Jump to content
Necip Fazıl Kısakürek [N-F-K.com Forum]
Sign in to follow this  
cihat

Yuh Olsun !

Recommended Posts

Yuh olsun!..

 

Afganistan işgal edilirken de, Irak işgal edilirken de aynısını yaptılar. ABD ve İngiltere'nin önünü açtılar. İslam dünyasını uyutmak için her şeyi yaptılar. Irak'ta iç savaş, etnik savaş, mezhep savaşı projelerine kapı araladılar, destek verdiler. Filistin'deki işgali ve insanlık trajedisini yıllarca istismar ettiler; kendi halklarının öfkesini kontrol altına almak için Filistinli çocukların kanını kullandılar! ABD ve İngiltere'nin bölgesel hegemonyasının bekçiliğinden başka hiçbir rolü olmayan rejimlerini korumak için her türlü onursuzluğu sergilediler. Onlarca yıldır Ortadoğu'da yaşanan işgallerde, insanlık dramlarında, sömürüde, onursuzlukta, aşağılanmada, yoksullukta, yolsuzlukta ve kaosta hep en önemli rolleri üstlendiler. Kendi halklarını, bölgenin insanlarını, refahını değil, patronlarının çıkarlarını öncelediler, onların bekçiliğini yaptılar, onlar için kendi halklarını kıyımdan geçirdiler. Bu onursuzlukları sergilerken gerekçeleri bazen Taliban'dı, bazen Saddam'dı, bazen mezhepti, bazen terördü. Bu bölgede işlenen bütün günahlardan onlar sorumlu. Bu azgın zümre sorumlu.

 

Lübnan'a yönelik ABD-İsrail saldırısı, tüm gaddarlığı ile devam ederken S. Arabistan'ın, Mısır'ın ve Ürdün'ün saldırıdan Hizbullah'ı sorumlu tutmaları, İsrail'e karşı seslerini yükseltememeleri, ABD'yi ağızlarına bile alamamaları, Arap Birliği zirvesinde sergiledikleri tutum ne utanç verici! Beyrut harabeye dönerken onlar iktidarlarını koruma telaşı içinde kendi toplumlarına, kendi coğrafyalarına, kendi tarihlerine sövmeye devam ediyorlar. ABD/İngiliz/İsrail cephesinin istediği gibi, olayı hemen mezhep farklılığına getirdiler. Irak'taki mezhep savaşında da aynısını yapmadılar mı? İsrail'in Lübnan'a saldırısı kadar alçakça değil mi bu?

 

Suudi din adamlarından Şeyh Abdullah bin Cabrin'in şu fetvasına bakın: "Hizbullah'ı desteklemek hatta onun başarısı için dua etmek bile haram"mış. Adam devam ediyor: Sünniler Hizbullah'ı kınamalıymış, ona sempati besleyenlerle arasına mesafe koymalıymış, böylece onların İslam düşmanlığını ortaya koymalıymış!

 

İsrail bir açıklama yapsa ancak bu kadarını söyleyebilirdi. ABD ve İngiltere, Müslümanları birbirine bağazlatmak için bir tahrike girişse ancak bu kadarını yapabilirdi. Bu nedenle ABD televizyonları fetvayı büyük bir sevinçle yayınladılar. Sünni Müslüman Kardeşler Lübnan'ın yanında yer alırken Suud'lu ve Kuveytli yozlaşmış, gözleri ve kalpleri kararmış din adamı kılığındaki aptallar takımı kendilerine verilen vazifeleri harfiyen yerine getirdiler.

 

Tam bu açıklamalar yapılırken S. Arabistan'la ABD arasında 6 milyar dolarlık silah anlaşmaları imzalanıyordu. Black Hawk ve Skorsky helikopterleri, 724 tane askeri araç, iletişim sistemleri ve askeri mühimmat için imzalar atılıyordu. Bu açıklamalar yapılırken S. Arabistan ile İngiltere arasında 10 milyar dolarlık savaş uçağı anlaşmaları için son görüşmeler yapılıyordu. 71 Eurofighter savaş uçağını içeren pazarlıklar yapılırken Lübnan'ın canın cehenneme! Filistin'in canı cehenneme! Irak'ın canı cehenneme!..

 

Yine Suudi yönetimi ABD Başkanı George Bush ve Dışişleri Bakanı'yla görüşme istiyor. Neden? İsrail saldırılarını durdurmak için mi? Hayır! ABD ve İngiliz askerlerini Lübnan'a yerleştirmek için... Onlar ABD askerlerinin NATO bünyesinde Lübnan'a yerleştirilmesine çoktan karar verdiler. Bunlar ise, bir yandan bunu için çabalıyor diğer yandan İsrail'le çatışan grupları kınamaya devam ediyorlar!

 

İsrail ordusu Lübnan'ı işgal edecekmiş, ülke İsrail kontrolüne verilecekmiş, ABD bölgeyi ikinci bir Irak'a dönüştürecekmiş, Suriye'yi parçalayıp bölgesel savaş çıkaracaklarmış, etnik ve mezhep eksenli çatışmalarla binlerce yıldır bir arada yaşayan insanları kıyımdan geçireceklermiş. Kimin umurunda! Kendi ülkelerini ve bölgelerini parça parça satıyorlar. Sadece kendilerini korumak için, sadece rejimlerini korumak için. Din de, mezhep de, kitleler de onlar için sadece birer malzeme. Bütün bunları istismar ediyorlar.

 

Bu ilkel, bu kör, bu akılsız kafalar yüzünden onlarca yıldır bölge insanının yüzü bir kez olsun gülmedi. Aşağılanmanın her türünü yaşadılar. Öldürüldüler, fakir bırakıldılar, horlandılar, zulüm altında inlediler. Hesap sormaya kalkıştıkları anda din adına, mezhep adına kafaları ezildi, kıyımdan geçirildi. Onlarca yılda bitmeyecek bir kin tohumu ekiyorlar şimdi, kitleleri ateşe atıyorlar. Kim adına? Tabiî ki, ABD ve İngiltere adına!

 

İslam Konferansı Örgütü ne işe yarar? Ya da ne işe yaradı şimdiye kadar! Irak işgal edilirken ABD/İngiltere aleyhine tek bir cümle söz söyleyebildi mi? Afganistan işgal edilirken tek bir cümle söz etti mi? Mezhep savaşları yayılırken bir kez olsun, o hiçbir işe yaramayan bitmek bilmez toplantılarının gündemine alabildi mi? Lübnan alevler içinde yanarken hepiniz sormadınız mı? Nerede bu örgüt diye?

 

Toplanamaz, konuşamaz, hayır diyemez! Çünkü Müslüman kitlelerin değil ABD ve İngiltere'nin örgütüdür o! Suudi finansıyla Suudi dış politikasına göre hareket eder. Yani ABD ve İngiliz politikalarına göre. Onların talimatlarına göre toplanır, onların politikalarını uygular. Milyarlarca dolar paraya hükmeder, bu paralarla semirir, lüks salonlarda toplanır, kararlar alır ama bu kararları kimse duymaz, anlamaz, kabul etmez. Kendileri konuşur kendileri dinler. Bombalar altında inleyen İslam şehirlerinin acılarını hissetmez!..

 

10 milyar değil, bir trilyon dolarlık silah da alsalar, Beyrut'a düşen bombalar onların da tepesine düşecek. ABD, İngiltere ve İsrail, ülke ülke, bölge bölge, bütün Ortadoğu'yu istila ediyor, kamplara ayırıyor, iç çatışmalara sürüklüyor. Ama onlar bunu anlamazlar, düşünemezler. Onlar küçük hesaplarla hareket ederler. Amaçlarına ulaşmak için her şeylerini satarlar. Sattılar, satıyorlar! İçinde bulunduğumuz coğrafyada yaşanan en büyük talihsizlikten söz ediyoruz. En büyük esaretten. En büyük ihanetten. Yuh olsun!..

 

İBRAHİM KARAGÜL

 

bütün sorun burda ....ortadoğuyu cehenneme çevirmeye suudi yönetimiyle başladılar.cephede değil masabaşında yendiler onları..

 

şimdi ise kaleyi içten fethetmeye başladılar....yazıklar olsun!!!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Allah suudileri düşmüş oldukları gafletten kurtarsın..yıllardır mukaddes mekanları utanmadan sömürdükleri yetmiyormuş gibi şimdide müslüman kardeşlerimizin yanında olacağına takındığı tavıra bakın..yazık!..

Share this post


Link to post
Share on other sites

bu arapları anlamak mümkün değil

bulundukları coğrafyaya bakın ,islamiyetin doğduğu yerler dolayısıyla kutsal topraklar.araplar hiçbir zaman o topraklarda yaşamayı hak etmediler.Allah ,ümmet aşkıyla yanıp tutuşmak varken her zaman ırkçılığı benimsediler,her çağda müthiş bir ihanet sergilediler.içlerinde bir Alparslan bir Fatih kadar cesur ve islamiyeti yayma arzusunda olan çıkmadı.Osmanlı vargücüyle islamiyeti yaymaya çalışırken onlar Araplardan başkasına reva görmüyorlardı islamiyeti....

 

ben akıl sır erdiremedim bu işe ..sana bu kadar yakınken neden senin yoluna sadece kenarından bakabiliyorlar. islamiyetin merkezi olup bu dünyayı islami bir yuva haline getimek varken bu insanlar bu adiliğe neden tenezzül ediyorlar.bunun ilhamını nerden alıyorlar?bilen varsa bana açıklasın rahatlıyayım.

içlerinde bir SELAHADDİN EYYUBİ daha çıkmayacakmı?

 

 

 

saygı ve selamlarımla....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Birincisi Selahaddin Eyyübi arap değil kürt idi,ikincisi İslamiyet dadece arapların olmadığı gibi sadece Osmanlı'nın da değil.Emeviler devlet bazında İslamiyeti araplara mal ettiler diye bütün arapları suçlamanın ve içlerinden çıkan onca İslam alimini yok saymanın ırkçılıktan başka açıklaması yok.Artık bu tuzağa düşmeyelim,türk olmak evet insana büyük ,adaletli ve ihtişamlı bir tarih sunuyor ama artık milli değerlerle dini değerleri ayrı tutmayı ve ayrı sevmeyi öğrenmek zorundayız.

Share this post


Link to post
Share on other sites

YA SABIR HASBİNALLAH...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Selamlar

 

Çağımız İslam toplumlarındaki genel hastalık Araplarda da var... Ve bence ortalamaya vurulursa Araplar daha bilinçsiz ve daha kötü bir durumda. Hele hele çağımızda İslam toplumlarının en büyük sıkıntılarından olan ekonomik buhranlarla uzaktan-yakından ilgisi olmayan, zengin Arap ülkelerinin ABD'nin köpeği gibi davranması, hatta bazı ülkelerin son saldırıda İsrail'e destek verir meyanda hareket etmesi affedilemez. Kim ne derse desin, Türkiye, bu haliyle bile İslami bilincin diğer topluluklara nazaran üst düzeyde kabul edilebileceği bir durumda(Son Lübnan saldırısı ve sonrası bile tek başına bunu ispatlıyor). Şekilde olmasa da, keyfiyette... Aynı şekilde Bangladeş, Endonezya, Malezya gibi ülkeler de var belli bir bilinç düzeyi... Genellemeye gidersek şu anda bilinçli kesim Arap ülkelerinden ziyade diğer İslam ülkelerinde yoğunlaşmış durumda. Halk tabakasından da bahsetmiyorum, üst yönetim kadrosu ve aristokratlar takımından bahsediyorum. Yanlış anlaşılmasın.

 

Olması gereken nedir? İslam birliği... Tamamıyla bilinçli bir İslam dünyasının oluşturduğu sağlam bir birlik, adına Büyük Doğu diyebiliriz belki. Bunun için de topyekun bir uyanış gerek. Uyanışın gerçekleşebilmesi için de çalışmak...

 

Bizim sözlerimiz bir ırkçılık ifadesi değil, sadece durum tespitidir. İslamiyet'in ilk yıllarında Araplarla beraber katkısı oldu Türklerin bu dine. Hatta Arap kollarından bazıları medeniyet yönüyle İslamiyete öncülükte bulunmuştur. Fakat ne yazık ki Arapların çözülmesi daha hızlı ve şiddetli oldu...

 

Hamiş: Abbasiler devlet bazında İslam'ı Arap'lara mal etmemiştir. Hatta dönemlerinde ırkî meselelerdeki ılımlı, bazen de Acem/Türk yanlısı politikalarından dolayı Araplarca kösteklenmiştir.

 

Saygı ve selamlarımla

Share this post


Link to post
Share on other sites
Birincisi Selahaddin Eyyübi arap değil kürt idi,ikincisi İslamiyet dadece arapların olmadığı gibi sadece Osmanlı'nın da değil.Emeviler ve Abbasiler devlet bazında İslamiyeti araplara mal ettiler diye bütün arapları suçlamanın ve içlerinden çıkan onca İslam alimini yok saymanın ırkçılıktan başka açıklaması yok.Artık bu tuzağa düşmeyelim,türk olmak evet insana büyük ,adaletli ve ihtişamlı bir tarih sunuyor ama artık milli değerlerle dini değerleri ayrı tutmayı ve ayrı sevmeyi öğrenmek zorundayız.

Selahaddin Eyyubi kürt olabilir ama Arapları komuta ediyordu ve islam için savaşıyordu..

 

 

 

ayrıca bir not,bende kürdüm

Share this post


Link to post
Share on other sites

arkadaşlar burada türk kürt muhabbeti yapmıyoruz..lütfen konuyu saptırmayalım..biz bu topraklarda yüzyıllardır kürtlerle içiçe yaşamışız..Allah uğrunda beraber cihad etmişiz..dedelerimiz beraber şehid düşmüşler..türk kürt ayrımı yapmak çok büyük bir yanlış..pkk gibi soysuzlardan ötürü kürt kardeşlerimizi horgörmekte büyük bir yanlış..

 

selam ve dua ile....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Selamlar

 

Sanırım bir yanlış anlaşılma oldu,

 

1. gardenya nickli arkadaşımız Selahattain Eyyubi'nin komuta ettiklerinden değil de, kendi kimliğinden bahsetti (şahsen doğruluğunu farklı rivayetlerden dolayı bilmesem de, kastedilen buydu)

 

2. Aynı şekilde Kürtleri aşağılamak amacıyla yazılmış bir mesaj da olmadı bu başlıkta.

 

3. Çilekeş piştovun fikirlerine katıldığımı söyleyebilirim.

 

Bu sebeple Arap ekseninden devam edelim, Kürtleri unutalım :D

 

Saygı ve selamlarımla

Share this post


Link to post
Share on other sites

bunu okumadan konu sağlıklı devam etmez

::

mavi kısmı mutlaka okuyun!!

 

mısır , şam , afrika, sicilya ,ispanya yerlileri Arab değildir. Arablar islamiyeti dünyaya yaymak için Arabistan yarım adasında çıkarak buralara geldiklerinden, bu gün buralarda da mevcuttur. nitekim Anadoluda , Hindistanda ve başka memleketlerdede mevcuddur. fekat, bu gün bu memleketlerin ehalilerini Arab diye isimlendirmek doğru olmaz..

 

 

Bugün, Arabistânda, Mekke-i mükerreme ve Medîne-i münevverede bulunanlar, asrlar boyunca, Afrikadan, Asyadan ve diğer yerlerden gelip yerleşen yabancıların soyundandır. Bu yabancılar siyâh olup, Allahın ve Resûlullahın âşıkları idiler.

Sultân ikinci Abdülhamîd hânın “rahmetullahi aleyh” amirallerinden Eyyûb Sabri pâşa “rahmetullahi teâlâ aleyh”, beş cildlik türkçe (Mir’ât-ül-haremeyn) kitâbında, koca Mekke şehrinde, iki Arab evinin kalmış olduğunu yazmakdadır. Bugün ise hiç yokdur.

 

 

BURADAN AŞŞAĞISINI GENEL KÜLTÜR BİLGİSİ OLARAK KOYDUM KONU DAĞILMASIN DEVAMINI İLGİLENENLER OKUSUN..

Mısr ehâlîsi esmerdir. Habeşistân ehâlîsi siyâhdır. Bunlara habeş denir. Zengibâr ehâlîsine Zencî denir. Bunlar da siyâhdır. Peygamberimizin “sallallahü aleyhi ve sellem” akrabâsını, arabları sevmek ve saymak ibâdetdir. Onları her müslimân sever. Anadoluya müsâfir gelen siyâh fellâhlar, habeşler, zencîler, hurmet ve ikrâm olunmak için, kendilerini, arab diye tanıtdırmış, Anadolunun saf müslimânları, sözlerine inanıp bunları sevmişlerdir. Çünki, bu sevgide siyâh, beyâz ayırımı yokdur.Fekat, siyâhların kendilerini arab olarak tanıtmaları, islâm düşmanlarının, yehûdîlerin işlerine yaradı. Bir yandan, siyâh insanları, aşağı ve iğrenç olarak tanıtdılar. Bunları köle olarak kullandılar. Bir yandan da kara kedileri, köpekleri, arab arab diye çağırarak, gazete ve mecmû’alara yapdıkları siyâh resm ve karikatürlere arab diyerek, gençliğe, arabı siyâh olarak tanıtmağa, böylece, müslimân yavrularını Peygamberimizden “sallallahü aleyhi ve sellem” soğutmağa uğraşdılar.

 

Peygamberimizin “sallallahü aleyhi ve sellem” vefâtında, Eshâb-ı kirâmın hepsi, sonra da evlâdları, cihâd için, dîn-i islâmı dünyâya yaymak için, Arabistândan çıkdı. İslâm ordusu, Asyanın ötelerine, Afrikaya, Kıbrısa, İstanbula, hâsılı her yere dağıldı. Allahın dînini, Onun kullarına tanıtmak için savaşdılar ve canlarını fedâ etdiler. Bu geniş topraklar, o mubârek şehîdlerle doludur.

 

Meşhûr zâlim ve kâfir Cengiz [asl adı Timoçindir] hânın torunu Hülâgü, 656 [m. 1258] senesinde, Bağdâd ehâlîsini, kadın, çocuk demeyip, sekizyüzbinden ziyâde müslimânı işkence ile öldürdüğü ve Bağdâdı yakıp yıkdığı zemân, yalnız kuyulara saklananlar ve bilhâssa Anadoluya kaçıp kurtulanlar sağ kalabilmişdi. İşte, Peygamber “sallallahü aleyhi ve sellem” efendimizin ve Eshâb-ı kirâmın “aleyhimürrıdvân” evlâdları, o zemân Anadolunun her tarafına, hele şark taraflarına yerleşmişdi. kaynak

Share this post


Link to post
Share on other sites

S.a. arkadaşlar,Emeviler genelde Abbasilerle beraber kullanılır ya yukarıda bu alışkanlıktan kaynaklanan bir yanlışlık yaptık.Abbasiler Emevilerin aksine İslamiyetin Türk toplumlarına ulaşmasında devlet kademelerinde Türklere de görevler vererek büyük katkı sağlamışlardır.Haksızlık yapmayalım ve hatayı farketmemizi sağlayanlara da teşekkür edelim.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...