Jump to content
Necip Fazıl Kısakürek [N-F-K.com Forum]
Sign in to follow this  
serdengectik

Ehli Küfre Cevap

Recommended Posts

Birkaç gün önce bir ateist sitesinde bazı yazılarla karşılaştık.Bu yazılardaki bütün saçmalıkların içinde cevap verilmeye değer bulduğumuz birkaç iddiaya cevap vereceğiz.

Şimdi yavaş yavaş bu dahilerimizin(!) sözlerini nakletmeye ve cevap vermeye başlayalım.

 

İddialarından biri:"evrim yoksa insan neden yaratıldı, çamurdan mı? Ve eğer yaratıldıysa neden 3,5 milyar yılda yaratıldı bir anda yaratmak varken?"

 

Bu dahilerimize(!) tesadüfen varolmuş bir hücrede tesadüfen oluşan değişiklikler sonucu tesadüfen insanın ortaya çıkması garip gelmiyor da bir yaratıcının çamurdan yaratması garip geliyor.Arkadaş sanane! yaratıcının işine ne karışırsın, dilediği şeyden yaratır.

 

3,5 milyar yıl meselesine gelince:tedric sünnetullahtandır ve sünnetullah değişmez.

 

Diğer bir iddiaları ise "Din adamlarının evrime karşı çıkmalarının sebebi halk ateist olursa yardım için camilere vesaireye yollanan paralardan mahrum kalma korkusudur".Gülünüp geçilebilecek bu iddiaya kısa bir cevap verme gereği hissettik.Cevabımız şudur:

 

Din adamlarının o parayı şahısları için kullanmadıkları gün gibi aşikar olmakla birlikte kullansalar dahi bunun sorumlusu islam değil o şahıslar olur.Bununla birlikte siz din adamlarını dolandırıcılıkla itham etmeniz ve buna bir kanıt göstermemeniz sebebiyle müfteri olursunuz.Aynı zamanda kanıtlasanız bile içindeki birkaç şahıs sebebiyle bir zümreyi topyekün dolandırıcılıkla itham etmeniz sebebiyle bir ateistin suçunu bütün ateistler olarak sahiplenmeyi kabul etmiş olursunuz.Böylece bizim sizin dolandırıcı olduğunuzu kanıtlamak için bir tek ateist dolandırıcı, katil olduğunuzu kanıtlamak için tek ateist katil, uyuşturucu mafyası olduğunuzu kanıtlamak için tek ateist uyuşturucu satıcısı göstermemiz yeterli olur.

Kısaca dünyada şimdiye kadar işlenmiş bütün suçlarla sizi yargılama hakkına sahip oluruz.

 

Son olarak birde biz iddiamızı sunalım bakalım cevabınız var mı?

 

Diyoruz ki:" Ateistlerin islama bu kadar saldırmasının sebebi müslüman ülkelerde uyuşturucu, alkol ticareti ve fuhuştan gelir elde edememeleridir.Çünkü islam dininde hem alkol hem uyuşturucu hem de fuhuş kesin olarak yasaktır."

 

 

Başka bir iddiaları ise şudur.Onların ifadesiyle yazmam gerektiği için söze -haşa- diyerek başlıyorum."Hamza yaşarken içki yasak değildi.Birgün Hamza Ali'nin hayvanını öldürüp cariyesine yedirdi.Ali Muhammed'e geldi ve beraber hamzadan Ali'nin hakkını istemeye gittiler.Hamza sarhoş olduğundan onları azarlayıp kovdu.Muhammed içki insanlara cesaret verdiğini farkettiğinden bu olaydan sonra içkiyi yasaklamaya karar verdi.Ancak hamzadan korktuğundan yasaklayamadı.A ölünce yasaklamak için fırsat bulup yasakladı."

 

Evet, Hz.HAMZA yaşarken içki yasak değildi.Sonradan yasaklandı.Lakin pat diye olan birşey değil. Tedric sünnetullahtandır dedik.Onun için içki yasağı da aşama aşama geldi.Hz. Hamza yaşarken zaten yasaklanacağına dair bazı işaretler vardı.İçkinin kötü olduğundan, zararının faydasından çok olduğu ayetlerle bildirilmiş, aynı zamanda sarhoşken namaz kılmak, camiye gelmek yasaklanmıştı.

 

Birde bildiğimiz üzere Peygamber efendimiz (s.a.v.) bütün kureyş büyüklerinin otoritesini sarsmış, onların oğullarına kadar pek çok kişiyi peşinden sürüklemişti.İnsanları etkilemekte bu kadar yetenekli birisi için, kendisini korumak için canlarını vermeye yemin etmiş kişileri hz. HAMZA 'dan soğutmak çocuk oyuncağı değil midir?

 

 

Siz beyinlerini fındık kurtlarıyla takas etmiş dahiler(!), söyleyebilir misiniz bize eğer Peygamberimiz(s.a.v.) -haşa- bahsettiğiniz gibi korkak olsaydı, bütün cenklerde tek adım bile geriye atmayarak, huneynde ordu dağılmaya başlamışken düşmanın ortasına devesini sürerek cesaret mefhumunu cesaretine hayran bırakacak kadar gözükara olabilirmiydi?

 

 

Bu dahiler yukarda içkinin insanlara cesaret vermesi sebebiyle Efendimizin(s.a.v.) içkiye karşı çıktığını söylemişler.Yani bu olaydan çıkarttıkları şey içkinin insana cesaret vermesidir, insanın aklını alıp istemediği şeyler yaptırması değil.Biraz kafa yürüterek nasıl saçmaladıklarını gösterelim.Hz.Hamza Peygamberi(s.a.v.) azarlamak ister mi istemez mi?

 

O, hz. Peygamber(s.a.v.) için kardeşine düşman olmuş biri, O'nu(s.a.v.) üzdüler diye kureyş büyüklerine meydan okumuş biri, uhud savaşının meydanda yapılmasını isterken fazla ısrarcı olmak sebebiyle O'nu(s.a.v.) üzmüş olmak ihtimalinin verdiği korku ile hemen "anam babam sana feda olsun Ya Rasulallah(s.a.v.)" deyip özür dilemiş biri.Dikkat edin Muhammed(s.a.v.) demiyor çünkü o öz yeğenine ALLAH'ın rasulu olduğu için ismiyle hitap etmekten haya eden birisi.Yine dikkat edin doğrudan hitap etmenin de saygısızlık olması korkusuyla söze "ANAM BABAM SANA FEDA OLSUN YA RASULALLAH(s.a.v.)" diye başlayacak kadar ALLAH ve Rasul(s.a.v.) aşkıyla dolu birisi.Şimdi hangi akıl sahibi herhangi bir kimsenin bu kadar çok sevdiği, bu kadar çok saygı duyduğu birini evinden kovmak, azarlamak isteyebileceğini söyleyebilir.

Bu komik iddiaya bu cevabın yeterli olduğunu düşünüyoruz şimdi son iddialarına da cevap verip yazıyı bitirelim.

 

Dahilerimiz(!) -haşa- diyorlar ki:"Kuranı Muhammed yazmıştır.Evet ümmiydi ama sağır ve dilsiz değildi.Şimdi adamakıllı düşünelim:

 

Ömründe tek kelime bile okumamış, tek kitap tecrübesi bulunmayan birisi, 23 yıl boyunca arasıra birşeyler uydura uydura 600 küsür sayfalık bir kitap oluşturuyor , hemde parça parça farklı farklı yerlerden söyleyerek başarıyor, ayrıca bunları 114 farklı başlıkta topluyor, ve yine hiç yazmadığı ve okumadığı halde ömrü boyunca bu sözleri parça parça yarım yarım halde olmalarına rağmen söylerken hiç şaşırmıyor, 114 başlığın yerini karıştırmıyor, hiç kitap okumadığı halde mükemmel kıraat yapıyor.

Tebrik ederiz, evrimden sonra bunuda başardınız. Normal şartlarda en iyi eğitimden geçmiş en zeki insanların bile yapmasının imkansız olduğu bir şeyi okuma yazma bilmeyen birisinin yapmasının doğal olduğunu söylediniz.Afedersiniz size bir sorumuz olacak:" Bunu en mükemmel eğitimlerden geçmiş, süper dahilerin bile şimdiye kadar bir kere bile başaramamış olmasının sebebi nedir?Yoksa eğitim her zaman sizde olduğu gibi insanı aptallaştırıyor mu?

 

En kısa zamanda cevabınızı bekliyor ve size beyninizdeki fındık kurtlarıyla beraber mutluluklar diliyoruz.

(serdengecti)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...