Jump to content
Necip Fazıl Kısakürek [N-F-K.com Forum]
pijall

Büyük Doğu Diyalektigi Ve Ideolocyasına Yakın Yayınevleri-yazarlar

Recommended Posts

Üstad'ın diyalektigine, fikrine, ruhuna aşık biri olarak şunları söylemek sanırım hata olmaz. Üstad'ı bir okudunuzmu ve sevdinizmi artık dünyayı, hayatı onun fikriyle veya o fikre tabi şekilde mütalaa ediyorsunuz. Fakat, tüm büyük dogu eserlerini okuduktan sonra bile - sindirmek işi ayrıdır; onun icin tüm ömür bile yetersizdir diye düşünüyorum - insan üstada tabiri caizse doyamadığını farkediyor. Keşke diyor, üstadım daha fazla yazsaydın. üstadın önüne çıkan malum engeller olmasaydı elbette daha fazla yazacağı kanısındayım; ama bu da tabiki kaderin cilvesidir.

 

Bu siteye ziyaret eden herkesin Üstad'ın denizinden bir pay sahibi olduguna inanıyorum; o yüzden sizden gelecek cevaplar da bana yardımcı olacaktır inşaallah. Üstad, oğlu Mehmet Abinin de bir söyleşide söyledigi gibi Allah ve Resulünün yanık bir divanesidir. Eserleri hep bu merkezden doğmadır.

 

Başlıkta da belirttigim gibi; eline kimsenin su dökemeyecegi bir fikir ve gönül adamı olan Üstad'ın büyük doğu yayınlarından baska sizler için okunmaya deger - mesela referansı Üstad olan - neler ve kimler vardır?

 

Affedin, bu bölümde kastedilen zaten bu tür yazarlar. Ama tek bir başlık altında da bahsettigim mevzu ile ilgili yorumlarınız kardeşiniz olarak beni cok memnun edecektir.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Efendim sizin okumayı seven bir şahsiyet olduğunuzu yazdığınız mesajdan çıkararak size yardımcı olması gayesiyle sitemizden bazı sayfalar veriyorum. Bunlar size fikir vermesi açısından ehemniyet taşımaktadır. Okursunuz, değerlendirip yorumlarsınız, daha fazlasını isterseniz bunu belirtmeniz kafidir. Yardımcı olmaya devam ederiz.

 

Necip Fazıl Biyografisi

 

Hakkında Yazılanlar

 

Üstad Hakkındaki Konferans ve Programlar

 

Ne Dediler?

 

 

Saygılarımızla...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...