece, rahatça yerine getiriyorlar. Ordu, bu konuda her türlü desteği veriyor. Ordu birliklerinde ayrıca helal yemekler de çıkarılıyor” denildi.

 

KILIK KIYAFET KISITLAMASI YOK

Habervaktim, İngiliz ordusunun askeri birlikleri ziyaret eden ailelerin ve özellikle de Müslümanların kılık kıyafetine ilişkin herhangi bir sınırlama olup olmadığına dair sorusuna da, ordu birliklerinde bu tür kısıtlamaların olmadığını, ailelerin çok rahat bir şekilde ordu birliklerine gelebildiğini ve çocuklarını ziyaret ettiği cevabı aldı.

 

HABERVAKTİM.COM/ÖZEL

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...